Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Запушен слъзен канал при бебе

  • 4 470
  • 24
Здравейте! Още от раждането синът ми има проблеми с очите. В родилното направи конюнктивит на лявото око, в последствие заразата се прехвърли и на дясното. Лявото оченце успяхме да го излекуваме с помощта на капки тобрекс и офталмосептонекс, но дясното... И сега, 5 месеца по-късно продължава да отделя секрет.  Лекувахме го с какви ли не капки, но нищо не помага. Според офталмолога се касае за запушен слъзен канал. Предписа масажи и промиване с физиологичен разтвор. Масажите ги правя повече от месец и няма и няма подобрение. Док дава срок до навършване на 8 месеца и ако не се отпуши каналът следва сондиране, което ще се направи с пълна упойка. Не искам да се стига дотам, но пък масажите никак не помагат, а той много плаче от тях, тормозът е пълен... Има ли и други родители минали през тези мъки и как са се справили? Ще се радвам ако споделите опит! Благодаря!
Виж целия пост
# 1
Аз нямам опит с моите деца, но племеничето ми беше със запушен слъзен канал. Щяха да му правят сондиране, но се размина. Отпуши се въпреки, че от масажите и промиването нямаше видим ефект. Та продължавай, колкото да ви е неприятно и на двамата, дано имате нашият късмет.
Виж целия пост
# 2
Има, справихме се  Peace, но тъй като толкова пъти съм го писала вече нямам сили.
Моля те напиши ми на лични телефона си и ще ти се обадя да ти разкажа.

В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ СОНДИРАНЕ. Наранява се канала. Само в Бг сондират канали на деца под 2 години, в цял свят се сондира след 2 години. Самите сондички са дебели и само нараняват канала.

И както ми каза един офталмолог - колко възрастни човека със запушен канал познавате? Израства се  Peace
Виж целия пост
# 3
Мен ме е страх да не се увреди зрението на окото. И аз не искам да се стига до сондиране, много се плаша и от упойката, и от самата манипулация. Дано се размине и на нас!
Виж целия пост
# 4
Е не се уврежда зрението, но не е редно да има такива възпаления.
И мен много ме бе страх от упойката, но не го мисли ще го отпушим.

Казала съм го на толкова хора и повечето ми връщат информация, че им е помогнало и на тях  Peace
Виж целия пост
# 5
Здравейте, и ние имахме същият проблем, но всичко мина с  много масажи, упоритост и търпение.  Аз също съм против сондирането, на мен все ми повтаряха ако не се отпуши няма къде да ходите. Да ама аз не дадох и мина само с масажи ... Ще мине Simple Smile стискам плаци и успех  bouquet
Виж целия пост
# 6
Дъщеря ми беше така -от раждането до 6-7 месечна.  С промивки и масажи не  стигнахме до сонда в крайна сметка. Отпуши се.
Виж целия пост
# 7
Много е важно масажите да се правят като се притиска до вътрешния ъгъл на окото и след това пръста се провлачва надолу към нослето.
Погрешно е разпространен методът за масаж от външния към вътрешния ъгъл на окото.
Ще му мине с масаж, трябва да сте по-упорити.
Най-вероятно сте изследвали секрет. Ако няма нищо притеснително, продължавайте с масажите поне десетина пъти на ден, с около 5-10 движения.
Виж целия пост
# 8
След 2 години ни казаха и на нас. Оправи се преди .
Виж целия пост
# 9
The Doris,моля за информация на лични.!

При моето дете този проблем се появи мин. год.,оказа се, че е от честите хреми.Пробвахме с предписани медикаменти, не се получи и ни посъветваха за операция, която не е спешна.Сезонът не беше подходящ и отложихме, като започнахме хомеопатично лечение за дихателни проблеми и за този проблем също.Изтичането на секрет намалява, но не е спряло вече една година.Не зная какво решение да взема.Странното е, че при детето ми се появи този проблем на по- голяма възраст.
Виж целия пост
# 10
O, аз не крия информацията. Помолих да се чуем, за да не пиша дълги фермани.

Слъзното каналче се отпушва с компрес със затоплен риванол /затопля се в купичка с гореща вода се поставя шишето/ и масаж, в двете посоки - завърташ и плъзгаш под очето, завърташ и плъзгаш по нослето. Започва се с 10 пъти на ден по 5-6 пъти като се кърми детето и позволява да е подърмачкано  Heart Eyes Всеки ден се увеличават по 5 пъти докато стигне до 50 и така се продължава докато се отпуши.

Компресче - масажи - компресче масажи.

В Окото не бива да влиза риванол.  Peace

Светкавица, ако при Вас проблемът се е проявил по-късно то нямате проблем със самия слъзен канал, а той е запушен в нослето /там се излива този секрет/. Според мен пуснете изследване на носен секрет и после наблегни на отбъбващи препарати в нослето. Възможно е детето да има специфична костна структура и там до нослето  да е по-тясно. С растежа ще се преодолее.

Пробвали ли сте със солен разтвор?
Виж целия пост
# 11
 the Дорис, благодаря!  bouquet

Точно така ни казаха, от честите хреми.Сега ги преодоля , но секретът - като сълзичка остана, макар и да не се появява всеки ден, но го има.

Не съм пробвала солен разтвор, какво точно се прави?
Виж целия пост
# 12
Ха, а пък на мен ми казаха 4-5 пъти на ден масажи, а не повече хм... И не споменаха компреси с риванол. Но аз съм склонна да опитам всичко, само да не се стига до сондиране
Виж целия пост
# 13
А как правите  масажа?
Виж целия пост
# 14
А как правите  масажа?

Масажът се прави, като с пръста се натисне ямката на окото, с въртеливи движения и се спуска надолу по дължината на нослето. Натискът е доста силен и бебетата плачат, защото ги боли.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия