Коледа 2016 -1 тема

  • 167 628
  • 761
# 345
У нас рядко оцелява до Коледа Mr. Green
Тази година съм го пакетирала в алуминиево фолио и съм го сложила в метална кутия......ма не съвсем защото не се събира добре с фолиото и в стая в която не се пали. Мисля, че ще оцелее......, ако домашните не се присетят, че го има.
Виж целия пост
# 346
а като опечете в нещо друго - тенджера, форма... после как го съхранявате? Blush
Идея си нямам  Thinking Тази година ще правя за първи път,та хич не съм наясно.Затова попитах дали са подходящи формите,но явно не са.
Виж целия пост
# 347
А колко време преди Коледа правите линцеровите сладки и ванилените кравайчета? Страх ме е да не се развалят. А от друга страна стават ли за хапване веднага или са твърди? Може би да направя два тура. Simple Smile
Ваниловите кравайчета са вкусни и веднага. Линцерите трябва да постоят поне 3 дни след като се слепят, за да омекнат и станат по-вкусни. И двата вида сладки правя в края на ноември или началото на декември. Кравайчетата съхранявам както са оваляни в пудра захар в метална кутия на два-три реда в неотопляема стая. Линцерите също в метална кутия в неотопляема стая (два-три дена преди Коледа слепвам с мармалад и наръсва с пудра захар). Нищо не се е развалило досега, а така процедирам от 2011г. Peace
Виж целия пост
# 348
а като опечете в нещо друго - тенджера, форма... после как го съхранявате? Blush
Идея си нямам  Thinking Тази година ще правя за първи път,та хич не съм наясно.Затова попитах дали са подходящи формите,но явно не са.
Тези форми, които си показала не са подходящи, трябва ти по-висока кутия или тенджера. Peace
Аз не виждам проблем да се съхранява кейка в тенджера, просто тя няма да се използва за друго известно време. Но нека който е съхранявал така, да сподели (аз , когато правех АКК печах и съхранявах във висока метална кутия от бисквити).
Виж целия пост
# 349
Преди да си намеря кутията, пекох и съхранявах в тенджера. Всякак става. Simple Smile
Виж целия пост
# 350
какъв марципан ползвате за капучиновите звезди? Взех един леко кръгъл с шоколад отгоре, но сега се замислям, че може би няма да стане с него.
Виж целия пост
# 351
Значи и аз ще пробвам с тенджера Party Благодаря за отговорите,момичета Hug
Виж целия пост
# 352
и аз благодаря, може би ще направя на два пъти, хем да хапваме през декември, хем за коледа, нард с меденките  Hug
Виж целия пост
# 353
какъв марципан ползвате за капучиновите звезди? Взех един леко кръгъл с шоколад отгоре, но сега се замислям, че може би няма да стане с него.
Така както го описваш ми се струва, че си взела десертче марципан, който е за директна консумация не съм сигурна, че става за слепване. В лидл сега има един който е подходящ, няма глазура и е в едни по големи правоъгълни калъпи.
Виж целия пост
# 354
Здравейте,
може ли рецепта за тези ванилови кравайчета
Виж целия пост
# 355
какъв марципан ползвате за капучиновите звезди? Взех един леко кръгъл с шоколад отгоре, но сега се замислям, че може би няма да стане с него.
Марципанът ,който си взела е десертче,за хапване.Преди две години ,като не ми стигна марципана от калъпчето,обелих внимателно шоколада от десертния марципан и пак се получи .А моя приятелка ,като не намери подходящ марципан направо точи кръглият със шоколада,без да го бели ,проблем няма според нея. Peace
Виж целия пост
# 356
Здравейте,
може ли рецепта за тези ванилови кравайчета
На първа страница са всички сладки. Заповядай. Peace
Виж целия пост
# 357
Здравейте,нова съм и имам голям мерак за Коледа.Вчера ходих в Lidl и си купих много неща за декорация и други щуротийки.И сега имам много глупав въпрос:Как се работи с този готов айсинг в пакетче,който го продават.Пише,че се слага пакетчето за 5 мин в гореща вода и после?
Още веднъж съжалявам за въпроса
Виж целия пост
# 358
Да докладвам, че мини щоленчетата на Лабрекс са У Н И К А Л Н И. Одобрени са от половината клас на дребния  Laughing
Виж целия пост
# 359
Да докладвам, че мини щоленчетата на Лабрекс са У Н И К А Л Н И. Одобрени са от половината клас на дребния  Laughing
Може ли рецептата за тези мини щолени. Благодаря предварително.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия