Главоболие в училищна възраст

  • 3 213
  • 17
Здравейте, Рових по форума, но темите за главоболие са малко далечни от това, за което искам да питам.

Дъщеря ми - на 12 почти, често се оплаква, че я боли главата.
Естествено първо питам дали е пила достатъчно течности и дали е яла. Понякога това е причината, друг път обаче не. Миналата седмица и дадох кола да пие - като я изпи и мина. Ужасно слаба е и много натоварена в училищния и извънучилищния живот, на компютри, телевизии и подобни отделя максимум половин час, но не ми е нормално толкова често да я боли глава. Цикъл още няма. Изследвания скоро пускахме, всичко беше ок.

Боли я челото, над нослето, участъкът между двете вежди.
На очен съм я водила преди година и нещо, не и разширяваха зениците, само на апарат и после проверка класическа и всичко беше наред.

То е ясно, че пак ще ходя при джипито... (ходихме, но тя изобщо не се впечатли), но ако сте се сблъсквали с нещо подобно, ще се радвам да споделите.
Виж целия пост
# 1
Може да има нужда от очила или просто се преуморява. Събота и неделя боли ли я глава?

Мен точно там ме боли глава и имам лек диоптър. Когато не съм с очила и работя на компютър дълго време, също усещам главоболие.
Виж целия пост
# 2
За съжаление, това е нашата стара приятелка мигрената. Никой не може да я обясни и да я лекува.
Дъщеря ми е малко по-добре втория срок, че спи сутрин.
Много е натоварен днешния живот на учениците.
Аз давам половика Парацетамол. Знам, че не е най-доброто, но друго няма какво.
И при мен започна в тази възраст, между другото.
Виж целия пост
# 3
На пръв прочит късогледство или синузит.
Късогледството в ученическа възраст се развива страшно бързо, особенно при генетично предразположение. На моя син му качват диоптрите на всеки преглед, а ходим през 6 мес.
Синузитът, от друга страна, може да е безсимптомен, т.е. необострен към настоящия момент и да липсват останалите типични признаци.
Успех в диагностицирането и лечението!
Виж целия пост
# 4
И на мен ми прилича на късогледство или синузит.Имам ги и двете и боли точно там,ужасно. Close Заведете я на очен,НО да и разширят зениците.
Виж целия пост
# 5
На същата възраст и при дъщеря ми се яви главоболие. Стигала е до там, да ми се обади от училище, че не може повече да търпи и иска да се прибере в къщи. Давах таблетка Нурофен от 200 мг, но това имаше временен ефект. Какви ли не специалисти обиколихме - УНГ, очен, невролог и никой не можа да каже от какво е. В крайна сметка личната ни изписа едно сиропче, което е на билкова основа и има леко успокоителен ефект. Пи го два-три месеца и всичко отшумя.
Скрит текст:
сиропът е Алора
Виж целия пост
# 6
Благодаря ви много за отговорите.

И аз си мисля за тези две неща - аз съм с късогледство, при това вече не малко и също смятам, че трябва да й се разширят зениците, въпреки че не ми се оплаква да не вижда. На мен в трети клас може би баща ми ме "хвана" - не виждах някаква табелка на разстояние, на което той виждаше без проблем.

Мигрената също ме преследва - но се обажда основно преди цикъл, силно се надявам детето да не е прихванало и двете.

Да сте здрави!

tonynette, ще потърся повече инфо за сиропчето Simple Smile - успокоително сиропче ми прозвуча добре.
Виж целия пост
# 7
Сънчо, когато се изключат всички възможни проблеми, сиропът може да бъде вариант. Ако е по-свито детето и по-притеснително. Особено ако предстоят матури или други предизвикателства в училище. А Алората е на растителна основа и до колкото установих от собствен опит няма странични ефекти.
Виж целия пост
# 8
Благодаря, но не е нито свита, нито притеснителна, а и джипката каза, че той бил за успокоение, от което тя няма нужда.

Явно нещо и е разбъчкало имунитета, защото преди месец направи едно херпесче на кръста, но кожната е категорична, че не може от това да я боли главата, защото не бил активен херпес, каквото и да значи това.

Аз и за синузит се замислих казано честно, но засега джипката ми даде за невролог, обаче чак за следващия четвъртък си записах час в ДКК на д-р Маркова.

Малко ме притеснява, че това, че почти не и минава дали не трябва към по-спешен преглед да се насоча.
Простете, дрънкам си, майчини притеснения.
Виж целия пост
# 9
Мерено ли е кръвно налягане?
В същата ситуация е и сина ми в момента. От близо седмица е с главоболие, проявява се след обяд. Вчера бяхме при ЛЛ, нищо на пръв поглед не откри, само КН е ниско. След 10 дни сми на очен лекар. Междувременно предписа витамини и магнезии. Дано да отшуми скоро, че притеснението е голямо.
Виж целия пост
# 10
Не, кръвно не е мерено, джипито каза - не е кръвно. Как стигат до тия изводи нямам идея.

Обаче аз се замислих, че преди месец и излезе херпесче на кръста - няколко пъпчици. Джипито беше категорична, че е зостер (???), което беше странно, при положение, че нямаше болки, но кръвните показаха, че не е.

Кожна също го следи, но тя е категорична, че не може да е провокирало това главоболие... но пък приятелка ми сподели, че при сина и се оказало точно това причината. Херпесчето било на корема.
Та може би ще пусна изследвания (някакви конкретни), въпреки, че кожната не смята, че е нужно.

Пролетно цвете, твоето дете колко е голямо?
Благодаря ти, стискам палци и при вас всичко да е наред.
Виж целия пост
# 11
Сина ми е на 17г., но понякога с говорене /споделяне/ си помагаме в търсене на отговори.
Успехи на теб.
Виж целия пост
# 12
Май е от времето. Може и слънчеви изригвания да има. Дъщеря ми е много нервна тия дни, а днес я боли глава. Ще и сменяме и очилата, че се оплака.
Виж целия пост
# 13
Пробвай да ѝ дадеш примерно таблетка витамин Ц, като ѝ кажеш, че е болкоуспокояващо, и след 5 минути я питай дали ѝ е минало (за толкова време май и реален аналгетик все още няма да е подействал).
Не мисля, че детето лъже или си измисля, но може както при моята дъщеря да е нервно напрежение от натоварения учебен ден.
Ако ѝ мине от витамин Ц-то (така се получи при нас  Wink), вероятно има нужда от повече почивка и по-малко телевизия и компютър.
Успех!
Виж целия пост
# 14
За протокола - мъжото я заведе на детски невролог.
Тя смята, че е от ниско кръвно, изписа и хаха мъжо ми вика нещо като Чичулина беше.

Всъщност Спирулина и Рибчо и след две седмици пак.
От тогава я е боляло само два пъти за малко.

Срещнах коментари на роднини, че било от растежа.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия