Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Система за прием на ученици в първи клас в общинските училища - София

  • 105 395
  • 1 289
# 15
А кандидатстването кога започва?Една майка ми каза,че в началото на януари са се записвали,това за по-миналата година?А тази как ще е?

Пише, че ще има график в този документ. Някъде срещнах 19.04.
Виж целия пост
# 16
Във вестниците пишеше, само че аз на тях вярвам доколкото да разбера, че се подготвя или е утвърден даден документ, след което си го търся в  официални източници. Очаквам графика да излезе след или едновременно с правилата.
Виж целия пост
# 17
Пише, че документи ще се подават след 19.04. За мен тези критерии са малко. Според мен трябва да има и месторабота. А и това при равен брой точки да се мерят метри до дома на детето е голяма глупост. И ние сме 2010 и 2015, само че малкият вече ходи на ясла.
Виж целия пост
# 18
Айде и аз при вас Grinning

Виж целия пост
# 19
Пак са заложили бомба със закъснител нашите управници. Аз не харесвам кварталното си училище и голямото ми дете учи в съседен квартал. Сега пак ще трябва трябва да правя еквилибристики и то със смяна на паспортите на всички, за да запиша детето си в по-свястно училище.  Close
Чудя се докога ще ни правят на маймуни  newsm78 Явно от общината гледат всичко да мине тихомълком и родителите един ден да се събудят пред свършен факт.
Ето какъв материал намерих в медияпул и не мога да не се съглася с написаното в него:
http://www.mediapool.bg/roditeli-vizhdat-v-pravilata-za-priem-v- … a-news258826.html
Виж целия пост
# 20
Ужас !

Тези скоро ще ни накарат да си пазаруваме само от кварталната бакалница, да ходим на личен лекар само при когото те решат, вероятно и по коя страна на тротоара да минаваме. Ама ми е много интересно, какво ще правят родителите, които нямат училище в квартала, защото в София се появиха огромни квартали без училища. Практически цялата южна дъга е заобиколена от квартали - "Малинова долина", "Манастирски ливади" и т.н., където няма училище...  Не знам - там сигурно живеят 50-100 хиляди души, ако не и повече...

То като се замисля, какво ще правят родителите, ако не се класират и в това училище, което им се води "квартално " ? Щото те там като не се класират с точките по местоживеене, другаде изобщо няма да могат ? Кой ги мисли тези глупости ?
Виж целия пост
# 21
Ами пишете до общината, до Общинския съвет(най вече), има и работна група. Аз вече го направих,  само от писането  тук полза няма.
Виж целия пост
# 22
http://sofiacouncil.bg/index.php?page=perm_committees&id=41
Това е комисията, която ще изготви наредбата.
Искат да ни отнемат и малкото останали права. Искам да имам личен избор да запиша детето си там, където аз реша!😤😤😤
Виж целия пост
# 23
А трябва ли моето да не учи в кварталното училище заради личния избор на други?

Аз съм с две ръце за наредбата. Всяко дете трябва да има осигурено място по местоживеене. Оттам на сетне има претенции, да си сменя адресната регистрация.
Виж целия пост
# 24
А децата, които нямат "квартално" училище ? Те какво, кучетата ги яли ? Ами че и т.нар. "квартално училище" - то не е на квартала, а на всички граждани. Всеки, който плаща данъци в София, има право да си запише детето където си поиска. Училищата са на всички, а не на бабичката срещу училището.
Виж целия пост
# 25
Има училища с различна насоченост, някои към изкуствата, други към математика, трети езици, спорт и т.
Н., всеки родител трябва да може да избере най- доброто за детето си. И понеже в България сме свикнали да не решаваме проблемите генерално, а просто да ги заобикаляме, та що да не си сменим всички адресните регистрации!!!!!
И болниците също по адресна регистация😂😂😂😂😂
Виж целия пост
# 26
Не знам коя комисия ще изготви наредбата и от кога ще влезе в сила, но училища в София вече приемат заявления на хартия. Ако сте си харесали училище, проверете дали приемат заявления и си ги подавайте на място.
Виж целия пост
# 27
Може би просто искат да видят колко деца ще се насочат към тях, но няма логика, хората не знаят и няма да отидат да подават. От друга страна освен една гола молба нищо друго не може да се подаде. Явно проектът за прием ще има промени, в новините казаха, че доста възражения имало, щели да приемат предложения до 3 февруари и на 13 да го представят окончателно.
Виж целия пост
# 28
Моя позната е подала и са го приели в училището и аз смятам да го направя до края на седмицата. Доколкото знам може да се подава в повече от едно училище.
Аз си задавам въпросът, а ако не се приеме този проект- дали с промени или не, какво става?

Виж целия пост
# 29
Привет, ние сме 2010 и след драмите с градината просто не искам да повярвам, че ще трябва да правя стъкмистики и гимнастики, за да осигуря на детето си "нормално училище". Живеем в Дружба, но за съжаление зад блока ми има две училища,в които учат осново хора от малцинствата. Ежедневно гледам как се пие бира в двора, цигари, наркотици-не бих се учудила. Малките ромки бутат колички и ходят да си посрещат "мъжете", които са още на училище. Е, съгласете се-ама няма как да си пусна детето там. така, че идеята за кварталните училища не ми е по вкуса, особено като някои училища в софия определено са за пример и просперират, а други-затъват, населени само с роми. В Дружба е така. И аз не съм виновна за това, нито детето ми. Адресът съм си го сменила, въпросът, е че ако е постоянен, отново ще трябва да се занимавам. но ....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия