Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За помощните училища и преобразуването им в центрове за подкрепа

  • 1 837
  • 5
Здравейте!
Нова съм в групата и най-напред ще се представя.
Майка съм на първокласничка със СОП (хиперактивност и проблеми с адаптацията).
Детето е с нормален интелект, но с проблемно поведение.
В училище издържа максимум един час да стои на чина. След това става цирк.
Мисля след Нова година да я запиша в най-близкото помощно училище.
Причината да изчакам е влизането в сила на новия закон и най-вече факта, че детето ще остане записано в сегашното си училище.
Ще може ли детето да бъде цял ден в този център и да учи в група, както е било до сега, или само определени часове?
Ако някой е по-подробно запознат, моля да сподели!
Виж целия пост
# 1
Не съм компетентна  по въпросите с центрове за подкрепа но мога да споделя своя опит. Моето дете също е с нормален интелект и проблемно поведение. В първи клас беше някакъв ужас. Хубавото от всичко е че не е агресивен и не се бие. Спрях от от занималня. То не беше и възможно да ходи. Сега е трети клас и мога да кажа че нещата са почти в релси. Учим си всичко заедно и като цяло съм роб на децата си. Да не се възприема като оплакване просто е факт. Но съм щастлива защото виждам огромен напредък на детето си и съм почти спокойна. Мога да кажа обаче че нашата интерактивност и дефицит на внимание не са диагностицирани от специалист и не сме ползвали лекарства. Аз умишлено не го заведох защото не искам да му давам лекарства. Не знам вашият случай какъв е и за това не мога да дам съвет. Моето мнение е че когато детето е с нормален интелект не е правилно да се посещава помощно училище защото детето всичко разбира и може да се подтисне и това да доведе до неблагоприятни последици в бъдеще. Иначе вие как се чувствате ви разбирам напълно. Аз спрях да общувам с когото и да било защото ми писна да ми казват как не си възпитавам детето. Отстрани е лесно да се дава акъл.
Това което на нас ни помогна е по малко време в училище повече време навън и учене заедно както и рибена масло. Дано съм била полезна.
Виж целия пост
# 2
.... Моето мнение е че когато детето е с нормален интелект не е правилно да се посещава помощно училище защото детето всичко разбира и може да се подтисне и това да доведе до неблагоприятни последици в бъдеще.

Абсолютно съм съгласна с това.

miss piggy вие запозната ли сте какви деца се обучават в помощните у-ща? Там са предимно по-тежки случаи, невербални деца, деца с изоставане в интелекта...не смятам, че вашето дете ще се чувства въобще добре там.

Защо не помислите за обучение по индивидуална програма? Там обикновено детето посещава част от по-леките часове а другите не, явява се на изпити после.
Виж целия пост
# 3
Ще бъдат записани в масово училище и ще учат в помощно. Само за някои по-леки часове и за празници и мероприятия ще посещават нормано училище.
Виж целия пост
# 4
Детето ми разбира, че е различно и не се чувства добре в нормален клас.
Класната и възпитателката от занималнята полагат невероятни усилия да я приобщят, но без резултат.
Отглеждам я сама и трети месец не работя. Вече дължа сериозни суми на роднини и приятели и не мога да продължавам с досегашния начин - водя я на училище и докато траят учебните занятия стоя пред входа на училището и чакам да ми се обадят.
Преди се страхувах да я заведа на лекар, защото не исках да я впишат в регистрите на психодиспансера. Заради страховете ми изгубихме ценно време, т.к. можеше още в детската градина да започне работа с ресурсен учител и сега да ни е по-леко в училище.
Беше на прегледи при различни специалисти, но лекарства не й предписаха. Споменах, че давам Киндинорм и,  макар и леко, й влияе положително. Препоръчаха ми да продължа да го давам.
На невролог не съм я водила, те може би са по-склонни да предписват лекарства.
Виж целия пост
# 5
 Мис при нас след първи клас нещата се нормализираха. Но може би положението не е било толкова сериозно. Учихме цяло лято и догонихме останалите. Дано откриеш бързо правилния начин. В крайна сметка и лекарствата са вариант. Късмет.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия