Кукър: рецепти и програми - Тема 2

  • 122 242
  • 764
# 45
Скрит текст:
Слагам лъжичка или две мазнина, към която добавям малко лук. Програмата е stew. След около 2-3 мин. добавям 2-3 мерителни чашки ориз и разбърквам, за да се омазнят всички зърна. Сипвам вода или бульон до съответното ниво на скалата на купата и добавям сол. Разбърквам финално, затварям капака и включвам програма "ориз" или "ризото".

Това е за най-простия бял ориз Wink Но всеки вариант се получава по същия регламент.
извинявай за глупавия въпрос, ама до кое съответно ниво на купата слагаш бульона? Нещо това не го разбрах Embarassed
Например ако сложа 3 мерит.чашки ориз, колко бульон да сложа?
И аз съм от неможещите готвачки hahaha

Мисля, че на всяка купа има означение при определено количество ориз докъде да стига водата.

newsm78 май ще чета пак упътването. Мерси
Виж целия пост
# 46
момичета, помагайте- търся си рецепта за свински ребра в кукъра. Моят в Филипс.
Искам да станат печени, а не задушени или на някаква манджа.
имам функция roast, която би трябвало да е за печено, но времето и е само 45 мин и ми се струва лрайно недостатъчно за печене на месо.
благодарна съм на всякакви идеи  bouquet
Виж целия пост
# 47
Здравейте! От няколко дни и аз съм притежател на Филипс Мултикукър HD 3167.
Първият ми опит реших да бъде гювеч със свинско от книжката. Само че нямах свинско и го направих с пилешко. Спазвах стриктно рецептата, която беше първо лук и морков запържени за 10 мин на FRY, а после добавяме картофи и месото и включваме за 35мин. на STEW. Обаче картофите ми останаха полусурови. Не знам какво обърках аз, рецептата ли е калпава.. понеже в необходимите продукти никъде не беше споменат домат, а отдолу в начин на приготвяне, пишеше еди кога си да добавим доматите.
Също така не пишеше да слагам никаква вода, а все си мисля, че ако бях сложила малко поне, щяха да ми станат картофите.
Щом свърши програмата и видях, че не е станало, пуснах STEW за още 20 мин - пак нищо. Не бяха мръднали.
След тожа пък правих овесената каша, пак от книжката, и пастърва със задушени зеленчуци на пара. Станаха страхотни.
Също така открих доста грешки в книжката с рецепти.
Като примерно доматената супа, пише, че са необходими 2(два) мл готварска сметана, което някак си не ми се вярва.
Бих желала някоя с по-голям опит от моя да ми каже къде сгреших с гювеча или в рецептата е грешката./
Благодаря!  bouquet
Виж целия пост
# 48
Здравейте Мултикукърки Simple Smile
Днес за пръв път ще ползвам мултикукър, моя е на Горение и е комбиниран, тоест  Pressure Multicooker.
Надявам се да успея да сготвя нещо днес Simple Smile
Виж целия пост
# 49
Момичета, влизам с такъв въпрос- някъде 2011- 2012 година имаше един много популярен руски сайт с рецепти за мултиварка. Имаше рецепти за всичко, от- до и беше един от сравнително малкото сайтове за времето си. Самият сайт изглеждаше по- скоро като форум, всеки с добра рецепта споделяше опит и знания. Пусто, не мога да се сетя как се казваше сайтът. Някой с по- добра памет от мен?
Виж целия пост
# 50
Имате предвид multivarka.ru или някакъв друг сайт? Мисля, че и в темата им за хлебопекарни също обсъждат
мултиварки.
Виж целия пост
# 51
Umma, ето го сайтът - тук има рецепти за всякакви уреди.
http://multivarka.ru/
Виж целия пост
# 52
izoma, благодаря!!! Сега ще го разгледам.  Hug Hug Hug
Тъкмо влизах да кажа, че открих това, което търся- ето. Сменили са му името, но пусто как се казваше преди, така и не успях да се сетя...
Виж целия пост
# 53
препоръчайте ми лесна и сигурна рецепта, че отдавна събирам кураж да опитам ... Wink
Виж целия пост
# 54
Омлет  Grinning
Виж целия пост
# 55
И аз се страхувах в началото да не объркам някоя програма, но сега го ползвам смело и вече зареждам сутрин на отложен старт и вечерята осигурена. Даже с отложения старт  използвам и функцията stage cooking. Много съм доволна за месеца и половина  Peace.

За лесна рецепта- можеш да разгледаш рецептите в началото и да избереш нещо, което на теб ти е лесно.
Виж целия пост
# 56
Аз снощи реших да експериментирам с нещо, което имах вкъщи, а и нямах много време. Изключително лесно и супер вкусно стана! Praynig

Зелен фасул с дивечово месо от буркан

1 буркан дивечово месо (аз имах от глиган; сварено и консервирано)
1 буркан зелен фасул (сварен)
1 домат
2 моркова
1 глава лук
сол на вкус
черен пипер на вкус
1 ч.л. кимион

Първо изсипах буркана с месо в кукъра, заедно с мазнинката от него, без да добавям допълнително и включих програма FRY за 15 мин. На 10-тата извадих месото и сложих лука, нарязан на ситно и морковите, нарязани на кръгчета. Затворих капака, за да може и да се задушат.
Щом свърши програмата сложих отново месото, буркана с зелен фасул(отцеден от течността), 1 домат нарязан на ситно и подправките. Разбърках всичко хубаво, пуснах на програма ROAST za 10 мин.
Воаляяяя! Супер вкусна, бърза, лесна и ароматна вечеря!
Виж целия пост
# 57
Момичета здравейте ,някой ползва ли мултикукър?Събирам мнения !
Виж целия пост
# 58
Скрит текст:
Момичета здравейте ,някой ползва ли мултикукър?Събирам мнения !
HiD, Всички тук имаме кукъри, ползваме ги, и споделяме програмите, на които е подходящо да се готвят ястията. Питай какво точно те интересува.  newsm64 newsm64
Виж целия пост
# 59
Скрит текст:
Момичета здравейте ,някой ползва ли мултикукър?Събирам мнения !
HiD, Всички тук имаме кукъри, ползваме ги, и споделяме програмите, на които е подходящо да се готвят ястията. Питай какво точно те интересува.  newsm64 newsm64
Искам да си купя и събирам мнения дали си струва!Като марка съм си избрала Philips какво ще кажете ?
Извинявам се честно не се зачетох в коментарите за да видя че всички сте с мултикукър направо писах
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия