за бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 66 431
  • 738
Заповядайте в новата тема bouquet

ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА - част 108 Simple Smile

 

и старата тема, ако някой нещо е забравил там Simple Smile

и питането на Поли

Аз идвам с молба за меки, лепкави,  леко дъвчащи, силно  шоколадови бисквитки.  Може би тип браунис  newsm78. Правила съм преди много години тези на Съншайн, хубави са, но не е това което търся, търся бисквитки по скоро от типа на кукис, с разлята форма.
 

Виж целия пост
# 1
Аз идвам с молба за меки,лепкави,  леко дъвчащи, силно  шоколадови бисквитки.  Може би тип браунис  newsm78. Правила съм преди много години тези на Съншайн, хубави са, но не е това което търся, търся бисквитки по скоро от типа на кукис.

polly, погледни тези бисквитки, ако не се препичат, остават леко дъвчащи. Peace
Виж целия пост
# 2
Да споделя,че кекса стана добър,но не се хареса на останала част от семейството.Може би с бананите щеше да стане по-сладък.Но пък аз си го хапвам с кеф Peace
Виж целия пост
# 3
Благодаря,  Пепи, ще преровя из темите на гответе с мен  bouquet ( между другото много ме е яд как се развивиха нещата там, жалко за хубавия форум   Close)
Лабрекс,  мерси и на теб  bouquet,днес ще ги направя,  дано хлапетата ги одобрят и оприличат на тези които си купуват. Само ще им добавя и нарязан шоколад (вместо шоколадови капки, че в наше село не намерих)
Виж целия пост
# 4
Благодаря за полезната тема. bouquet

Имам домашно свинско месо, дайте идеи как да го приготвя, за да не е жилаво? Rolling Eyes
Виж целия пост
# 5
Предлагам ти да му сложиш подправки по ваш вкус (примерно, сол, черен пипер, мащерка, кимион, кориандър - аз тази комбинация харесвам) и после да добавиш вино, да покрие месото 1 пръст. И това нещо се пече с капак (аз пека в йенагласа или гювеча) 3-4 часа. По някое време, ако не те мързи, можеш да добавиш и зеленчуци, да се пекат и те.

Друго, с което месото ще остане крехко, е къри. А вариациите са безкрайни. Макар да не е типично свинското за къри, съм пробвала и се получава. Wink
Виж целия пост
# 6
Благодаря, ще опитам. bouquet
Виж целия пост
# 7
Пепчо, благодаря за новата тема! bouquet
Вчера правих кекс с крема сирене. Редуват се шоколадов и бял (със сиренето) блат. Защо винаги блатовете ми се сливат и не стоят разделени? И двата блата бяха прилично гъсти, стояха разделени във формата, но при печенето се получава ето това:

Скрит текст:
Виж целия пост
# 8
Благодаря за полезната тема. bouquet

Имам домашно свинско месо, дайте идеи как да го приготвя, за да не е жилаво? Rolling Eyes
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=337164
С всякакво свинско става много вкусно и месото се разпада,само с врат не съм пробвала.Колкото повече стои в оцета/виното ,толкова е по-крехко като се изпече.
Виж целия пост
# 9

Вчера правих кекс с крема сирене. Редуват се шоколадов и бял (със сиренето) блат. Защо винаги блатовете ми се сливат и не стоят разделени? И двата блата бяха прилично гъсти, стояха разделени във формата, но при печенето се получава ето това:

Скрит текст:
За да не се сливат първо изсипвам сместа за единия блат и запичам малко - докато си ''хване'' лека коричка, след това отгоре сипвам другия блат.
Виж целия пост
# 10
Това не го знаех и никога нямаше да се сетя. В блоговете пише просто да се редуват и това е. Техните снимки са с отчетливо разделение на блатовете, а при мен се сливат.
Ще опитам и с твоя начин, благодаря. bouquet
Виж целия пост
# 11
Да питам Labrex дали изваренките ще станат на фурна, но върху хартия, а не в олио?
И да питам останалите - мисля да правя панирани топени сирена, с каква точно панировка и дали ще станат на фурна, а не пържени. И ако да, на каква температура и дали с вентилатор?  bouquet
Виж целия пост
# 12
Някой знае ли как се консервират лапад и киселец в бурканчета?
Виж целия пост
# 13
Да питам Labrex дали изваренките ще станат на фурна, но върху хартия, а не в олио?
И да питам останалите - мисля да правя панирани топени сирена, с каква точно панировка и дали ще станат на фурна, а не пържени. И ако да, на каква температура и дали с вентилатор?  bouquet

Дидка, ако е за тези извареничета, те са на фурна. Подскажи за кои питаш, че нещо съм изключила и не загрявам....... newsm78 Embarassed
Виж целия пост
# 14
Може ли рецепта за сладкиш, тарталети или мъфини в които да включа замразени ягоди? Благодаря!

Пепчо, благодаря за темата! bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия