Коледа 2016 -1 тема

  • 167 630
  • 761
# 330
При оформянето нямам проблем, при овалването в пудрата захар се чупят. Хем ги оставих да се охладят.
Виж целия пост
# 331
Ако не държите на формата, на топчета направени, не се чупят кравайчетата  Grinning
Записвам се повече да ви следя, правенето ще е трудно и ограничено Simple Smile
Виж целия пост
# 332
Аз в понеделник си купих Лидл подправки за меденки иншприц за бисквити. От мерак да ги изпробвам в понеделник забърках меденките на Джемма, само че вместо канела сложих тази смес от Лидъл. От готовата смес нищо особено същата работа ще свърши и канела с джинджифил, нооо меденките станаха страхотни, от няколко години правя опита за меки меденки, които да се топят в устата, а не камъне. Е в кутията има още 10-тина само останали.
Тези дни смятам да пронвам и шприца като съм хвърлиша око на рецепта за бисквити пак от блога на Джемма.
Виж целия пост
# 333
Роца,

не мога да повярвам, че на такова гуру като теб отговарям, но си позволявам, все пак.

Гуру, зер! Минала съм покрай гуруто  Laughing (няма да казвам кога се научих да правя майонеза  hahaha)

Chrissy, благодаря!  Hug
Глазирах ги, сега стягат. Утре колегите ще се радват.
Виж целия пост
# 334
Момичета Hug
имам си аз стара рецепта за курабии, но тази година ми се иска да им сложа глазура за разнообразие.
За пръв път ще ми е и прочетох за тази айсинг.
Но, искам да ви помоля ако може да ми дадете още изпробвани идеи за глазури bouquet
Виж целия пост
# 335
Искам само да кажа за тези като мен, които не са успели да стигнат до Лидл за фондани и всякакви други красоти - аз си поръчвам вече втора година запаси за коледните сладки от тук:
http://www.aromashouse.com/index.php/bg/component/virtuemart/?pa … mp;category_id=30
Не е реклама, нямам нищо общо със сайта, от тук бях научила за него така или иначе.
Виж целия пост
# 336
Каква тънкост има при приготвянето на ваниловите кравайчета? Миналата година ги правих, но се начупиха страшно.
Кога се начупиха ,при оформяне или след изпичане.Ако е след изпичане,аз ги оставям малко в тавата да се охладят и след това нямам проблем.

Моите се чупят след като са престояли. Вадя ги от кутията, за да сервирам (или от време на време за дегустация  Mr. Greennewsm78
Виж целия пост
# 337
Каква тънкост има при приготвянето на ваниловите кравайчета? Миналата година ги правих, но се начупиха страшно.
Кога се начупиха ,при оформяне или след изпичане.Ако е след изпичане,аз ги оставям малко в тавата да се охладят и след това нямам проблем.

Моите се чупят след като са престояли. Вадя ги от кутията, за да сервирам (или от време на време за дегустация  Mr. Greennewsm78

Не съм експерт НО ванилените кравайчета са любими сладки у дома и се правят много често. От опит установих че когато са наредени многопластово и затворени в плътна кутия някак си стават влажни newsm78 #Crazy. Може би самата пудра захар или...не мога да кажа. АЗ ги редя минимум на два или три реда и то "като елхичка" - да не са плътно една върху друга сладките. Така издържат повече време без никакви деформации.
Виж целия пост
# 338
Да кажа и моите 50 цента за ваниловите кравайчета. Simple Smile По мое мнение се чупят, когато се препекат много. Ако се извадят докато са още леко меки на пипане, после, извън печката, се втвърдяват.

По тази методика имам около 2-3 счупени на около 200, от което аз лично съм доволна. Към по-малко счупени не се стремя, и без друго трябва да ги опитам.  Embarassed
Виж целия пост
# 339
Да кажа и моите 50 цента за ваниловите кравайчета. Simple Smile По мое мнение се чупят, когато се препекат много. Ако се извадят докато са още леко меки на пипане, после, извън печката, се втвърдяват.

По тази методика имам около 2-3 счупени на около 200, от което аз лично съм доволна. Към по-малко счупени не се стремя, и без друго трябва да ги опитам.  Embarassed

Много благодаря на теб и всички, които се включиха със съвети относно ваниловите кравайчета. Тази година ще опитам пак, дано се получат!  Peace
Виж целия пост
# 340
А колко време преди Коледа правите линцеровите сладки и ванилените кравайчета? Страх ме е да не се развалят. А от друга страна стават ли за хапване веднага или са твърди? Може би да направя два тура. Simple Smile
Виж целия пост
# 341
arino,

ние си ги хапваме веднага, като все пак аз ги изчаквам час-два да поизстинат.
Правя и двата вида в началото на декември, но не чакаме до Коледа да ги ядем, а ги оставям на масата и който иска, си взима.

След 2,5-3 седмици кравайчетата обаче почват странно да омекват (бяха ни останали 10тина бройки) и тогава вече не ми харесват.
Линцерите, за сметка на това, направих началото на декември и ги ядохме до Ивановден, дори накрая ми бяха по-вкусни. Simple Smile
Виж целия пост
# 342
Здравейте Hug

Аз искам да попитам колко най-късно бих могла да приготвя АКК? Защото все не ми остава време да се снабдя с всички необходими продукти,и питам,за да мога да си поставя някакъв краен срок Embarassed

Разполагам с една форма за торта и една форма за кекс.Ето такива:

Как мислите,дали са подходящи?

Скрит текст:


Виж целия пост
# 343
Аз пека АКК в 4 литрова дебелостенна тенджера. Отнема ми малко повече време около 3,5-4 часа. Резултата е идеален.
Виж целия пост
# 344
аз съм мързелива  Blush пека в кутията и после съхранявам в кутията  Blush

а като опечете в нещо друго - тенджера, форма... после как го съхранявате? Blush
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия