Великден 2017 - Всичко за празника

  • 38 656
  • 202
# 75
Зайците можеш да ги залепиш върху лента/панделка, зависи какво искаш да декорираш и как искаш да изглежда гирлянда.
Виж целия пост
# 76
Този е от миналата година месен с миксер
 http://prikachi.com/images.php?images/723/9063723P.jpg
Виж целия пост
# 77
Здравейте мили мами, чета темата ви и събирам идеи.
Вкъщи редовно правя козунак и според околните се получава. Не темперирам нищо, защото обикновено детето решава, че му се яде. Рецаптата ми е микс от няколко: 500-600 грама брашно до меко тесто, което не се лепи по ръцете, 2 яйца + 1 белтък, 1 пакетче суха мая активирана в малко топла вода, брашно и щипка захар, 150 мл топло прясно мляко, в което разтварям 100-150 грама захар, 50 грама разтопено масло, 50 грама кисело мляко и 30-50 мл олио с което измесвам тестото. Меся поне 15-20 минути докато се образуват мехурчета въздух. Оставям да втасва 2 пъти. За втасване трябват поне 4-5 часа. Пека с плънка по желание и винаги се получават чудесни. Забравих ароматите - Слагам и есенция ром, ванилия и настъргана лимонова кора.
Виж целия пост
# 78
Благодаря за новата тема от няколко дена си мисля ,че скоро е великден.
Виж целия пост
# 79
Ще се поразровя за рецепти и да видим дали ще събера смелост да се пробвам  Simple Smile
Задължително пробвай.Дори да не се получи от първи път,не се отказвай .
При мен понягога не стават на конци(пак са вкусни),но аз упорито продължавам да правя всяка година.
Виж целия пост
# 80
За козунак.... миналата година си купих хлебопекарна. Взех рецептата за козунак от темата за хлебопекарните и стана невероятен. Сложих съставките, пуснах два пъти програмата за тесто (час и половина месене и втасване), след което го оплетох на плитка и го сложих в тава и във фурната да втаса отново на 50градуса. Като се надигна просто го изпекох. Не съм се занимавала повече от 15-20 минути сумарно, което си е нищо за козунак. Даже баба ми беше във възторг от резултата. (Довечера ще изровя рецептата, че е на компютъра)





А това бяха миналогодишните ми яйца:

Виж целия пост
# 81
И аз меся козунаци в хлебопекарна, но пускам програмата за тесто само веднъж. Peace

Аз днес съм на вълнА великденски заек от чорапче, харесах си два вида, ще ги пробвам.
Виж целия пост
# 82
и аз правя козунаците в хлебопекарна
Виж целия пост
# 83
Мисля че следващата ми покупка ще е хлебопекарна..  Joy като чета мнения и от старите теми, колко лесно и просто звучи приготвянето на един козунак  Grinning
Виж целия пост
# 84
Вече нямам търпение да идва Великден, правят ми се козунаци, а преди празника не правя.
Виж целия пост
# 85
И аз ще се пробвам отново да направя козунаци Simple Smile Вчера си купих и филирани бадеми  Heart Eyes Heart Eyes
Виж целия пост
# 86
Пуснете някоя изпитана рецепта за козунак, че нещо съм затрила моята. Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 87
Пуснете някоя изпитана рецепта за козунак, че нещо съм затрила моята. Благодаря предварително.
Виж в кулинарния подфорум темата за козунаците. Peace
Аз най-често правя на Джемма (на Мимито).
Виж целия пост
# 88
Вчера почти си завърших венеца за врата. Днес може би ще завърша оконачателно. Simple Smile Мисля да направя и първата великденска маса днес, вчера си купих букет лалета. Simple Smile  С папие машето още не съм се хванала, че уикендите са все заети, сега уикенда пък май ще пътуваме на разходка до Прага...

Много ми се иска да направя козунак, но чак от 01.04. ще мога, дотогава  - диета.  Confused Досега най-много ми е харесвал на Морена. На Венета също, но той ми се получи само веднъж. Т.е. то винаги стават, но аз искам да стане като купешки... Също и Джемма мин. год. пуска една рецепта от стари готварски книги - рецептурник на Балкантурист или нещо от този сорт, за него имаше хубави отзиви, не помня аз лично правих ли го, понеже изяждаме 2 малки козуначета годишно и една рецепта ми стига. Wink
Виж целия пост
# 89
синчето миналата година прави козунак по рецептата на детето на Морена   Sunglasses
оказа се, че я е запазил в сандъка със съкровищата и миналата седмица направи пробен козунак.

няма да ви кажа какво се получи  ooooh! накрая вдигнах ръце и опекох камъка на топчета.
станаха добри курабии - поне бяха сладки Laughing

пиша го не за друго, а като предупреждение:
брашното има значение.
маята има значение.
колко са големи яйцата сигурно също има значение  Hug

2016 стана истински козунак, а 2017 стана скала  Hugняма как да е от рецептата - тя е една и съща Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия