Искам да кажа ... (104)_09.01-15.01

  • 57 425
  • 959
# 570
Значи филтрите ги държах в гореща вода със сода, паднаха някакви неща, но незадоволително. После цяла нощ ги държах в гореща вода с Вениш, пак паднало малко, но пак е незадоволително. Сега какво? 90 лева за нови... пф! Как да ги измия бе, ужас.
Аз писах по-напред за моите, не само в гореща вода със сода, а във вряща, в една тава върху двата котлона, и обръщах филтъра напред-назад поне 10 мин. И содата беше доста - 3-4 пакета изсипах.
Даже докато беше във водата филтъра ръсих сода отгоре му, тя кипеше и изкарваше мазното.
http://1001idei.com/polezni-saveti/469-kak-lesno-da-pochistim-fi … ara-na-aspiratora
Виж целия пост
# 571
Голяма мания тия ховърбордове, около нас лятото гледах 1-2 момиченца, едната ме възхити, беше го овладяла до съвършенство. Не съм чувала за потрошени още, но аз и не се интересувам понеже моята е малка още. Рая, не виждам как ще го откажеш детето от тия мераци, още повече като си е събрала парички. По-добре отстъпи, а й подари към ховърборда наколенки, налакътници и евентуално някоя джиджана каска, от тия дето носят колоездачите. Друго не знам какво да те посъветвам.
Виж целия пост
# 572

На мен лично ми изглежда тотално безмислена прищявка отстрана на децата, а те не са ли малко и скъпички?

А, малко, около 400 лв. най- евтините, хич не са малко за мен  Naughty
Тя великодушно се отказа от таблет, щото щяла само на  него да виси, не на чист въздух с децата  Mr. Green, подковано от всякъде бе.

Хай, имаме оборудване от ролерите още, много е лудо това, за момче беше правено де, затова сигурно  Wink

И най- важният аргумент- ами всички имат  #2gunfire
Виж целия пост
# 573
Сготвих, нещото известно у нас като "млечна супа". Благоверния хвърли едно очо и вика - "а къде е съществената част?", т.е. къде е мръвката. ooooh! ooooh!
Виж целия пост
# 574
Kak я правиш?
У нас е известна като "Супа сирене", но откакто съм тук не съм праВила, че хубавото сирене ми е кът. Тук не продават от това, к ние ядем Sad.
Виж целия пост
# 575
Сготвих, нещото известно у нас като "млечна супа".

Рецепта?

Питам, защото от години търся нещо, което съм яла в училищния стол на основното ми училище (т.е. преди 30 години), и за което още си спомням като за нещо супер вкусно...
Та значи, беше съвършено бяла супа, с вкус на мляко, сирене, може би масло, може би и нещо друго... Тук спомените ни със съучениците ми се разминават - някои твърдят, че е имало фиде, други - парченца сирене, трети - че е била на брашняна основа. Аз не помня, помня само вкуса - страхотен.
Та ако някой има рецепта за нещо такова, да дава. Вероятността да се разочаровам е много голяма, сигурно годините са идеализирали спомена до съвършенство, но все пак бих искала да пробвам  Heart Eyes
Виж целия пост
# 576
Моето е млечно-зеленчукова, ама моите така и викат. Моркови и лук задушавам с вода и лъжица олио. После вода на око, ама към 1,8 литра. 3-4 картофа, две шепи замразена царевица, две шепи замразен грах, една шепа замразен ... френски зелен боб??? (един такъв тънък), шепа броколи. От страни правя варена застройка, днешната е с кофичка кисело мляко, 3 яйца, 1 с.л. брашно. Като се свари зеленчука, гледам картофа да е сварен, сипвам застройката, натрошеното сирене и махам от котлона. Застройката е варена, та няма нужда да се вари. Като махна сипвам магданоз, копър и листа целина, имам замразени. И въртя мелничката с черен пипер. По мой вкус моята е гъста супа, засища.


А за "бяла супа" имам рецепта, чакай да я набера.


Аз правя "бяла супа" със грис, при пшеничен и царевичен вкусът е различен, предпочитам пшеничен. Подгрявам на котлона прясно мляко, литър, на другия котлон слагам вода - половин литър, да заври и сипвам в завряла вода, за половин литър слагам 3 мерителни супени лъжици лъжици грис, изглежда малко, ама не е. Сол на вкус. Варя гриса до омекване, и сипвам едното към другото, не мога да кажа кое към кое, различно е, според кое е в голямата тенджера. Слагам фиде.  Слагам сирене и кашкавал, на око, ама да има. От страни пак правя варена застройка, изобщо аз само варена застройка правя, за децата държа да е добре сварена. Сипвам застройката в тенджерата. Веднага махам от котлона. И черен пипер.
Моята хватка е да не ври много сиренето, слагам, завира, сипвам застройката, не чакам да заври, махам от котлона.
Виж целия пост
# 577
BirdsFlu,
аз май я знам рецептата за тази супа, за която питаш. Прави се като сос бешамел, ама по-рядък и после се натрошава сирене и се пуска фиде. В масло се запържват 2 с.л. брашно до златисто, после се налива студеното мляко (1 литър) при непрекъснато бъркане. Когато кипне, пускаш фидето и дръпваш от огъня. Подправяш със сол само.
Виж целия пост
# 578
На детската кухня даваха такава, беше с прясно мляко, кус-кус, сирене и масло.
Аз също много я обичах, за жалост и децата си я ядяха, нищо не ми оставяха  Mr. Green

Янтра  Shocked, с количеството на твоята застройка аз правя заливка за тава мусака  Laughing

Мъжът ми като твоя, като правя огретен пита къде бил основното  #2gunfire
Виж целия пост
# 579
А има и една друга бяла супа - леко е по-кисела, защото се прави с кисело мляко, лимон и жълтъци, а тази с прясното мляко е сладникава.
Пак се запържва брашно в масло, само че после се добавя студен бульон, вместо прясно мляко и накрая кисело мляко, жълтъци и сол.
Виж целия пост
# 580
Тази млечна супа със сирене редовно я правеха в градината. Трябва да видя къде ми е рецептата - преписвах от рецептурника.
Виж целия пост
# 581
У нас няма тън-мън с количествата, за МОЯТА мусака отиват 6-7-8 яйца и две кофички кисело мляко.
Виж целия пост
# 582
У нас няма тън-мън с количествата, за МОЯТА мусака отиват 6-7-8 яйца и две кофички кисело мляко.

 Joy Joy Joy

Обещавам никога да не се оплаквам, че трябва да готвя  Peace
Виж целия пост
# 583
Златни сте  Hug
Значи, през уикенда ще правя бели супи - ще пробвам всички рецепти, после ще докладвам коя ме е доближила максимално до детството   4470

Само ще трябва да изпека една тава мръвки тази вечер, че ако два дни сервирам само постна бяла супа, накрая ще ме изядат мен  Laughing
Виж целия пост
# 584
Тази млечна супа със сирене редовно я правеха в градината. Трябва да видя къде ми е рецептата - преписвах от рецептурника.

Аз си я изпросих от рецептурника, защото мойта госпожица много я харесва, но аз още не съм се прежалила да я сготвя - моите спомени са че е нещо ужасно

Продукти: сирене; фиде; моркови; кр. масло; брашно; кисело мляко; яйце; сол
Начин на приготвяне: Морковите се нарязват на кубчета и се задушават до омекване в част от мацнината, като се добавя малко вода и сол. Залива се с гореща вода и като кипне се прибавя фидето.
Готовата супа се застройва с варена застройка от яйцето, кис. мляко и брашното. Подправя се с останалото масло и се поръсва със сирене и ситно нарязан магданоз.

Туй вместо запис и кратко представяне.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия