Instant Pot - магическият помощник в кухнята

  • 130 930
  • 879
# 525
Покритието отвътре е неръждаема стомана. Знам, че се продава и допълнителна купа с друго покритие (керамика?), което се купува отделно, но уреда си идва с купа от неръждаема стомана.

Какво означава късно добавяне на подправки? Аз слагам сухите подправки преди готвенето, а свежите след готвенето (т.е. като спадне налягането и отворя капака).
Да, аз имам допълнителната керамична купа.......ползвам я за програма соте.....сухите подправки слагам в началото, пресните накрая! Wink
Виж целия пост
# 526
Мими, а след програма Соте прехвърляш в неръждавейката ли преди да пуснеш готвенето под налягане? Или ползваш за нещо, което готвиш на Соте и толкова (т.е. не преминава повече топлинна обработка)? Ако е второто, какво правиш по този начин?
Виж целия пост
# 527
Мими, а след програма Соте прехвърляш в неръждавейката ли преди да пуснеш готвенето под налягане? Или ползваш за нещо, което готвиш на Соте и толкова (т.е. не преминава повече топлинна обработка)? Ако е второто, какво правиш по този начин?
Не продължавам готвенето в керамичната купа, за разлика от купата на стария ми кукър съм доволна, не е мръднала! Тя си е купа, която може да се ползва и под налягане! Купила съм си и силиконов капак, имаше и стъклени но аз много чупя та си ползвам силиконовия! Party
Виж целия пост
# 528
Благодаря за отговорите! Относно подправките, има ястия, които не стават добре, ако солта (например) се сложи в началото - боб, леща. Как се получават при вас?
Виж целия пост
# 529
Не съм имала проблем никога. Леща готвя без да я накисвам предварително (или най-много за около 10 мин докато нарежа и сотирам зеленчуците) и винаги слагам сол преди да затворя. Боб винаги накисвам от вечерта и кипвам първо за 10 мин със сода на котлон, после слагам всичко в ИП (вкл. сол) и затварям.

Не съм варила сух ненакиснат боб със сол, та не мога да кажа. Варила съм много видове боб (черен, червен, бял, шарен) - просто боб, не на ястие, но винаги накиснат и кипнат, и тогава не слагам сол. Сол слагам в ястието или салатата когато вече ползвам сварения боб. Същото и с нахут.
Виж целия пост
# 530
Благодаря за отговорите! Относно подправките, има ястия, които не стават добре, ако солта (например) се сложи в началото - боб, леща. Как се получават при вас?
И аз не съм имала никакъв проблем. Както писах по-горе слагам всичко в началото и затварям. Включително и солта.
Виж целия пост
# 531
Не съм имала проблем никога. Леща готвя без да я накисвам предварително (или най-много за около 10 мин докато нарежа и сотирам зеленчуците) и винаги слагам сол преди да затворя. Боб винаги накисвам от вечерта и кипвам първо за 10 мин със сода на котлон, после слагам всичко в ИП (вкл. сол) и затварям.

Не съм варила сух ненакиснат боб със сол, та не мога да кажа. Варила съм много видове боб (черен, червен, бял, шарен) - просто боб, не на ястие, но винаги накиснат и кипнат, и тогава не слагам сол. Сол слагам в ястието или салатата когато вече ползвам сварения боб. Същото и с нахут.

После, след содата, изплаквате ли боба или си остава содата в боба ?
Виж целия пост
# 532
Аз лично изплаквам хубаво със студена вода.
Виж целия пост
# 533
Също. Плакна със студена вода обезателно и тогава слагам в ИП. Ако съм имала време да сотирам зеленчуците, които ще слагам, слагам боба при зеленчуците, вода, подправки и затварям. Ако не- слагам всичко заедно, олио, подправки и затварям.
Виж целия пост
# 534
Благодаря за отговорите! Вероятно налягането променя нещата
Виж целия пост
# 535
a защо да не се сотира в неръждавейката?!? заради евентуално залепване?
Виж целия пост
# 536
Разбира се, че се сотира. Тя купата на ИП поначало си е неръджавейка. За мен това е най-големият плюс на ИП. Три купи имам, всичките неръждавейка и почти всяко ястие сотирам.

Бях чела, че важното, за да не залепва е да се спазват някои прости правила - да се изчака да даде Hot преди да се налее олио (или друга мазнина) и да не се бутат продуктите (особено важи за месо) докато само не се отлепи или поне не се отлепя с лекота от дъното. Така или иначе ИП има нужда от течност, за да готви и е важно после като се налее водата (или бульон или каквото е там) да се деглазира дъното. Аз просто с дървена лъжица разбърквам, за да няма на дъното залепнало. Ако има залепнали остатъци, има риск да не може да затвори клапана после. Дава Burn на дисплея. На мен никога не ми се е случвало обаче, та не мога да споделя опит.
Виж целия пост
# 537
така де, и аз си сотирам в стандартните купи (когато се налага и ако не ме мързи) и понеже повдигнахте въпроса за керамични и почнах да се чудя пак ли съм оплескала технологията Simple Smile

Виж целия пост
# 538
така де, и аз си сотирам в стандартните купи (когато се налага и ако не ме мързи) и понеже повдигнахте въпроса за керамични и почнах да се чудя пак ли съм оплескала технологията Simple Smile


Да и в стандартната става да сотирам, просто в керамичната ми е по лесно, че не залепва......но аз гледам да не сотирам често, все пак си е пържене!
Смятам да си купя и още една стоманена.....че да ми е по удобно да ги сменям!
Виж целия пост
# 539
evaasenov, горе -долу каква сума плати от ибей? А с европейски щепсел ли пристигна? Ако искаш пиши ми на лични от кой продавач си го закупи...
И на мен ми писна да чакам, знам, че има и момичета, купили директно от Америка, каква е процедурата (директно до БГ ли, и митото колко ви излезе)? А с трансформатор как се държи, някои казват, че било опасно newsm78 А като гледам там имат и по-хубави и нови модели... Hug
Ох, чак сега виждам, извинявай. За 57 паунда беше, неупотребяван. Тъй като е купуван от английския ИП беше с двата щепсела, английски и европейски и гаранцията. Дойде до БГ за 7 дни, че нацелих курса на Габко.
За американски с трансформатор не ти препоръчвам. Баща ми е професионален техник на ка и често работи с трансформатори и абсолютно не препоръчва американски с трансформатор. А аз се ужасявам, че преди години един японски климатик с трансформатор от 110 волта ми се подпали.Angry
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия