За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 72 417
  • 753
# 435
Аз и корема не го разбрах, и реката / рикотата.  Simple Smile

Цветето, благодаря. Опитах го това с варенето, защото след време намерих кондензирано подсладено м ляко и постигнах нещо като леко карамелизирано прясно мляко. След още час и нещо варене още не се беше сгъстило (варях 3 кутии) и зарязах тая работа...

Криси, а ти как го  видя, че не се е съгстило? Кутиите се варят затворени.
И за 3 часа варене, затворени кутии, когато се отворят добре охладени кутиите (след 12 часа ) крема - дулсе де лечето е толкова гъсто, че едва се маже  Peace
Виж целия пост
# 436
Вече два пъти варя подсладено кондензирано мляко( по 2 затворени кутии)
в тенджера под налягане - след завиране намалявам  на съвсем слаб огън (ползвам газов котлон на минимум) за не повече от 1 час плюс времето за пълно изстиване и получих чудесно дулсе де лече. Купувам го от Лидл.
Виж целия пост
# 437
Аз и корема не го разбрах, и реката / рикотата.  Simple Smile

Цветето, благодаря. Опитах го това с варенето, защото след време намерих кондензирано подсладено м ляко и постигнах нещо като леко карамелизирано прясно мляко. След още час и нещо варене още не се беше сгъстило (варях 3 кутии) и зарязах тая работа...

Криси, а ти как го  видя, че не се е съгстило? Кутиите се варят затворени.
И за 3 часа варене, затворени кутии, когато се отворят добре охладени кутиите (след 12 часа ) крема - дулсе де лечето е толкова гъсто, че едва се маже  Peace

Първата отворих след 1,5ч, само беше покафеняло, както Пейч го описва, втората отворих след 3ч, третата май още я имам неотворена след онова злополучно варене, трябва да я изхвърля вече май, че откога седи...
Веднъж, месеци по-късно, намерих в един магазин истинска сгущенка и купих. Ами, много съм далече с варенето от тази консистенция. Но нищо, де, той вкусът се хареса само на половинката Wink, аз нещо харесвам повече карамелов крем...
Виж целия пост
# 438
трайността му е голяма, защото захарта в него е много.  Може би си отваряла топли, тогава е все още рядко. Пробвай тази третата, така и така си я решила да хвърляш Simple Smile И аз се наситих на кремовете с дулсе де лече след карамеления чийзкек  Laughing В блога на Танита има хубав карамелен крем - масло, сметана и карамелизирана захар.
Виж целия пост
# 439
Това е идея, тази третата ще я доваря още малко, ще почакам да изстине и ще я отворя.
То като я раздрусам се усеща, че вътре е течно, а не на крем.
Сега съм на вълна леки торти - довечера ще правя кокосова с ягоди. Трябва ми бяло-червена за предстоящата баба Марта, защото през седмицата няма да остане време. :-/
Виж целия пост
# 440
Мисле да правя такос, но не знам какъв боб от консерва да избера. Моля за ствет. Одеве ги гледах в магазина, но така и не можах да избера, а имаше голям избор.
Виж целия пост
# 441
Аз пледпочитам червен боб на Heinz  Peace
Виж целия пост
# 442
Видях в Била батати- никога не съм готвила и опитвала.. Мисля да купя и опитам... Моля,  дайте идеи кокво и как да сготвя.
Виж целия пост
# 443
Видях в Била батати- никога не съм готвила и опитвала.. Мисля да купя и опитам... Моля,  дайте идеи кокво и как да сготвя.

В къщи ги харесваме запечени на фурна с олио и много подправки.
Виж целия пост
# 444
Видях в Била батати- никога не съм готвила и опитвала.. Мисля да купя и опитам... Моля,  дайте идеи кокво и как да сготвя.

ето няколко предложения от мен http://pep-4o.blogspot.bg/search/label/%D0%91%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%82 печени с другите картофи и подправки, пълнени и готвени с месо.
Виж целия пост
# 445
Благодаря ви!  Ще опитам и аз така сфс зехтинче и подправки във фурната... Не стават ли сухи без вода или без да се задушат малко с фолио? И с какви други деленчуци мога да комбинирам като време на приготвяне?  Ще стане ли батат и тиквички с копър и чесън?
Виж целия пост
# 446
бататът е  сочен, не му трябва нищо повече като течност, но го пека на хартия за печене. И никакво фолио, готови са за 15 мин. В долните рецепти от линка  в плик за печене са задушени картофи, резене/което си е корен копър... така че ще става да ги комбинираш с тиквичка и копър. 
Виж целия пост
# 447
бататът е  сочен, не му трябва нищо повече като течност, но го пека на хартия за печене. И никакво фолио, готови са за 15 мин. В долните рецепти от линка  в плик за печене са задушени картофи, резене/което си е корен копър... така че ще става да ги комбинираш с тиквичка и копър. 
Мерси!  Hug
Виж целия пост
# 448
Не ми се смейте, но ... как да запека козе сирене с мед и орехи? Имам към 200 гр. и ми се иска да го поднеса като ... ордьовър ли десерт ли  newsm78 Като какво  е по-правилно? Не са ми официални гости.

п.п споменах ли, че направих ребърцата с барбекю сос по рецепта на viki_kati и станаха СУПЕР!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=958323.msg34402101#msg34402101
Утре пак ще правя. Приятелки ме уверяват, че не е необходимо да ги варя, но аз дето бях скептична засега няма да пробвам нов начин, защото знам сполучливия Simple Smile
Виж целия пост
# 449
Не ми се смейте, но ... как да запека козе сирене с мед и орехи? Имам към 200 гр. и ми се иска да го поднеса като ... ордьовър ли десерт ли  newsm78 Като какво  е по-правилно? Не са ми официални гости.

По тая рецепта  правих точно козе сирене, вкусно се получи. Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия