За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 72 471
  • 753
# 720
И аз ги пържа под капак, защото иначе става страшно. Когато искам да ги обърна, махам тигана от котлона, изчаквам 20 секунди да се "успокои" мазнината и да не пръска, и отварям. Обръщам чушките и обратно на котлона. Посолявам като са готови. Понякога ги дупча, но най-често - не. Така и така си пръскат доволно.
Виж целия пост
# 721
Явно е, че довечера ще трябва да пробвам и с капак, и без, и с хартия, и без, и надупчени, и цели и да видя как ще станат най-добре. А дегустатори ще се намерят.  Mr. Green
Виж целия пост
# 722
И аз правя пържените чушки като Дара. Само ги надупчвам на няколко места за да не се пръсва чушката,  особено лютите често се разкъсват ...визуално не ми допадат, не че нещо друго. В тенджера с капак, пържа, дърпам от котлона и след няколко секунди като се успокоят бурните пукащи процеси  Laughing в тенджерата - отварям.Ако са по тлъсти чушките, пържа на 6та степен от възможни 9, инак на 7.


Аз идвам с молба за меки,лепкави,  леко дъвчащи, силно  шоколадови бисквитки.  Може би тип браунис  newsm78. Правила съм преди много години тези на Съншайн, хубави са, но не е това което търся, търся бисквитки по скоро от типа на кукис.
Виж целия пост
# 723
Как съхранявате салатки, рукола, спанак? В хладилник или отвън, в торбичка или не и т.н.?
Понеделник заредих от всичко, много обичаме салати и да не купуваме всеки ден, ами ето - за 3 дни руколата е пожълтяла, спанакът на места е загнил.  Confused
И как миете руколата? Дразни ме да мия листенце по листенце, има ли по-лесен начин?  Embarassed
Салататие ги измивам и подсушавам...имам центрофуга за зеленчуци, ако не просто ги остави хубаво да се отцедят върху кърпа. След това подреждам листата и ги слагам в пликове, най-долу в хладилника в отделението за зеленчуци. Рукола рядко купувам, а спанакът е такъв малко вода като види и веднага става кашав.
Също в центрофуга ги минавам за да са сухи и в хладилника, не ги опаковам. Рукола редовно купувам, но тя е гръцка и е в пликове , измита предварително. Готова е. Така издържат по-дълго време, когато са сухи.
Виж целия пост
# 724
Аз пък ги прибирам леко мокри салатките в плик.Преди това ги оставям да се изцедят от многото вода,мятам в един плик и в хладилника.Издържат ми доста време и не са зеленясали.Иначе ми се спаружват и не са ми свежи.
Виж целия пост
# 725
Най-издържливи са предварително измити,подсушени/в центрофуга/ и завити в памучна кърпа и в плик в хладилника
Виж целия пост
# 726
аз моите ги измивам и слагам в тавичка в хладилника, издържат много време
Виж целия пост
# 727
Здравейте! Имам един такъв може би малко странен въпрос - в магазин Зора има един фритюрник за готвене без мазнина, от тъй наречените фрайъри, Финлукс за 89 лева. Какво ми е мнението - да го купя ли или не? Ето го и него:  https://zora.bg/finlux/faf-4015/32263
Виж целия пост
# 728
За чушчиците да кажа днес равносметката. Simple Smile Щракнах една снимка, защото обещах да се похваля.



Правих ги отгоре с капака против пръскане:



Пак пръскаше, но се изчисти лeсно после. Другия път може би ще ги покрия с плътен капак. Пробити или не - опекоха/опържиха се еднакво. Само като се пробият, пръскат повечко.

Виж целия пост
# 729
Поздравления! Чудесно изглеждат!
Виж целия пост
# 730
Дроб и чушки винаги ужасно много ми пръскат и за това почти не правя, а сега ми се приядоха ужасно много със студен доматен сос с чесън.
Виж целия пост
# 731
Даун, ако ги покриеш с капак, може би ще си спестиш голяма част от пръскането.  Peace
Виж целия пост
# 732
Благодаря за салатките.  Grinning Ще ги мия и в хладилника. Моите стоят отвън и пожълтяват, спаружват се.  Thinking
Виж целия пост
# 733
Винаги ги покривам, но пак е гадно Simple Smile. А днес ме домързя да ходя до пазара и не си купих. Сготвих телешко варено. Аз го обичам с хрян, а тук няма и го ям с уасаби, което си е хрянова паста, ама зелена Simple Smile.
Виж целия пост
# 734
Направих млечна баница с карамел и не знам защо този път карамелът не се разтопи. Мога ли да го оправя по някакъв начин?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия