Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Лимфен възел при малко дете

  • 1 734
  • 5
Здравейте
Открихме малко топче в областа на лявата гърда около 3 пръста над зърното. Ходихме при най-различни лекари , педиатри и хирурзи и общо взето не се разбра за какво иде реч. Отначало си мислеха ,че е киста понеже не било обичайно мястото за да е лимфен възел, но след поредния преглед (ехограф) са почти сигурни ,че е лимфен възел. Ехография: Лимфен Нодул с размер 8мм разположен в областа на стернума.
Правени са му кръвна картина , диференциално броене. Всичко изглежда както трябва.
Детето е на година и 8 месеца от мъжки пол , ако има значение пола.
За първи път ги забелязахме преди около 4-5 месеца. Малко след като боледува от афти (някакъв вид вироза) и лежа около 4-5 дена в болница. Има и две малки изпъкнали топчета на врата от ляво и от дясно които лекарите казват ,че не са притеснителни. Големината на топчето в областа на гърдите беше с големина малко по-малко от лещено зърно. Сега е една идея по-голямо. При допир на топчето не се дърпа и няма видима рекалция ,че го боли.
Прочетох в интернет ,че е възможно да е киста която се е калцирала. Това според мен е възможно в нашия случай, понеже ежедневно се храни с млечни продукти от домашни животни (както и яйца).
Въпроса ми е какво е добре да се направи от тук нататък ? Какво бихте направили ако това е вашето дете ?
Виж целия пост
# 1
Каквото каже лекарят, на когото имам най-голямо доверие (в моя случай педиатърът на детето) - с резултатите и мненията на специалисти питам за съвет, ако ме насочи към друг конкретен лекар бих отишла и за още едно мнение при него.
Топчетата на врата твърдо не се пипат, мачкат - лимфните там са много чувствителни на допир.
Успех!
Виж целия пост
# 2
И моето дете има няколко на шията. Има едно и на около 4 пръста под мишницата колкото лещено зърно, на слабините също има. Голям стрес изживях като ги открих, и колко доктори обиколих  ooooh!. Отговора беше един и същ - прекалено е слаба за това се виждат, при положение че не растат нямало проблем. Вече 5 години си живее с тези възелчета. И аз имам. И големият ми син има. Не се стресирай толкова.
Виж целия пост
# 3
Когато е седнал топчето не се забелязва. Иначе като се изправи и се изпъни кожата тогава леко си личи.
Повече ме притеснява това ,че е на място което не е обичайно да излизат лимфни възли, по мнение на лекарите. Интересува ме защо е излязло точно там ? Каква е причината ?  Възможно ли е да е излязо защото е боледувал преди това ?
Миналата година когато имаше един период с вируси, всички около него се разболяха и то няколко пъти от различни вируси а малкия не хвана нищо. Беше си здрав. Вирусите които хванахме бяха - многократно повръщане (даже при мен се наложи да ми бият деган). Температури, грипове, разтройство и повръщане, абе беше си ужаш. И още тогава ми стана странно как всички са болни и стоят около него а на малкия нищо му няма. Даже не се закашля.
Виж целия пост
# 4
Като начало спирате да го пипате това топченце. От натиска и проверките може да го инфектирате и да расте.

След като имате изследване и ехография следва просто да го следите.

Дано изчезне  Peace
Виж целия пост
# 5
Здравейте,искам да попитам за информация , става въпрос за дете на 12 поду се лимфен възел долу ниско на врата в ляво над ключицата,личната ни пусна ПКК,която е в норма,утайка и СРП също в норма. Както и деференциално броене ,на което всичко е наред без еозофилите,при норма 6 ,те са 8.Каза,че за сега всичко е наред ,да следим.Какво бихте ни посъветвали.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия