За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 72 492
  • 753
# 705
chrissy, и баба ги правеше, измити, подсушени пиперки в тиган с олио, посоляваше ги по време на пърженето. Нищо специално няма, даже не помня капак да е слагала, може би е заради пръскането. newsm78
Виж целия пост
# 706
Аз си мислех, че за да се задушат е капакът, защото като опитвах без капак с камби, само леко се опърлиха.  newsm78
Благодаря, Лабрексче, още довечера ще тествам, че точно такива сиврии купих вчера!  Hug
Колко време да си предвидя? Последния път чаках над 1/2 час и нищо не стана...
Виж целия пост
# 707
о много ги обичам...но някой друг да ги приготви. Иначе наистина нищо сложно, само пържиш в сгорещено олио...даже удачно е да е в по-дълбок тиган или направо в тенджера. При захлупването ще има конденз обаче и не е удачно си мисля допълнително да пръска олиото, но пробвай и с капак.
И ползвай чушки тип сиврия...тези бледозелените с тънката ципа. камбите са по-дебелокожи и са по-трудни за пържене.
Ох вече ми се приядоха и на мен Simple Smile
Виж целия пост
# 708
Аз си мислех, че за да се задушат е капакът, защото като опитвах без капак с камби, само леко се опърлиха.  newsm78
Благодаря, Лабрексче, още довечера ще тествам, че точно такива сиврии купих вчера!  Hug
Колко време да си предвидя? Последния път чаках над 1/2 час и нищо не стана...

Не знам за време, пържиш от едната страна, обръщаш от другата, докато придобият такъв вид:

Скрит текст:
Снимката е от нета. А, сетих се, че баба ги дупваше с вилица или с нож на две три места, защо - не знам! Simple Smile
Виж целия пост
# 709
За да не се събира много течност в тях, а и хубаво омекват. Чудни са.
Виж целия пост
# 710
Не ги захлупвай, капака прави конденз и пръска /те винаги при пържене си пръскат/. Пържи ги на малко над умерената температура. Когато побелеят напълно от едната страна и започнат леко да покафеняват, обръщаш да се изпържат и от другата страна. Посолявай по време на пърженето, ще намали пръскането. Внимавай да не ги изпуснеш, ще се спукат и ще пръсне много мазнина. Червените по трудно се пържат от зелените. Можеш леко да ни надупчиш на три четири места както е посочила labrex - това да не се спукват при пърженето, но отделя течност и повече пръска. Изпържените чушки слагай в затворен съд /тенджера/ да се задушат. Това е в общи линии. Успех!
Виж целия пост
# 711
Може ли рецепта за кекс /мъфини/сладкиш с моркови?Нещо малко по-диетично.Майка ми има цял чувал  Crazy и ме помоли да потърся,но аз не съм правила и незнам какво да препоръчам Rolling EyesБлагодаря предварително!
Виж целия пост
# 712
Благодаря ви за чушките още веднъж, Пейч, особено на теб. Май и баба ги дупчеше и ги слагаше после в тенджера под капак.

Лейди, точни рецепти за морковени торти / блатове нямам, но ако към съставките за пандишпанов блат добавиш моркови, става чудесно. Винаги на око ги правя. Малко повечко брашно трябва, заради течността от моркова, но това се вижда на място... Има и по-сухички моркови... Според мен към всяка рецепта за кекс, която си хапвате, може да се добавят настъргани моркови и още 2-3 с.л. брашно с връх просто. Wink
Виж целия пост
# 713
Може ли рецепта за кекс /мъфини/сладкиш с моркови?Нещо малко по-диетично.Майка ми има цял чувал  Crazy и ме помоли да потърся,но аз не съм правила и незнам какво да препоръчам Rolling EyesБлагодаря предварително!

lady_gothic, от всички пробвани рецепти, тортичката по тая: ТОРТА С МОРКОВИ (без мазнина) ми допадна най-много. Пробвай, ако искаш, много е лека, вкусна и не е голяма /това в случай, че не ти допадне, да не се ядосваш  Simple Smile/ bouquet
Виж целия пост
# 714
Аууу, супер звучи, точно такава рецепта имах и аз предвид като казах пандишпан с моркови, става стра-О-тно. Simple Smile
Виж целия пост
# 715
Как съхранявате салатки, рукола, спанак? В хладилник или отвън, в торбичка или не и т.н.?
Понеделник заредих от всичко, много обичаме салати и да не купуваме всеки ден, ами ето - за 3 дни руколата е пожълтяла, спанакът на места е загнил.  Confused
И как миете руколата? Дразни ме да мия листенце по листенце, има ли по-лесен начин?  Embarassed
Виж целия пост
# 716
Оооо, много благодаря за тортичката, щом няма и мазнина ще и хареса. bouquet  Hug(За съжаление няма да я опитам ,че с мамето живеем надалеч,но мисля че ще се получи вкусна)
Виж целия пост
# 717
Аууу, супер звучи, точно такава рецепта имах и аз предвид като казах пандишпан с моркови, става стра-О-тно. Simple Smile

Наистина става хубава тортичка, т.е. вкусна имам предвид. От същото тесто и мъфини стават, и руло дори /малко като скролнете надолу, в постинга на Караул/, също и торти с 3-4 блата. Peace
Виж целия пост
# 718
Как съхранявате салатки, рукола, спанак? В хладилник или отвън, в торбичка или не и т.н.?
Понеделник заредих от всичко, много обичаме салати и да не купуваме всеки ден, ами ето - за 3 дни руколата е пожълтяла, спанакът на места е загнил.  Confused
И как миете руколата? Дразни ме да мия листенце по листенце, има ли по-лесен начин?  Embarassed
Салататие ги измивам и подсушавам...имам центрофуга за зеленчуци, ако не просто ги остави хубаво да се отцедят върху кърпа. След това подреждам листата и ги слагам в пликове, най-долу в хладилника в отделението за зеленчуци. Рукола рядко купувам, а спанакът е такъв малко вода като види и веднага става кашав.
Виж целия пост
# 719
Благодаря ви за чушките още веднъж, Пейч, особено на теб. Май и баба ги дупчеше и ги слагаше после в тенджерата под капак

Обожавам ги тия чушки, покрай Жоро ( негова е снимката) ги заобичат. Дупча ги, соля която извадя.  Пържа под капак, под който слагам 1-2 пласта кухненска хартия-тя обира влагата, но се и задушават, докато се пържат. На следващия тиган сменям хартията. Или ако имам свободен картон завивам с кухненска хартия и него  Ползвам
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия