Коледа 2016 -1 тема

  • 167 641
  • 761
# 480
Да се запиша в темата ,да ви следя ,много вкусотии сътворих  миналата коледа благодарение на темата chef
Виж целия пост
# 481
Харесвам този етап, когато се появяват снимки с направените сладкиши. Става цветно и вкусно.
Виж целия пост
# 482
Добро утро на всички  bouquet Тук става все по-красиво и вкусно.

Аз имам въпрос - откъде мога да купя тези фонданови лепенки/ картинки за меденките.

Вчера направих първите сладки - "Бадемови бисквити на Дядо Коледа"  от vanilla

Виж целия пост
# 483
Едва ви открих, дами. Да си призная, тази Коледа мислех да скатая, децата са вече големи, но.... ми отправиха остра забележка  - Коледа без сладки не е Коледа, мамо.... Ще вадя старите записки и ще се захващам. Тази година без щолена - става чудесен, но не се яде много у нас.  Иначе по традиция правя рохлични, виенски, линцери, италиански коледни - кучидати, ричели, бучелати. Едни лимонови пръчици, както и джинджифилови със сушени плодове. А от вас черпя вдъхновение и се зареждам с чудесна коледна венергия.

Твоята история ми прилича на разказаното от Гришам, в романа му- "Да пропуснеш Коледа" има и екранна версия. Който не се е порадвал на това четиво или филм, горещо препоръчвам  Peace Всяка година, наред с меденките и млякото с канела и мед, задължително се гледа, наред с " Love actually", разните серии на "Сам вкъщи", "Коледата невъзможна", „Четири Коледи“ и "Ваканцията".....Може би пропускам още нещо любимо, но така или иначе тези са задължителни, а другите се въртят из телевизионният ефир още от ноември  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 484
.... италиански коледни - кучидати, ричели, бучелати. ....

Обожавам италианската кухня!
Може ли рецепти или линк?
Виж целия пост
# 485
И аз искам линка, също много обичам италианска кухня, испанска също 😊
Виж целия пост
# 486
шведски коледни бисквитки   Heart Eyes
трябваше да са украси за елхата, но май няма да дочакат украсяването  Blush
от една доза излизат около 170, без да броим тези за проверка на захарността, изпичането, подправките.... Blush Blush




рецептата е тази
http://www.menumag.bg/recepta/shvedski-koledni-biskvitki

 Blush изпробвана е миналата година, одобрена и повторена  Blush
новият елемент е дупчицата за панделка, но няма да оцелеят до панделките   Blush

смятам да направя още веднъж и да направим къщичка от това тесто защото не се надува и къщичката ще запази форма  Hug
Виж целия пост
# 487
Страхотни са! Още днес ще пробвам да ги направя и аз 😊 . Мерси за хубавата идея!
Виж целия пост
# 488
Ех, че хубаво, уютно и вкусно станало тук bouquet
Днес мисля да направя и аз тези бисквитки на дядо Коледа, а утре да изпека пробно рохличките, в събота сме на гости и ако са сполучливи да занеса, пробвахме мини щолените на Лабрекс, невероятни са, свършиха много бързо, но и не бяха много, може би другата седмица и тях ще направя, при нас свършиха за ден, незнам като престоят сигурно ще са по-вкусни Laughing
Хайде сега един глупав въпрос: В какви кутии съхранявате готовите сладки, метални или картонени?
Виж целия пост
# 489
моите са метални, защото такива си имам  Blush

три в комплект (9,90) от лидл, в малката и средната отлежава АКК, голямата е за джинджифиловите сладки.
освен тези трите има 5-6-7 метални от бисквитки  Blush веднъж секретарката ми даде две, а като ги върнах пълни започна редовно да ми дава празните Blush

обмисляла съм картонените, но ме притеснява съхраняването на маслените сладки в такива. Blush
Виж целия пост
# 490
Аз обмислям в хартиени кутии да слагам тези за подарък, но ще е непосредствено преди подаряването.
Виж целия пост
# 491
В метални кутии ги прибирам аз.
Виж целия пост
# 492
Добри, благодаря за светкавичния отговор Hug Точно затова питах, и мен тези маслени бисквитки в картонена кутия ме притесняват, че ще стане на мазни петна, ще ходя днес да купувам кутии явно Joy И при мен АКК отлежава в една метална дълбока кутия, другите ми две са с купени сладки, но не сме ги изяли, освен да ги махна и да си освободя кутиите hahaha Joy
Виж целия пост
# 493
А шведските бисквити стават ли много твърди, или омекват с времето?
Виж целия пост
# 494
Едва ви открих, дами. Да си призная, тази Коледа мислех да скатая, децата са вече големи, но.... ми отправиха остра забележка  - Коледа без сладки не е Коледа, мамо.... Ще вадя старите записки и ще се захващам. Тази година без щолена - става чудесен, но не се яде много у нас.  Иначе по традиция правя рохлични, виенски, линцери, италиански коледни - кучидати, ричели, бучелати. Едни лимонови пръчици, както и джинджифилови със сушени плодове. А от вас черпя вдъхновение и се зареждам с чудесна коледна венергия.

Твоята история ми прилича на разказаното от Гришам, в романа му- "Да пропуснеш Коледа" има и екранна версия. Който не се е порадвал на това четиво или филм, горещо препоръчвам  Peace Всяка година, наред с меденките и млякото с канела и мед, задължително се гледа, наред с " Love actually", разните серии на "Сам вкъщи", "Коледата невъзможна", „Четири Коледи“ и "Ваканцията".....Може би пропускам още нещо любимо, но така или иначе тези са задължителни, а другите се въртят из телевизионният ефир още от ноември  Rolling Eyes


O, да, пристрастена съм към Love actually. Всяка Коледа го гледам най-малко 5 пъти. Сериозно.  Буквално живея във филма. И  " Да пропуснеш Коледа" обожавам. Супер смешен е. 
Tari  ето   линк към моите любими коледни сладки :
http://www.kulinarno-joana.com/2014/12/ricciarelli-bademovi-sladki-ot-siena/

http://www.kulinarno-joana.com/2015/12/kuchidati-sicilianski-koledni-sladki/

http://www.momichetataotgrada.com/article/italianski-dni-sicilia … ki-buccelati.html

http://www.retsepti.bg/retsepta-sitsilianski-koledni-sladki-cuddureddi

На пръв поглед може да си помислите, че вкусовете им се припокриват, но всъщност не е така - пълнежът е различен и дава уникален аромат - при едните е на кайсии, при другите - на амарето, или на черен шоколад. Усещането на малките семенца на смокинята е просто... божествено. Аз не спазвам пропоржиите в пълнежите стриктно, влагам собствена фантазия. Важно при кудуретите е да оразмерявате при изрязване на тестото - 6 см. /9 см.  е точният размер е за да станат те не само вкусни но и красиви и ефектни. Ще се радвам да съм била от полза. Аз ще сладкоправя около 10-ти, тогава ще мога да пусна снимки.
А  ето и още една свежа идея:
http://www.retsepti.bg/retsepta-polski-koledni-sladki-s-kaysiya
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия