15-минутни ястия - идеи и рецепти - 2

  • 185 095
  • 753
# 735
КАжете рецепта с печена тиква без яйца ! Ако я пасирам и добавя прясно мляко и нишесте)
Виж целия пост
# 736
КАжете рецепта с печена тиква без яйца ! Ако я пасирам и добавя прясно мляко и нишесте)

Моля, ако обичате Simple Smile
Виж целия пост
# 737
Пека я с кората нагоре, върху захар. Става вкусна, като локумче.
Така опечена или по друг начин ил сварена обелвам, и смесвам с какао и малко тахан. Става нещо като течен шоколад( за мен, аз обичам миризма на тиква и елда, както се разбра)
Можеш да направиш мъфини по рецепта за мъфини с ябълки или моркови, просто ползвай тиквата.
Виж целия пост
# 738
мус от тиква
Печена тиква се пасира, на дъното на стъклени чашки или купички се натрошават бисквити, ред тиква, орехи, бисквити, тиква. Отгоре се полива малко мед.
Виж целия пост
# 739
Крем супа от тиква ? Ама е солена. И много вкусна
Виж целия пост
# 740
Крем супа от тиква ? Ама е солена. И много вкусна
Харесвам я много!
Виж целия пост
# 741
КАжете рецепта с печена тиква без яйца ! Ако я пасирам и добавя прясно мляко и нишесте)

Нарязвам на кубчета 2 на 2 см. Поръсвам я със захар на вкус. Оставам я за няколко часа, докато захарта се разтопи и стане на сироп и я пека.
Виж целия пост
# 742
Пай със сини сливи

Забъркването му отнема около 15 минути, затова си позволявам да го напиша тук.
1 чаша брашно, около 250 гр
3/4 чаша захар
Масло 120 гр или олио
2 яйца
1 ч. л. бакпулвер
Щипка сол

Всичко се забърква с вилица или лъжица, ако е много гъсто, се добавя малко прясно мляко. Сместа се изсипва в намаслена тавичка. Отгоре се покрива с разполовени сини сливи с вътрешната част нагоре, като лодки. Поръсва се с още малко захар, която ще направи коричка и една идея канела. Сливите по време на печенето малко ще потънат.
Пече се на умерена фурна.
Виж целия пост
# 743
Пая със сини сливи ще го пробвам.
Виж целия пост
# 744
То забъркването на почти всеки пай/кекс отнема по-малко от 15 минути. Идеята не е ли ястието да е готово за толкова?
Виж целия пост
# 745
Мисля, че се казва пиле жулиен, но може и да бъркам.
Запържва се лук за 2 мин, добавят се пилешки гърди на късчета, кубчета (Grinning) и те се запържват, докато на вид изглеждат почти готови (около 10-на мин). След това се добавят нарязани гъби и кисели красатвички, (още 4-5 мин.) Накрая се слага заквасена сметана и 2-3 с.л. бяло вино в зависимост от порцията и сол и черен пипер. ( още  5-10 мин.)

Важно е всичко да се прави на среден огън, за да е по-вкусно, но при липса на време може да се готви и на по-силен, пак е вкусно.
Порцията може да варира, но най-често готвя със следните количества:
700-800гр. пил.месо
1 голяма и 1 малка кофичка заквасена сметана
250гр. гъби
4-5 едри кис.краставкички
4 с.л. бяло вино за  готвене
Виж целия пост
# 746
Жулиен е също техника на рязане на тънки и дълги ивици.
Готвя го и аз, но при това количество месо сметаната ми е наполовина, а виното към 200мл. След запържването на всичко слагам виното и като се редуцира чак тогава сметаната.
Често слагам и малко бекон, може да се поръси и с някакво твърдо сиране.
Виж целия пост
# 747
За 15 минути у нас тези дни - паниран кашкавал/моцарела в кори за баница. Гуакмоле. Салата от сварени яйца, горчица, майонеза, праз, селъри и много пресен лимонов сок.
Виж целия пост
# 748
Как се прави паниран кашкавал в кори за баница?
Виж целия пост
# 749
Как се прави паниран кашкавал в кори за баница?

http://pep-4o.blogspot.com/2014/08/blog-post_6.html?m=1

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия