Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Жълто тяло

  • 4 007
  • 2
Здравейте !
Преди дни бях на лекар и по време на прегледа с вагиналния ми каза /по спомен,за да ви насоча/ Blush че е минала О ,десния яйчник е оголемен и наблюдава някакво жълто тяло. А установи и поликистоза ,в деня на прегледа кървях а 15дни преди това ,когато беше и датата ми на М ,имах само кафяво течение .
Какво е това жълто тяло -идея нямам и какво може да значи ? Даже по спомен и той малко се изненада. На мен не знам защо ,но ми се върти  и нещо свързано с бременност ,по-късно ще видя какво пише точно в амбулаторния.
Виж целия пост
# 1
Здравей:

"След овулацията върху яйчника има малка раничка, която много бързо се затваря. Под влиянието на хормона LH, който е в голямо количество, много бързо се преобразува и яйчниковия фоликул. Разпуканите му стени спадат, а развиващите се по това време капиляри обилно го кръвоснябдяват. Фоликулът нараства и се превръща в истинска жлеза, наречена поради пигментирането й в жълто - жълто тяло. Жълтото тяло произвежда естрогени и голямо количество прогестерон. Нeговата роля е да подготвя лигавицата на матката за задържането и развитието на яйцето.
Възможности:

• Ако яйцеклетката бъде оплодена и започне бременност, жълтото тяло продължава да се развива в продължение на 3 месеца и отделя все повече прогестерон, за да осигури износването на плода. След този период плацентата заменя жълтото тяло.

• Ако яйцеклетката не е оплодена, жълтото тяло достига максимума си на големина и дейност след 9 дни, след което регресира. Дейността му е точно определена - 14 (плюс/минус 2) дни след овулацията, то престава да произвежда секрет и се превръща в съединителна влакнеста тъкан."

 Peace
Виж целия пост
# 2
Ето инфо от амбулаторния.
Увеличен яйчников обем 21 см/3 .Оварилна поликистоза. Овална хиперехогенна с-ра в паренхима на ляв яйчник-24мм
Дд жълто тяло .
Знаете АГ колко са лаконични ,моля разтълкувайте ми Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия