Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Жената Дева/8/

  • 42 983
  • 360
# 285
А има ли некритична дева? Щото и аз към критикарките, ама се усещам и понякога успявам да се сдържа. Joy Но и на себе си не прощавам.

Няма.
Но сме критични към другите, защото два пъти повече сме критични към себе си.
А критериите са ни високи.
Виж целия пост
# 286
За тревожността ми помага четеното на духовна литература. Там намирам камъчетата, които ми постилат пътечката пред мен. Не че не е хлъзгаво и трудно. Но поне виждам указателните знаци.😊
За критиката.....стремя се да я реализирам като аналитичност, а не "критикарство".  А също и като енергия за самоусъвършенстване, без да се самоунищожавам, защото се оказа, че има такъв риск. Но него го видях описан при ведическата астрология, която разглежда енергиите в т.н. Накшатри, лунни стоянки.
Отделно, не се считам за дева от онези, които са много взискателни и педантични. Нито ми е подредено вкъщи като в аптека.😉
Виж целия пост
# 287
Привет от още една девичка Simple Smile при мен като по чудо безпокойствата отминаха с майчинството (засега). Преди основен източник на притеснения ми беше работата с други хора. Все някой нещо не беше свършил както на мен ми се струваше, че трябва да бъде (ужасно, знам, ама какво да правя?). И все недоволна от себе си, че мога и повече, и повече, и по-добре...

Откакто се появи малкият спрях да се притеснявам, но се вманиачих на тема оптимизиране. Покрай него, за да сколасам с всичко у дома, постоянно съм в някакви схеми 3 в 1, например не мога да си представя да извъря пътя от всекидневната до спалнята с празни ръце, трябва да нося поне дрехи за пералнята в едната, чисти кърпи в другата и чаша, захапана в устата. Или пък да вляза в банята само, за да се изкъпя, или просто да изляза на разходка, без да напазарувам. Нямам вече такъв филм. Но пък имам свободно време да си пиша във фоооорууумааа Simple Smile
Виж целия пост
# 288
Аз съм и с асцендент Дева и обожавам "високомерното" си излъчване. 🤭
Виж целия пост
# 289
Сега не знам дали изглеждам високомерно, но като по-млада- определено. А всъщност видът ми беше такъв, за да прикрия притеснението си.
Преди пандемията попаднах в нова компания от още 4 жени, само с едната се познаваме от отдавна. Тя ми каза, че другите ме мислили за прикрита, не съм казвала това, което мисля. Как да им кажа всичко, което ми минава през главата и всички детайли, които забелязвам. Ще изперкат! 😂
Много хора са ми казвали, че съм спокойна, а всъщност ври и кипи отвътре...
Виж целия пост
# 290
Това е, защото са ни объркани планетите - по принцип би трябвало да ни води спокойният и разсъдлив Меркурий, но всъщност имаме Вулкан.
Виж целия пост
# 291
Много хора са ми казвали, че съм спокойна, а всъщност ври и кипи отвътре...


много често, впечатленията, които оставяме у другите хора, са всъщност характерни за Асцендента ни (1-ви дом  - "нашата личност и представяне пред света, нашите основни качества, подход към живота и чувствителност")

но и си мисля, че при нас Девите това външно спокойствие и обраност идва от практичността ни - защо да споделяш с другите какво мислиш, анализираш и виждаш, ако от опит знаеш, че няма да те разберат, или ще те разберат накриво?

п.с. аз не мисля, че изглеждам високомерно, никой и не ми го е казвал. нямала съм такива амбиции Wink))
Виж целия пост
# 292
На мен асцендента ми е Овен, така че външното спокойствие би трябвало да е от Дева. 😂
За високомерието чак сега си давам сметка, че сигурно е изглеждало така, също никой конкретно не ми го е казвал. Но като си притеснителен, а не искаш другите да разбират доколко, се държиш по-дръпнато и другите мислят, че се надуваш. Не смятам, че трябва да споделям всичко, винаги ми е било странно, защо се изисква, би ги натоварило...
И се дразня адски, когато някой се бие в гърдите колко бил открит. Ама иначе ръси откровени простотии. Ами да бъде малко по-прикрит, не ми се слушат глупости... 😃
Виж целия пост
# 293
хах, да, Овенът не е символ на голямо спокойствие Wink
Виж целия пост
# 294
А , как са госпожици - тинейджърки , дева? От зодията ли от възрастта ли ? Едно и също - понезнамсиколкопъти ? Чакри ли  са, що ли ?
Виж целия пост
# 295
Доколкото гледам две приятелки на дъщерята - доста спокойни и разумни, особено в сравнение с някои други знаци в тази възраст.
Виж целия пост
# 296
Много сме различни във всяка възраст, зависи си от цялостната астрокарта. Аз бях бунтар по своему, друга приятелка още повече, трета пък - изобщо. Дъщерята на приятелка - сега вече на 30 - беше тежък случай, а сега е чудесна мама. От което и поколение да сме, едно е правилото - винаги държим да правим нещата по нашия си начин.
Виж целия пост
# 297
Сега като се замисля, точно това намирам в нас жените Деви - бунтарство и непримирост (дали ще е за битовизъм , за живот, за философия и пр) сякаш мозъкът ни не иска да приеме и работи денонощно.
Лично аз почти винаги съм наобратно хорското мнение. И не защото съм инат.

И силно вярвам и знам, че каквото помислим и искаме то несъмнено се случва. Въпреки тревожността, въпреки вътрешните съмнения , въпреки тихата ни “лудост”

В любовен план, сме точно такива- горещи.
Ей чудя се на мъжете с които съм била ( в крайна сметка зарязвала, Защото по никакъв начин според моите разбирания, не са оценили , че самочувствието и свободата която съм им дала, са ги направили мъже. И благодарение на вътрешната ми безкористна любов са се издигнали , Защото съм им дала свободата)
Пусти му мъже 😀
 И тъй като съм в клуба на жените, които напускат мъжете си, мога да потвърдя , на мен не ми трябва просто мъж, на мен ми трябва партньор . Някой с който ще градя нещо, който ще даде свобода на отношението ми към света, парите , работата, въобще животът.
И няма да ме критикува излишно.
И ще ме приеме.
Живея си живея и осъзнавам , че почти ненавиждам партньор , който бездейства.
Боже това ме побърква.
Мързелът ме сбърква.

Какви зодии са вашите половинки?
Виж целия пост
# 298
Ах, Wind! Все едно си ми прочела и написала мислите! Two Hearts
Непримирими сме към посредствеността, повърхностното отношение, ограниченията, тиранията - на всички нива.
И аз като теб не понасям типичния мъжки манталитет - да прехвърли грижа и отговорност и на чужд гръб да се прави на велик без каквото и да било действие. И затова по девешки издържах една единствена дълга връзка - 7 години с "анти мъжа" (зодия Стрелец, асцендент Рак, Венера в Скорпион - брррр! Rage).
Суровите уроци ни правят това, което сме - сръчни, самодостатъчни, умеещи, независими. Прогресивни.
Ние сме Деви - своенравните феи на времето и пространството.
Честита новата 2021 - бъди здрава, силна, независима и сътворяваща Дева! Nature Star2
Виж целия пост
# 299
Голяма борба беше при мен да остана с един мъж цели 17 г. Преди това - късах яко.
С мързела му съм почти ок напоследък. Но когато започне да ме мачка, за да се изтъкне, сме имали жестоки конфликти. Зодия Телец е.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия