МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 62-ра ТЕМА

  • 81 220
  • 748
МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 62-ра ТЕМА








В него ще намерите, съвети на майсторите, съвети за козунаците, упътване и инструкции за работа с машините, и други.





РЕЦЕПТИ И СЪВЕТИ:







Каква машина за хляб да изберем - ТЕМА за дискусии





ЧЕТЕТЕ БЛОГОВЕТЕ И ЛИНКОВЕТЕ КЪМ ТОЗИ ПОСТ ПРЕДИ ДА ЗАДАДЕТЕ ВЪПРОС...
АКО НЕ СЕ ОРИЕНТИРАТЕ - ПИТАЙТЕ.
Peace
Виж целия пост
# 1
KayRenn, благодаря за темата! снощи правих хляб от грахам брашно. По рецепта от книжката /за пълнозърнест хляб/ сложих пропорциите, но беше много суха сместа. Добавих малко течност, стана топка и много малко лепнеше под бъркалките, почти не. Сложих 7-8 гр. прясна мая на 450 гр. брашно, водата първоначално 280 мл. Хляба беше леко хлътнал и не беше се надигнал много. Но може би не се надига много от това брашно? Може би е от маята. Прясната мая колко време може да издържи в хладилник? Отворено пакетче, прехвърлено в бурканче.
Виж целия пост
# 2
Благодаря за новата тема! Hug
Да, с пълнозърнесто брашно не се надига много хлябът. Peace
Виж целия пост
# 3
Прясната мая си има упоменат срок на годност, но дори и след това при намокряне с вода се активизира и върши работа. Месец, два предполагам, че може да седи в хладилника. Аз си я ползвам, без да я прехвърлям в друг съд, в рамките на месец.
За темата -  bouquet !
Виж целия пост
# 4
Аз имам книжка с рецепти на български за 6-та серия на Мулинекс с багети. Мисля, че моделите са едно към едно с Тефал.

ами то нали мулинекса е новото тефал Simple Smile) моя е без багети , така ,че може би не съм от полза за книжката
Виж целия пост
# 5
Да цамбурна и аз тук Simple Smile Днес оставих моята приятелка да се труди над пълнозърнест хляб за първи път, дано ме изненада приятно довечера Heart Eyes
За прясната мая - бъдещата ми свеки нейната си я държи в камерата, нарязана на дозички, големи колкото си ползва по принцип. Слага я в машината директно от камерата както си е замръзнала и пуска съответната програма. Вади невероятни хлябове!  Peace

И накрая благодаря за темата  bouquet
Виж целия пост
# 6
Ще опитам и аз със замразена. Благодаря ти, Кети!
Виж целия пост
# 7
Днес изпекох първия си хляб по рецепта от книжката. Много съм доволна! Като за първи път според мен се получи доста сполучлив най-вече на вкус, по вида трябва да поработим още Wink Изчаках само 20-тина минутки и го разрязах, защото дребния обикаляше и се облизваше Simple Smile
Споделям с вас няколко снимки:
http://prikachi.com/images.php?images/534/8988534P.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/536/8988536F.jpg
Виж целия пост
# 8
Благодаря за новата тема! bouquet

Както вече писах пробвах и с готовите смеси от Лидл, някакви немски, стана прекрасен хляб.В момента отново правя хляб с прясна мая.
Имах преди няколко години клиенти, които внасяха и продаваха мая на един от най-големите европейски производители Льо Сафр.Бих си потърсила тяхна мая и ако ми попадне бих купила, защото тя е най-доброто, поне така всички разправяха, включително и техни клиенти.Та от въпросните мои клиенти зная, че прясната мая съдържа живи бактерии и затова тя не бива да се замразява.Ако не се изразходи до срока на годност - трябва да се изхвърли.
Виж целия пост
# 9
Днес изпекох първия си хляб по рецепта от книжката. Много съм доволна! Като за първи път според мен се получи доста сполучлив най-вече на вкус, по вида трябва да поработим още Wink Изчаках само 20-тина минутки и го разрязах, защото дребния обикаляше и се облизваше Simple Smile
Споделям с вас няколко снимки:
http://prikachi.com/images.php?images/534/8988534P.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/536/8988536F.jpg

Много добре изглежда!
Виж целия пост
# 10
За прясната мая и аз така си мислех, но с очите си видях как от камерата директно отиде в хлебопекарната, дори не е стояла за минути на стайна температура, и след това хлябът беше превъзходен. Самата аз все още не съм опитвала така, тъй като в повечето случаи машинката ми работи на отложен старт и ползвам суха мая, но имам прясна в камерата и скоро ще пробвам.
Разбира се, всеки сам решава какво и как да ползва, аз просто споделям  Peace
Виж целия пост
# 11
Аз правя хляб с жива мая и отложен старт, не виждам проблем, още повече сега през зимата. То всеки си решава естествено, но лично на мен ми убягва смисъла да се замразява прясна мая, при условие, че не е скъпа и годността й е достатъчно дълга за да се изразходва. За някакъв краен случай да, но иначе  newsm78 .
Виж целия пост
# 12
Ако си оставя машината на 11 часа отложен старт с прясна мая, ще стане ли хубав хляб? Лично аз предпочитам прясна да използвам и ако 11-те часа няма да са проблем, ще ми е добре дошло.
Виж целия пост
# 13
Аз не правя винаги хляб. Купувам кубче мая. използвам част от него, после купувам хляб. Става събота и неделя, отиваме на вилата и там купувам хляб, а маята си стои в хладилника. И чак може би след седмица, понякога и повече правя пак хляб в машината. Имаше период, в който купувам пакетче мая използвам половината и после забравям да го извадя от камерата и пак купувам. С две думи - непостоянна работа.  Когато ми подариха машината правих много често хляб, и с отложен старт. Но после след като родих не бях я използвала дълго време. Сега от малко време отново я ползвам, но нещо хляба ми е несполучлив. Или се рони, или е хлътнах, или е както последния и не много бухнал. Но сега съм решила да продължавам и да си намеря брашно, което ми харесва и да стане хляб, който ми харесва.
Виж целия пост
# 14
Аз се ровя за рецепти изцяло с ръжено и/или пълнозърнесто брашно.Ако имате сполучлива рецепта моля да споделите Hug.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия