За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 72 417
  • 753
# 465
Заради една игра си купих брашно за кекс (София мел) и смятам утре да го ползвам. Малко ме е страх да не би да не се надуе, ако не сложа набухвател, защото в тези брашна има. Някой правил ли е с това брашно?
Винаги слагам набухвател, независимо какво ми е брашното, българско или вносно, най-вече италианско ползвам, а то винаги има набухватели. Така че, не се притеснявай.
Виж целия пост
# 466
Благодаря ви, момичета! Hug Значи да си добавя бакпулвер без да се притеснявам.
Виж целия пост
# 467
Купувам понякога масло от една мандра , която изкупува краве мляко от село. Маслото е "на буца"  , солено, по 500 грама в торбичка. Сега се появи етикет "Суроватъчно краве масло". Порових се да прочета нещо, но пак не разбрах какво масло е по-добре да си купувам занапред- от магазина /като чета 82% масленост / или от мандраджийското. Преди време питах тук защо осоляват маслото и получих отговори/предположения, но сега с конкретния етикет, може да има и по-точни отговори. Благодаря.
Виж целия пост
# 468
Ще правя пица с готово тесто.
Тавата намазнява и набрашнява ли се? На предварително загрята фурна ли? Нямам време да чета днес просто, затова с толкова лаишки въпрос. Ще е с домашна доматена салца, тънък салам и кашкавал.
Благодаря!
 bouquet
Виж целия пост
# 469
Намазняваш и набрашняваш да, пица пека винаги на дорбе загрята фурна, на моята 220 градуса.
Виж целия пост
# 470
Благодаря ти!  bouquet
А кекс само с гореща вода някой пробвал ли е? Четох добри  отзиви и днес и това ще пробвам.

http://mishhh-mashhh.blogspot.bg/2017/02/cake-with-hot-water.html
Виж целия пост
# 471
Пицата с готово тесто я правя в тавата на фурната,върху хартия за печене.Фурната предварително загрята на 200°.
Виж целия пост
# 472
Пицата с готово тесто я правя в тавата на фурната,върху хартия за печене.Фурната предварително загрята на 200°.

точно така става най-добре (аз на 250* дори, но при мен блата е много тъничък) , а като намаслиш тавата тестото се събира  Peace
Виж целия пост
# 473
Благодаря ти!  bouquet
А кекс само с гореща вода някой пробвал ли е? Четох добри  отзиви и днес и това ще пробвам.

http://mishhh-mashhh.blogspot.bg/2017/02/cake-with-hot-water.html

Правя руло с гореща вода. Не знам дали се дължи точно и само на нея, но става страхотно.  Peace
Виж целия пост
# 474
 Simple Smile Здравейте! Гледам разни рецепти за кейк попс. Това не са ли всъщност скалички, оформени като топчета на клечка?  Laughing

Виж целия пост
# 475
Simple Smile Здравейте! Гледам разни рецепти за кейк попс. Това не са ли всъщност скалички, оформени като топчета на клечка?  Laughing
По скоро малки тортички/сладкишчета на клечка, в повечето случай се правят от кекс или блат за торта.
Виж целия пост
# 476
Имам няколко буркана домашно кисело мляко. У дома сме отвикнали от вкуса му и искам да го използвам за готвене. Моля за идеи за рецепти - сладки, солени, всичко е добре дошло.
Виж целия пост
# 477
Имам няколко буркана домашно кисело мляко. У дома сме отвигкнали от вкуса му и искам да го използвам за готвене. Моля за идеи за рецепти - сладки, солени, всичко е добре дошло.


Изцеди го и го направи на млечна салата с краставички или печени чушки. Аз посшедно с такова правих и ето тази картофена торта от линка.

http://mykitchentakeover.blogspot.bg/2017/02/blog-post_19.html?m=1

Може да замениш с него заквасената сметана във френската селска торта например или пък в тортата с ябълки и канела.
Виж целия пост
# 478
Имам няколко буркана домашно кисело мляко. У дома сме отвикнали от вкуса му и искам да го използвам за готвене. Моля за идеи за рецепти - сладки, солени, всичко е добре дошло.

Торта "Ден и нощ"

Нежни портокалови мъфини с шоколад

Коктейл с бяло пилешко месо


Виж целия пост
# 479

Vanja77, напиши, моля те, каква сметана използваш за тортата, че става за разбиване? Не попадам на такава и отдавна вече не разбивам заквасена сметана, само леко обърквам със захарта и я оставям в хладилника. Що ми трябваше да отварям линковете, тортичката "Ден и нощ" ми хвана окото! Simple Smile bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия