Кукър: рецепти и програми - Тема 2

  • 121 905
  • 764
# 30
Започвам старателно да следя за рецепти и тънкости при употребата на кукър под налягане. Преди месец си поръчах нова купа за Филипса, но не удържах на една промоция на OLLA, та сега ще жонглирам с два  Rolling Eyes
По мои мисли - рецептите са приспособими за всички, работещи под налягане, нали?! newsm78
Виж целия пост
# 31
Няма да съжаляваш - това е модел, който е популярен много в други страни, Делимано са му сложили само своето лого. Кукърът е ето този  https://www.pressurekingpro.co.uk/
[/quote]

Izoma, кукърчето е същото. Мъжа ми е поръчал отделно втората купа /не върви заедно с кукъра/, тя е за печене на тесто. Снощи го разучавах от книжката. Четох доста ваши рецепти и в събота ще го сефтосам. Дано не оплескам нещата.  chef
Виж целия пост
# 32
Здравейте, момичета chef

Днес като за първи път мисля, че нещата ми се станаха перфектни. Първо сготвих пилешки бутчета с картофки - станаха много вкусни. А следобяда реших да опитам как ще се получи един обикновен кекс - и той стана отличен. Пекох го 50 минути и после го обърнах за 5 минути и от другата страна - следващия път ще го пека 2-3 минути повече като го обърна. Много съм доволна Grinning
Утре съм решила зеле с месо. Следващия път ще правя снимки и ще кача.
Виж целия пост
# 33
И аз се включвам като горд собственик на Филипс мултикукър. Имам го от месец и на последък през седмицата го ползвам доста активно. (Събота и неделя предпочитам да си готвя традиционно, че ми липсва фурната Simple Smile )
До сега съм готвила главно картофи дафиноа (от книжката), тас кебап, зеленчуков гювеч (стана фантастичен) и няколко супи. С ориза не се справям. Мисля, че не мога да оцеля пропорцията на водата.
Моят кукър има функция за поетапно готвене и заедно с отложения старт ги ползвам често през седмицата, но само за зеленчукови манджи. Месо ме е страх да оставя на отложен старт, за да не вземе да се развали.
Виж целия пост
# 34
Оризът го мъча вече 1г.Стана веднъж защото сложих вода само да го покрие и не бълваше навсякъде пяна.
Виж целия пост
# 35
Моят ориз става много лепкав и разварен. Опитах да сложа по-малко вода и остана суров. За сега ще си го правя на фурна/ тиган, в зависимост от рецептата.
Виж целия пост
# 36
И аз не се справям с ориза. Никога не ми се получава.
Виж целия пост
# 37
Вие пък! Оризът сам си се готви в кукъра.  Laughing 
Виж целия пост
# 38
Вие пък! Оризът сам си се готви в кукъра.  Laughing  
Я да споделиш как 😜
Виж целия пост
# 39
Слагам лъжичка или две мазнина, към която добавям малко лук. Програмата е stew. След около 2-3 мин. добавям 2-3 мерителни чашки ориз и разбърквам, за да се омазнят всички зърна. Сипвам вода или бульон до съответното ниво на скалата на купата и добавям сол. Разбърквам финално, затварям капака и включвам програма "ориз" или "ризото".

Това е за най-простия бял ориз Wink Но всеки вариант се получава по същия регламент.
Виж целия пост
# 40
за ориза - аз най-вероятно бъркам пропорциите. На колтлон или фурна ориза го правя 1 към 3. В кукъра сложиш 1 към 2 и пак стана раварен и слепнат. Може би мазнината ми е малко.
Ще опитвам пак Simple Smile.
Виж целия пост
# 41
Слагам лъжичка или две мазнина, към която добавям малко лук. Програмата е stew. След около 2-3 мин. добавям 2-3 мерителни чашки ориз и разбърквам, за да се омазнят всички зърна. Сипвам вода или бульон до съответното ниво на скалата на купата и добавям сол. Разбърквам финално, затварям капака и включвам програма "ориз" или "ризото".

Това е за най-простия бял ориз Wink Но всеки вариант се получава по същия регламент.
извинявай за глупавия въпрос, ама до кое съответно ниво на купата слагаш бульона? Нещо това не го разбрах Embarassed
Например ако сложа 3 мерит.чашки ориз, колко бульон да сложа?
И аз съм от неможещите готвачки hahaha
Виж целия пост
# 42
Слагам лъжичка или две мазнина, към която добавям малко лук. Програмата е stew. След около 2-3 мин. добавям 2-3 мерителни чашки ориз и разбърквам, за да се омазнят всички зърна. Сипвам вода или бульон до съответното ниво на скалата на купата и добавям сол. Разбърквам финално, затварям капака и включвам програма "ориз" или "ризото".

Това е за най-простия бял ориз Wink Но всеки вариант се получава по същия регламент.
извинявай за глупавия въпрос, ама до кое съответно ниво на купата слагаш бульона? Нещо това не го разбрах Embarassed
Например ако сложа 3 мерит.чашки ориз, колко бульон да сложа?
И аз съм от неможещите готвачки hahaha
Виж целия пост
# 43
Скрит текст:
Слагам лъжичка или две мазнина, към която добавям малко лук. Програмата е stew. След около 2-3 мин. добавям 2-3 мерителни чашки ориз и разбърквам, за да се омазнят всички зърна. Сипвам вода или бульон до съответното ниво на скалата на купата и добавям сол. Разбърквам финално, затварям капака и включвам програма "ориз" или "ризото".

Това е за най-простия бял ориз Wink Но всеки вариант се получава по същия регламент.
извинявай за глупавия въпрос, ама до кое съответно ниво на купата слагаш бульона? Нещо това не го разбрах Embarassed
Например ако сложа 3 мерит.чашки ориз, колко бульон да сложа?
И аз съм от неможещите готвачки hahaha

Мисля, че на всяка купа има означение при определено количество ориз докъде да стига водата.
Виж целия пост
# 44
Да, това е скалата от вътрешната страна на купата. Пише го и в инструкцията май.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия