Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Задържана урина в бъбреците при бебе

  • 3 051
  • 6
Мами, помагайте, много съм притеснена. Малката е на 6 месеца и половина. Вчера при рутинно изследване на урина, резултатът показа наличие на кръв, белтък, нитрити и левкоцити. Веднага й пуснахме ЦРП- излезе 15. Нефрологът каза, че е задържала малко урина в единия бъбрек и малко повече в другия. Само да вметна, че изследването на урина е пуснато 2 пъти и двата пъти излезе горният резултат. Започнахме с Панцеф, защото вдигна 37.1 темп. Докато й давам антибиотика не мога да й пусна стерилна урина, или поне не в началото. Според докторът са бактерии, но може да е и аномалия. По време на бременността съм ходила на 3 места на 4D поради други причини (съмнения за плацента превия), но лекарите така или иначе си гледаха всичко и не са ми съобщили за проблеми с бъбреците, пикочните пътища или мехура. Когато малката беше на около 40 дена, пак я водих на нефролог профилактично, всичко беше ОК.
Най- вероятно са бактерии, но от какво пък бактерии при толкова малко бебе.  newsm78 Само на кърма е, сега се мъча да я захранвам, без голям успех. Иначе в момента има леееееко сополки, защото има кака, която ходи на градина и й носи разни неща от там, но иначе нищо друго й няма. Реших, че може да се е разболяла леко, да е паднал имунитетът й и от там да се е активизирала някоя бактерия. На някой случвал ли се е подобен проблем? Притеснява ме тази вродена аномалия....помагайте  Cry Cry
   
Виж целия пост
# 1
Проблеми и аномалии могат да се видят.
Пробвайте за бактерии, ако не подейства сигурно ще ви направят и други изследвания. Не се шашкайте предварително. ЛЕкарите ще ви кажат ако има нещо.
Познавам едно семейство. Детето имаше проблем. Стеснен беше единия канал към бъбрека и  затова задържаше. Оправиха го с операция с която разшириха канала. Нямаше бактерии или лоши показатели, но се напикаваше нощем и затова го заведоха. Така откриха. Доколкото знам изследването било карали го да пие и гледали бъбреците "пълни", показвало се с някаква оцветена течност. После да пикае и гледали как се изпразват бъбреците и се виждало как единия задържа тази течност. Напикаването е било защото задържаната течност през нощта я изпускал. Но за 7 години този бъбрек бил загубил 40% , които нямало да се възстановят.
Виж целия пост
# 2
При преглед при нефролог, когато дъщеря ми беше на 6 месеца, се установи, че единият ѝ бъбрек задържа урина. Нефрологът ми обясни, че това е често срещано на тази възраст, тъй като не била напълно развита системата (не си спомням точните думи, извинете ме за което, но беше нещо в този смисъл) и няма какво да се направи в този момент, освен да се проследи и ако нещата са същите, когато детето е на годинка, се предприема нещо. В повечето случаи нещата се оправяли сами. Та така стана и с дъщеря ми. При прегледа на една годинка вече всичко беше наред. Надявам се и при вас да се оправят нещата, а да не е аномалия.
Виж целия пост
# 3
Благодаря за отговорите  bouquet
Лале в дъжда, дано наистина е така, и да го израсте бързо. 
Виж целия пост
# 4
Защо не пуснахте и стерилна урина, за да се види има ли бактерии и да направят антибиограма? Ако е бактериална инфекция може този АБ да не действа на конкретната бактерия.

Синът ми се роди с вродени бъбречни и урологични аномалии - уголемени легенчета и мегауретер. Правили сме множество специализирани изследвания, безброй стерилни урини и.н., но за щастие го израстна. Важното е детето да се следи, да не прави инфекции и да се установи причината за задържане на урината.

Успех!
Виж целия пост
# 5
Защо не пуснахте и стерилна урина, за да се види има ли бактерии и да направят антибиограма? Ако е бактериална инфекция може този АБ да не действа на конкретната бактерия.
Успех!
Стерилната урина се пуска когато детето не приема антибиотик. А снощи трябваше да го започне заради температурата. Иначе урина успяхме да вземем снощи, но буквално 5 минути преди да затвори лабораторията. То вчера беше ужас с това взимане- 4 пъти й лепих колектор, от които 2пъти плюс пишето имаше и ако, т.е. не става. 1 път успях и пуснах обикновена урина (защото ЛЛ искаше да повторим изследването от предния ден, за да изключим замърсена проба, тогава темп. нямаше). Вторият път вече стана, но лабораторията затвори, а пък тя започна с температурата. Днес няма темп., по- спокойна е, видимо изглежда по- добре, което ме кара да мисля, че АБ действа. А освен това и нефрологът така ме посъветва. Да не говорим, че изгубих време и да го намеря, защото нямахме час. Та той каза, че този антибиотик е добър и действа при повечето от бактериите, които правят такива проблеми. Лошото е, че не винаги успявам да я измия добре, на 6 месеца е 9200 гр, ръката ми започва да трепери, тя шава доста, страх ме е да не я изтърва. Може би това е причината. Сама съм, таткото пътува много, гледам ги двете с каката и малко ми идва в повече. Това не е извинение де.  Embarassed Embarassed Дано е малкото зло. 
Виж целия пост
# 6
Здравейте мили майчета.
Пиша ви понеже днес и ние бяхме на профилактичен преглед при уролог след навършени 6 месеца и съм леко притеснена .
Доктора каза че единия му бъбрек е леко по разширен от другия (каквото и да значи това ,аз поне го разбирам като по голям )и задължително като навърши една годинка да отидем пак да го види ,но след като излязохме от кабинета видях че е написал на листа който трябваше да върна на педито че и има задържана урина в единия бъбрек а той на мен такова нещо не ми каза .
ЛЛ погледна какво е написал и каза ами добре то на всички хора органите са така едното око е по голямо от другото единия крак и така нататък .
Аз изрично попитах доктора имали нещо той каза аз не съм ви казал нищо плашещото просто искам на 1 година пак да го прегледам .
Какво мислите ,да търся ли второ мнение ?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия