За какво си мислите постоянно напоследък?

  • 1 114 174
  • 21 204
# 20 940
тия 50 лв за какво???
сертифицирано месо
томахоук.
Скрит текст:
Скрит текст:
Виж целия пост
# 20 941
Е, попреувеличавам, но е 20-30 лв за 100 гр.
Виж целия пост
# 20 942
за ресторантска порция ли говорим, че е 100гр.?
тогава, няма за какво да се спори- има ресторанти и ресторанти..
аз говоря само за цената на  качествено, пасищно, без антибиотици, сертифицирано месо
Скрит текст:
Скрит текст:
Виж целия пост
# 20 943
Да се яде кърваво телешко в определени части на света е доста безразсъдно в момента. Сурови яйца, недобре сготвено птиче месо и непастьоризирано мляко също. Ситуацията с H5N1 Bird Flu е много динамична.
Виж целия пост
# 20 944
Къде има проблем с телешкото?
Пилешкото НИКОГА не се яде сурово, както и свинското.
Виж целия пост
# 20 945
Ама аз не говоря за супер-дупер стекове. Аз го готвя с пилаф, с прясно зеле, хубав стек си е цифра.

Бях чела, че пилешко се яде само сготвено и бях в една група за филета, мезета, пастърми, там правеха от пилешки гърди пастърма, била се изпичала в солта. Иначе имаше хора, които показваха супер продукти и такива, които показваха мумифицирани посинели, полилавели меса с въпроси “Къде сгреших? Става ли за ядене?” Сякаш не го виждат, че не е наред.
Виж целия пост
# 20 946
Май сме в една група 🤣.
Аз за това поясних за месото. Има за всичко. За стекове, агнешки ребра, компромис не правя. За готвене, става и по-евтино.
Пилешко сурово, свинско или дивечово, само на висока температура.
Виж целия пост
# 20 947
Е, попреувеличавам, но е 20-30 лв за 100 гр.
В супермаркета това са 4-6 пържоли сигурно за тия пари.
Виж целия пост
# 20 948
Е, попреувеличавам, но е 20-30 лв за 100 гр.
Това телешко или говеждо?
При нас говеждите пържоли са няколко различни категории, после зависи коя част от животното се използва. Тези, които са най-качествени, без да са от специализиран магазин, тоест ширпотреба,  са вече към $70 - $80 за три пържоли, а бяха наполовина…. Аз не ям много телешко, най-много 3-4 пъти годишно, през лятото на барбекюто или в специализиран ресторант. Предпочитам пилешко или пуешко месо, риба. Аз ям и телешко от младо теле (veal), но наистина не е много популярно.
Виж целия пост
# 20 949
Да вземем Метро - масов, към евтин магазин. https://www.metro.bg/produkti/meso/cherveno/govezhdo - най-долу. Има показани евтини части на животното - фланк, плешка, пиканя.

Е, попреувеличавам, но е 20-30 лв за 100 гр.
Това телешко или говеждо?
При нас говеждите пържоли са няколко различни категории, после зависи коя част от животното се използва. Тези, които са най-качествени, без да са от специализиран магазин, тоест ширпотреба,  са вече към $70 - $80 за три пържоли, а бяха наполовина…. Аз не ям много телешко, най-много 3-4 пъти годишно, през лятото на барбекюто или в специализиран ресторант. Предпочитам пилешко или пуешко месо, риба. Аз ям и телешко от младо теле (veal), но наистина не е много популярно.
И в Бг като по целия свят цените на различните части на животното и различни породи са на различна цена.

 https://vivenda.bg/products/beef/yaponsko-govejdo-vagu-kobe - Вагю/Кобе рибай 200 гр за 100 лв, което визирах в първия си пост. Сурово.
Виж целия пост
# 20 950
В тенджера под налягане всякакво месо може лесно да се сготви... И вкусно...
Виж целия пост
# 20 951
Как ви звучи "Повечето от нас бяха все умни деца на умни началници,но имаше една суперотличничка,тя беше дете на суперначалник".

Реалистично. Бях на УПК в ТОХ, профил готварство. Синът на виден политически деятел получи единствената шестица в групата, неговите приятели - петици, останалите бяхме оставени с четворки.
В гимназията това деление го нямаше, учителите бяха свикнали със средата, но учителите от ТОХ-а решиха, че има йерархия и ще я спазват.
Виж целия пост
# 20 952
В тенджера под налягане всякакво месо може лесно да се сготви... И вкусно...

Бих предпочела гювеч. Всичко, сготвено в него става супер вкусно.
Виж целия пост
# 20 953
+1 за гювече. Но иска три часа Simple Smile
Виж целия пост
# 20 954
+1 за гювече. Но иска три часа Simple Smile
слоу кукър ?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия