Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ДЕКЕМВРИЙЧЕТА КЪСМЕТЛИЙЧЕТА 2016 - 2

  • 76 148
  • 719
# 705
И Миши още не говори,тоест говори на бебешки,не млъква дори,но речта е нечленоразделна. Изпълнява абсолютно всичко,разбира,остава да свалим памперса и да проговори и сме топ Grinning
И аз минавам да се похваля.Преди 3 месеца се роди дъщеря ми -Кристин и вече имам 2 бебета вкъщи.Страшен купон е Stuck Out Tongue Winking Eye
Виж целия пост
# 706
Mspasov, съвсем никакви думички ли не повтаря? Според мен е важно мнението на логопеда. Щом той смята, че всичко е наред, значи наистина би трябвало да е. Има деца, които проговарят по-късно, но за да сме сигурни, че всичко е наред е хубаво да се направи консултация. Добре сте направили, че сте се консултирали. Моята вече говори много. До към втория РД казваше доста думички отделно, но вече след като навърши две започна да прави цели фрази и сега успява да изрази всичките си желания, да разкаже нещо съвсем кратко. Тя е и двуезична, като българският й е по-труден въпреки че й говоря почти изцяло на него.

Хайде да кажа и при нас добрите новини. Миналият октомври се роди втората ни дъщеря, а този ноември очакваме третата. Дори с две е голяма лудница и доста трудно, с три...незнам как ще е. Втората щерка засега е ангелче. По-добро и спокойно бебе от това няма накъде, но първата е някаква фурия - изключително енергично и инатливо дете. Само аз успявам да се справя с нея и донякъде баща й. Бабите въобще не могат да я овладеят. По принцип съм строга и съм й изградила режим и навици за много неща, но тя просто е труден характер, много е любопитна, общителна, винаги е в движение, всичко да пипне, навсякъде да отиде. Със спането е много добре. Откакто навърши една годинка си спи сама в стаята без никой да я приспива, не се буди нощем и спи до късно сутрин, обаче когато е будна е сериозно изпитание. Преди месец-два махнахме памперса. Много лесно се получи, но аз от 10-месечна я слагам на гърне след хранене и сън. Сега съм й оставила нощния памперс само. Почти винаги е сух и скоро ще пробвам да махна и него.

Meggle, честито! Ти не беше ли с друг ник по-рано?
Виж целия пост
# 707
Анастасия абсолютно никакви думички.

Цялата й реч се състои от нечленоразделни звуци, но мнението на специалистите, както казах, е има време. Детската градина щяло да й помогне най-много.
Виж целия пост
# 708
Бях да. Но го смених.
Антонио говори абсолютно всичко, разбира абсолютно всичко. Не знам колко е възраста докато нещата са в норма,може.би 3г. Аз съм ЗА детската,ако може от септември да тръгне най-добре.
Благодаря иначе. Чакаме всеки момент втория мъж. Но ми е мега тегаво. И с Тони и с нервите и с жегите.  Надявам се да се успокоя като родя.
Виж целия пост
# 709
Благодаря ви, момичета!!

Иначе аз също съм ЗА детската градина, макар да имам някои опасения - все още не сме премахнали напълно памперса, не хапва пооочти нищо, много е своенравна.
Понякога имам чувството, че не се справих с отглеждането й.. Confused
Виж целия пост
# 710
Щом и логопед, невролог и психолог са преценили, че всичко е наред, просто трябва търпение явно. Ако пускате детски спрете ги изцяло за момента. Опитайте когато иска нещо да се правите, че не разбирате, за да стимулирате да си го каже. И не се обвинявайте, няма за какво!

Вкъщи сме добре, малката расте, вече е на 9 месеца, много е добричка и усмихната, пу пу, заспива си сама повечето пъти, заиграва се и сама, и с брат си много се обичат. Сами много е пораснал вече, не се спира, и ми спира тока. Бърбори, задава въпроси постоянно, водим си някакви разговори и вече си е детенце. Тича, играе, постоянно иска навън с децата. Махнахме наскоро памперса от раз, и е готов за детска градина наесен.
Виж целия пост
# 711
mspasov,изобщо не се самообвинявай ! Знай,че всяко дете е различно и не винаги зависи от това "как се справяме".Има всякакви деца.А и в крайна сметка в живота никой не те пита кога си проговорил-дали на 1,2 или 3 години.Между другото имам същия проблем с храненето на моя калпазанин.Като те чета,доста си приличат нашите дечица
Виж целия пост
# 712
Как сте момичета?
Махнахте ли памперса?
Аз го махнах още юли месец,бяхме махнали и нощния, но от 2 седмици му слагам,тъй като явно спи много дълбоко,и не се усеща не знам. В началото не се напикаваше,сега започна. Вие докъде сте?
Виж целия пост
# 713
Meggle, и ние го махнахме, още през май, обаче през нощта още слагам. Сигурно веднъж на 10 дни го напикава, но карам по инерция. И аз се чудя дали да не го махна. Спи обаче по много часове и понякога се случва издънката.
Виж целия пост
# 714
Махнахме го от около 2 месеца и нощния.
Виж целия пост
# 715
Вече 4мес сме без памперси махнахме ги от раз.
Виж целия пост
# 716
Мами, как успяхте да премахнете памперса?

При нас не се получава, дори не иска да сяда на гърне..
Виж целия пост
# 717
Мами, как успяхте да премахнете памперса?

При нас не се получава, дори не иска да сяда на гърне..
И нашите не сядаха взехме им за тоал чиния за бебе и си харесаха цвета и сами започнаха да си казват.Мъкнем навсякъде с нас за малка нужда едно канче научиха се буквално за дни но когато те си решиха.За през нощта 2вечери сме слагали памперс бяха сухи,1път се напика само единия и вечер преди лягане задължително пишат.Всичко с времето си.
Виж целия пост
# 718
Аз първоначално си го изпишквах навън. Като знам,горе долу кога е пил вода,и го виждам,че се държи там. И свикна и на гърне после. А иначе в началото като махнах дневния,махнах и нощния,всмл той сам не го искаше,но се случва често,да заспи дълбоко и не се усеща,и като се напишка съответно се буди,реве щото му се спи. И аз реших,че ще му слагам още някво време. През деня няма инциденти никакви.. а бе все някога ще стане. Щом не е готов,не е.
Виж целия пост
# 719
Без никакъв проблем махнахме памперса, купих гащички и и казах, че вече е голяма и край. Само един път се напишка в гащичките. През нощта го слагам, но сутрин е сух. Сама си носи гърнето, на седалката за тоалетна не иска да сяда.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия