НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 112

  • 77 404
  • 740
# 15
Ох, Краси, ти пишеш за печени кюфтенца, а аз прочетох "печени котенца" и за момент се втрещих. Laughing hahaha

А аз напоследък си приготвям мъфини за пътуване (зависи колко ще е дълго де) и/или си нося ядки, тъмен шоколад.
Виж целия пост
# 16
Можели рецепта за хляба от опалянки?
Виж целия пост
# 17
 
Намерих следната рецепта.
Опалянки с извара- ВМ-НВХ
Днес реших да направя известните опалянки. Обаче имах излишна извара  и ползвах нея, вместо крема сирене.


Всъщност опалянките са си печен омлет, но на мен ми допаднаха много, като заместител на хляба за сандвичи, когато трябва да се вземе храна за извън дома.  За закуска също ще са подходящи. И така продуктите:
6 яйца
200 гр извара
сол
малко хлебна сода, изгасена с малко оцет

Разбиват се белтъците. Отделно изварата  и жълтъците, след което се смесват леко двете смеси. Прибавя се солта и содата. Правят се 8 купчинки и се пекат в загрята до 150 гр фурна до зачервяване. Понеже моята извара беше обезмаслена, като ги извадиш ги намазах обилно с краве масло. Чудни на вкус!
Тези опалянки могат ли да заместят основното хранене?
Виж целия пост
# 18
Залени чушки пъленини със настъргано яйце и сирена или кашкавал, понякога и малко авокадо в плънката, става чудесно, в кутия и ето ти едно хранене. Сандвич с таханов хляб и бекон също става.
Виж целия пост
# 19
Шоки, благодаря за новата тема!  bouquet

signora_tina, опитвала ли си да я ядеш замразена сланината? Аз също не съм фен на много мазното и от малка съм свикнала тая да я ям, вадя от фризера, режа и ям докато е още твърда мазнината. И кравето масло много го обичам като е твърдо.  Heart Eyes

И аз си купих от форумския бекон днес, беше намален на 10лв (защото му изтича срока на 02.02, но дотогава едва ли ще оцелее.  Mr. Green)
Виж целия пост
# 20
Мики, къде го намери намаления "форумски" бекон?
И аз да не съм по-назад от модата в темата закусвам с него, сирене Бри и чери домати. Всичките са купени от Лидъл Simple Smile.
Мога седмици наред да закусвам едно и също. Преди бях зациклила на едно филе от Била, което навивах на руло и пълнех с маскарпоне, няколко чери доматчета и моцарела. Сигурно една година все това хапвах през седмицата.
Виж целия пост
# 21
"Котенца"... Joy
Да не би и Алф да пише вече в темата?
Виж целия пост
# 22
Здравейте момичета. Личната лекарка ми пусна профилактично кръвни изследвания и се оказа, че общия холестерол се е увеличил значително от последния път преди 6м и сега е 5.86.
Четох първа страница и статиите, но нещо не успях да се ориентирам и сега се чудя трябва ли да се притеснявам от тези стойности?  newsm78 Да си пусна ли още едни изследвания за добър и лош холестерол?
Виж целия пост
# 23
Ох, Краси, ти пишеш за печени кюфтенца, а аз прочетох "печени котенца" и за момент се втрещих. Laughing hahaha
Joy Joy
Мъжа ми има няколко безпризорни котета до работата, на които постоянно носи и купува храна...освен да ги подпукам тях .     Mr. Green

Виж целия пост
# 24
Вани, по мое мнение - нямаш основания за притеснение.

От последните ми изследвания имах доста по-висок. И му
се зарадвах - значи има да оправя нещо из мен, нека си
свърши работата  Hug Винаги съм имала висок. Нали и
аз от преминали откъде ли не, та си спомням навремето
как Емилова ми каза, че имам холестерол като на старец.
Тъй де, от плодовете стана още по-висок Simple Smile. Закономер-
но, но тогава не го знаех. Все си повтарям - дано успея
поне частично да компенсирам онези си грешки и лута-
ния.

Форумския бекон е беконът от Лидл, на Pekok.
Виж целия пост
# 25
Благодаря ти, Лоана  Hug
Успокоих се и за обяд си хапнах сладко, сладко салатка и сочни ребърца на дървени въглища  Heart Eyes

Да споделя една рецепта за много сполучлив десерт, лично изпробван:

Необходими продукти:

5 яйца
2 средно големи банана
4 с.л. извара
3-4 с.л. натурално какао (зависи колко наситен вкус искате)
2 равни ч.л. канела
щипка индийско орехче
1 ванилия
1/2 ч.л. бакпулвер

Начин на приготвяне:

Блендирайте всички продукти.
Изсипете сместа в тавичка и я сложете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Печете до готовност, като проверявате с клечка.
Виж целия пост
# 26
за темата  Heart Eyes

тази зима много ми вървят пълнени сухи чушки с кайма и смлени орехи
Вани, прехвърли кекса и в темата с рецептите
изварата може и да я преглътна на кекс  Laughing
Виж целия пост
# 27
Благодаря за темата!  bouquet
Виж целия пост
# 28
Шоки, благодаря за новата тема!  bouquet

signora_tina, опитвала ли си да я ядеш замразена сланината? Аз също не съм фен на много мазното и от малка съм свикнала тая да я ям, вадя от фризера, режа и ям докато е още твърда мазнината. И кравето масло много го обичам като е твърдо.  Heart Eyes

И аз си купих от форумския бекон днес, беше намален на 10лв (защото му изтича срока на 02.02, но дотогава едва ли ще оцелее.  Mr. Green)

Мерси за идеята, трябва наистина да пробвам, може да ми хареса  Hug
Виж целия пост
# 29
За котенцата наистина е смешно, но аз се сетих, че в "Нишките на съдбата", която чета в момента, точно това казват - че след Испанската гражданската война, в Мадрид царяла такава мизерия, че в един квартал били изяли всички котки и гълъби.

А идеята за кекса на Вани ми хареса и на мен. bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия