За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 72 428
  • 753
# 420
Нямам рецепта за крем пита.
Меган, напоследък ползвам реката, или извара на Лидъл. Когато съм писала корема ползват на Кукери, но собственика се смени и продуктите са с по-лошо качество. Ако е по-едроърнеста, първо само нея пасирам
Мерси, ще отида до Лидъл за извара.
Виж целия пост
# 421
Ракетата е рикота Simple Smile
Виж целия пост
# 422
А всъщност си писала реката  Mr. Green  bouquet
Виж целия пост
# 423
И теракота да беше написала щях да те разбера. Laughing
Виж целия пост
# 424
Аз и корема не го разбрах, и реката / рикотата.  Simple Smile

Цветето, благодаря. Опитах го това с варенето, защото след време намерих кондензирано подсладено м ляко и постигнах нещо като леко карамелизирано прясно мляко. След още час и нещо варене още не се беше сгъстило (варях 3 кутии) и зарязах тая работа...
Виж целия пост
# 425
Изварата на" Рожен" ще Ви свърши идеална работа за крема... Аз правя от нея крем за детенце с авокадо и банан.
Виж целия пост
# 426
Аз и корема не го разбрах, и реката / рикотата.  Simple Smile

Цветето, благодаря. Опитах го това с варенето, защото след време намерих кондензирано подсладено м ляко и постигнах нещо като леко карамелизирано прясно мляко. След още час и нещо варене още не се беше сгъстило (варях 3 кутии) и зарязах тая работа...

http://otgovoru.com/za-gotvene/2603-nachin-na-prigotvyane-na-dom … irano-mlyako.html
Виж целия пост
# 427
А, Пейч, точно по подобна рецепта и аз правих, много се бях амбицирала тогава  Laughing. Отне ми около 3 часа, не 40мин-1 час, като в статията, но стана!
Но най-добре ми се получи един крем, при който си се прави карамел и се смесва с мляко/сметана и не помня какво още. Той стана и най-бързо.
Виж целия пост
# 428
Аз и корема не го разбрах, и реката / рикотата.  Simple Smile

Превода е "когато съм писала за крема ползвах на Кукери", така става като човек пише от телефон и бърза. Пустия му редактор. Laughing
Виж целия пост
# 429
А, Пейч, точно по подобна рецепта и аз правих, много се бях амбицирала тогава  Laughing. Отне ми около 3 часа, не 40мин-1 час, като в статията, но стана!
Но най-добре ми се получи един крем, при който си се прави карамел и се смесва с мляко/сметана и не помня какво още. Той стана и най-бързо.

Правил съм от домашно мляко по тази рецепта или нещо подобно /от руски сайт беше/. Още преди да открият Березка при нас. Стана за около 90 мин., но стоя цяла нощ в хладилника след като беше готово. Първоначално и аз помислих,че нищо не съм направил - прясно мляко със захар с жълтеникав оттенък, но на другият ден видях,че се е сгъстило.
Виж целия пост
# 430
Аз и корема не го разбрах, и реката / рикотата.  Simple Smile

Превода е "когато съм писала за крема ползвах на Кукери", така става като човек пише от телефон и бърза. Пустия му редактор. Laughing

Меган  bouquet важното е, че който трябва ме е разбрал.
Виж целия пост
# 431
Аз и корема не го разбрах, и реката / рикотата.  Simple Smile

Цветето, благодаря. Опитах го това с варенето, защото след време намерих кондензирано подсладено м ляко и постигнах нещо като леко карамелизирано прясно мляко. След още час и нещо варене още не се беше сгъстило (варях 3 кутии) и зарязах тая работа...
За нищо мила Криси! Аз ги варя на среден огън (след завирането) около 3-4 часа. Често по 5 бройки, за да са ми готови за употреба. Получават ми се много гъст светло-кафяв крем (ако преваря дори леко се захаросва). Колкото по-малко вариш, толкова по-светъл е крема. При варене 1,5 часа става доста светло и не толкова гъсто (но и така може да се използва в някои рецепти - разбито с меко масло и после в хладилника, където стяга от маслото). Важното е винаги да са покрити с вода - при необходимост доливам гореща вода. После оставям да изстинат в тенджерата, в която са врели, след като изключа котлона. Успех! Simple Smile
Виж целия пост
# 432
Здравейте, кулинарки  Hug
Искам да ви попитам има ли начин като се запича яйце, кората му да не тава твърда и да не може да се яде?
Искам да направя гнезда от кайма с яйце, но винаги яйцето се спича отгоре  Rolling Eyes
И също дали ще мога да ги опека с картофи - ще стигне ли времето за картофите, или да ги пека отделно?

Джина, съжалявам, че чак сега мога да подскажа. Това е един трик на Йоли. Тя съветва при слагането на яйцата - те да се разделят на белтъци и жълтъци. После, когато слагаш яйцата - слагаш само белтъците и леко запичаш. Вадиш и с лъжичка правиш вдлъбнатина и дозапичаш още малко. Накрая пак вадиш и във вдлъбнатините сипваш жълтъците. Печеш отново, до желаното запичане на жълтъците. Малко е по-пипкаво, но поне имаш рохък жълтък.  За съжаление не съм записала линк към този съвет на Йоли, но на нея вярвам безусловно. Дано ти помогне.Привет!
Виж целия пост
# 433
Ако е филе, завий в бетон, или намажи филетата обилно с подправки , да се запечата и печеш за кратко в силно загрята фурна, не повече от 10 мин
Като стегне бетонът, пак ще е сухо. Joy
 Hug Сладка грешка.
Виж целия пост
# 434
Аз и корема не го разбрах, и реката / рикотата.  Simple Smile

Цветето, благодаря. Опитах го това с варенето, защото след време намерих кондензирано подсладено м ляко и постигнах нещо като леко карамелизирано прясно мляко. След още час и нещо варене още не се беше сгъстило (варях 3 кутии) и зарязах тая работа...
За нищо мила Криси! Аз ги варя на среден огън (след завирането) около 3-4 часа. Често по 5 бройки, за да са ми готови за употреба. Получават ми се много гъст светло-кафяв крем (ако преваря дори леко се захаросва). Колкото по-малко вариш, толкова по-светъл е крема. При варене 1,5 часа става доста светло и не толкова гъсто (но и така може да се използва в някои рецепти - разбито с меко масло и после в хладилника, където стяга от маслото). Важното е винаги да са покрити с вода - при необходимост доливам гореща вода. После оставям да изстинат в тенджерата, в която са врели, след като изключа котлона. Успех! Simple Smile

4-5 часа се варят кутиите, ако прави варена сгущенка - дулсе де лече. За обикновена сгущенка стигат и 90 мин. варене.

еквивалент на Дулсе де лече - варена сгущёнка


Това си е обикновено подсладено кондензирано мляко - сгущёнка

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия