За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 72 444
  • 753
# 480

Vanja77, напиши, моля те, каква сметана използваш за тортата, че става за разбиване? Не попадам на такава и отдавна вече не разбивам заквасена сметана, само леко обърквам със захарта и я оставям в хладилника. Що ми трябваше да отварям линковете, тортичката "Ден и нощ" ми хвана окото! Simple Smile bouquet

labrex, използвам "Данон". Не мога да кажа, че става гъста, като се разбие. По-скоро увеличава обема си. Изваждам я от хладилника и веднага я разбивам с миксера на най-високата скорост около 15 минути, докато започнат отгоре да се получават бразди. Първия път и аз бях изненадана от резултата при отрязването на парчето от сладкиша. Добре е сладкишът, преди това, да престои поне 8 часа в хладилника.

Виж целия пост
# 481
Скрит текст:

Vanja77, напиши, моля те, каква сметана използваш за тортата, че става за разбиване? Не попадам на такава и отдавна вече не разбивам заквасена сметана, само леко обърквам със захарта и я оставям в хладилника. Що ми трябваше да отварям линковете, тортичката "Ден и нощ" ми хвана окото! Simple Smile bouquet

labrex, използвам "Данон". Не мога да кажа, че става гъста, като се разбие. По-скоро увеличава обема си. Изваждам я от хладилника и веднага я разбивам с миксера на най-високата скорост около 15 минути, докато започнат отгоре да се получават бразди. Първия път и аз бях изненадана от резултата при отрязването на парчето от сладкиша. Добре е сладкишът, преди това, да престои поне 8 часа в хладилника.

Благодаря ти, Vanja77, Данон не купувам, но заради тортата ще взема! bouquet
Виж целия пост
# 482
Здравейте,може ли  рецепта за телешко със спанак и ориз на фурна Praynig?На детето съм правила подобна манджичка,но сега ми трябва за'възрастни' Laughing
Месото е от джолан,без кокал,предполагам трябва да се свари  newsm78
Виж целия пост
# 483
Виж на пепчо последната рецепта в блога върши ли ти работа - от днес е, пилешко със спанак и ориз.
Телешки джолан може би ще е добре да го обработиш предварително, да.
Виж целия пост
# 484
Здравейте,може ли  рецепта за телешко със спанак и ориз на фурна Praynig?На детето съм правила подобна манджичка,но сега ми трябва за'възрастни' Laughing
Месото е от джолан,без кокал,предполагам трябва да се свари  newsm78
Скоро го правих и стана страхотия,благодарение на добрите съвети от тази тема. Hug
Месото го нарязах и запържих до златиста коричка в малко олио и масло.Оставих го да си почине 5мин.Сложих го в тенджерата под налягане да се свари.През това време задуших лук,морков,ориза и спанака.Всичко това плюс месото го метнах в тавата и вместо вода сложих телешки бульон.

Да попитам свински ребра(дебелички са) трябва ли да се варят преди печене във фурната?
Виж целия пост
# 485
Правила съм канелони два пъти с плънка от кайма, домати, подправки. Бихте ли споделили и Вашите рецепти да разнообразя третия път да са по-различни  Peace
Виж целия пост
# 486
Благодаря,това за месото го знам,чудех се дали няма някакви по-специфични подправки ,ще действам по твоята рецепта Hug
За канелоните, другата класика за мен в плънката с рикота и спанак,или сирена и спанак+сос бешамел .Ако не обичате спанак ,и с гъби е вкусно,или пиле с броколи,шунка със сметана.Само винаги ги поливам с бешамел или доматен сос ,да не станат сухи.
Виж целия пост
# 487
Здравейте,може ли  рецепта за телешко със спанак и ориз на фурна Praynig?На детето съм правила подобна манджичка,но сега ми трябва за'възрастни' Laughing
Месото е от джолан,без кокал,предполагам трябва да се свари  newsm78
Скоро го правих и стана страхотия,благодарение на добрите съвети от тази тема. Hug
Месото го нарязах и запържих до златиста коричка в малко олио и масло.Оставих го да си почине 5мин.Сложих го в тенджерата под налягане да се свари.През това време задуших лук,морков,ориза и спанака.Всичко това плюс месото го метнах в тавата и вместо вода сложих телешки бульон.

Да попитам свински ребра(дебелички са) трябва ли да се варят преди печене във фурната?
Свари ги и след това ги запечи. Ползвай за намазване смес от  равни количества соев сос, кетчуп и мед и бира(или вино).
Виж целия пост
# 488
Ами избързах и ги топнах в марината.Ако ги запечатам на тиган или под фолио да ги пека,за да се изпекът добре newsm78
Виж целия пост
# 489
Ами избързах и ги топнах в марината.Ако ги запечатам на тиган или под фолио да ги пека,за да се изпекът добре newsm78
И без запечатване смятам, че ще се изпекат, може би повече време ще им трябва. Евентуално ако са много дебели, отрежи част от месото и ще имаш и ребърца и месце.
Виж целия пост
# 490
Ами с картофи ще ги запека и ще видим какво ще стане.Благодаря много! bouquet
Виж целия пост
# 491
С какво мога да заменя сирене Рикота в рецепта за торта?
Виж целия пост
# 492
С топените сирена за мазане (примерно на лидъл), филаделфия, кремообразна извара, ако се продава в България, крема сирене...
Виж целия пост
# 493
Благодаря,това за месото го знам,чудех се дали няма някакви по-специфични подправки ,ще действам по твоята рецепта Hug
За канелоните, другата класика за мен в плънката с рикота и спанак,или сирена и спанак+сос бешамел .Ако не обичате спанак ,и с гъби е вкусно,или пиле с броколи,шунка със сметана.Само винаги ги поливам с бешамел или доматен сос ,да не станат сухи.

 bouquet Благодаря за вкусните идеи.
Виж целия пост
# 494
С какво мога да заменя сирене Рикота в рецепта за торта?
Извара, но хубаво я разбии..или извара+някакво сирене тип Филаделфия.
Проблем ти е намирането на Рикота ли?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия