Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Раждане в Окръжна болница гр.Пловдив - 3

  • 56 804
  • 692

МБАЛ "Пловдив" е разкрита през юли 1952 година, като през 1997 година към болницата се присъединява Aкушеро- гинекологичното отделение по стерилитет и инфертилитет. Понастоящем АГО към МБАЛ "Пловдив" работи на непрекъснат 24 часов режим, като предоставя пълния обем висококвалифицирани здравни услуги в областта на акушерството и гинекологията, спазвайки медицинските стандарти и правилата за добра медицинска практика.

Диагностика и лечение на всички проблеми по време на бременността.
Раждане по нормален и оперативен път.
Оперативни интервенции при гинекологични заболявания.
Ендоскопски операции.

Отделението по акушерство и гинекология е базирано на 3-ти и 4-ти етажи на болницата. В него са обособени 6 самостоятелни сектора:
     o Патологична бременност;
      o Родилна зала;
      o Следродилен сектор;
      o Оперативен следродилен сектор;
      o Операционна;
      o Гинекология.

Приемът на пациенти и консултативните прегледи се осъществяват в кабинет, базиран на 4 етаж. Началник отделение от 15 юни 2015 г. е д-р Димитър Атанасов Йончев.

Адрес
гр.Пловдив, бул. България №234
МБАЛ "Пловдив"(бившата Окръжна болница)

o Телефони:
032/959 043 - Началник отделение
032/905 311 - Лекари
032/906 167, 941 499 - Родилна зала
032/905 318 – Мед.секретар Родилно отделение
032/905 343 – Приемно-консултативен АГ кабинет

o Автобусни линии от градския транспорт:
със следните номера на автобуси може да се придвижите в близост до болницата:
4, 11, 18, 44, 113, 222

o Маршрутни таксита:
със следните номера на маршрутни таксита може да се придвижите в близост до болницата:
3


Прием

Поради обширната база, големия капацитет и добрата кадрова осигуреност, в АГ Пловдив приемат пациентки от цялата страна без предварително обаждане или резервация. Необходимо е единствено да са налице нужните документи.

Планов прием
Плановият прием за секторите Патологична бременност и Гинекология се извършва между 8 и 13.30 ч. от понеделник до петък в Приемно-консултативен кабинет №32, базиран на 4-ти етаж.

За предпочитане е постъпването за планово оперативно лечение да стане в началото на седмицата.

Спешен прием
В тази категория влизат:
      o всички пациентки, които постъпват за раждане, независимо от часа – приемат се директно в сектор Родилна зала – входът е на втория етаж откъм Спешно приемно отделение;
      o бременните и пациентките с гинекологичен проблем, които са насочени с направление от личния си лекар или специалист, но постъпват след 13:30 ч. или в почивни и празнични дни – приемат се съответно в сектор Патологична бременност, трети етаж или сектор Гинекология – четвърти етаж;
      o бременните и пациентките с гинекологичен проблем, които се нуждаят от спешно болнично лечение, но не са насочени към стационара от личния си лекар или специалист, т.е. нямат направление за хоспитализация – достъпът до АГ Пловдив за тях е през Спешно приемно отделение.

Документи и вещи

Това са необходимите документи и вещи, които трябва да подготвите в зависимост от това, в кой сектор ще ви приемат.

В сектор Патологична бременност:
Лична карта
Направление № 7 от личния лекар (валидно е 30 дни)
Медицинска документация от предишни хоспитализации или прегледи
Резултати от изследванията,направени по време на бременността /задължително Васерман/
Комплект спално бельо, нощница, чехли
Чиния,чаша, вилица, лъжица
Лични тоалетни принадлежности

Родилна зала:
Лична карта
Направление № 7 от личния лекар (валидно е 30 дни)
Резултати от изследванията, направени по време на бременността /задължително Васерман/
Комплект спално бельо, 3-4 памперс-пелени, нощница, чехли
Чиния,чаша, вилица, лъжица
Термометър за лично ползване и едно обикновено ножче за бръснене
Лични тоалетни принадлежности
Три-четири броя стерилни превръзки за рана / за пациентките, постъпващи за Секцио/
Два броя супозитории EVA Q / за пациентките, постъпващи за Секцио/
Един комплект пелени и дрешки за бебето според сезона
Памперси, мокри кърпички и хавлийка за тоалет на бебето
Одеалце за бебето според сезона

В сектор Гинекология:
Лична карта
Направление № 7 от личен лекар (валидно е 30 дни)
Медицинска документация от предишни хоспитализации или прегледи
Комплект спално бельо, 3-4 памперс-пелени, нощница, чехли
Чаша, вилица, лъжица
Три-четири броя стерилни превръзки за рана /за пациентките, постъпващи за операция/
Два броя супозитории EVA Q / за пациентките, постъпващи за операция/
Термометър за лично ползване и едно обикновено ножче за бръснене
Лични тоалетни принадлежности


За постъпване в болницата е необходимо направление Номер 7, което се издава от следящия по ЗК ГИНЕКОЛОГ или ЛЛ. В болницата нямат практика да се правят клизми, както и секциото се извърша под пълна упойка. Родилката може да ползва ВИП стая, която съответно е: 200 лв. при секцио (за целия престой) или 100 лв. при нормално раждане (отново за целия престой). VIP стаите са с по две легла и с луксозни санитарни възли. Обзаведени са с поръчкови мебели, вграден мини бар, климатик, предлагат цифрова телевизия с LCD монитор и безплатен интернет достъп. В тях се допуска посещение на близки всеки ден между 17:00 и 19:00 ч. За желанието си да ползва VIP стая пациентката уведомява в момента на приемането й в съответния сектор. Предварителни резервации не се приемат.

Престоят в болницата е строго индивидуален, в зависимост от протичане и усложнения на раждането и след това. При нормални обстоятелства: секцио - 4-5 дни, нормално - 3-4 дни.

Всяка родилка има право да роди БЕЗПЛАТНО, освен ако не желае да ангажира лекар-екип, който да се занимае специално с нея срещу съответното заплащане (избор на лекар – цена 500 лв.; избор на екип – цена 900 лв.; епидурална анестезия по време на раждането – цена 100 лв.; обезболяване на раждането с ТЕНС технология – цена 60 лв.).

Когато бебето е родено чрез секцио, бива обгрижвано от сестрите, тъй като майката няма физическата възможност в първите дни. Бебето се дава на майката, след като тя се раздвижи, което става обикновенно до 24 часа след операцията. Бебета се носят сутрин и се връщат вечер в детската стая. Присъствието на таткото по време на нормално раждане е безплатно.


Необходими неща за престоя на майката:
 - чаршафи, един пакет лигнин, нощници, чехли, термометър, памперс пелена 2-3 бр. (слага се на леглото, за да не се цапа чаршафа), хавлия, козметични принадлежности, помпа за кърма


Необходими неща за престоя на бебето:
 - комплект пелени 2-3 бр., дрехи: боди 2-3 броя, гащеризончета 2-3 бр., памперси, шишета 2 броя (за да не ползваш техните), мокри кърпи, кърпа за след къпането, кремче от типа на Бочко, Пенатен или някакъв друг, олио или тоалетно мляко, завивка според сезона (принципно е доста топло в отделенията).

На партера има аптека и винаги може да се добави това, което е пропуснато.


АГ специалисти


Стари теми

ТЕМА 1    ||    ТЕМА 2
Виж целия пост
# 1
Добро утро!  Родих 2015г. в Понеделник към 16:00  и нямах усложнения даже и епизотомия... Още след два часа бях озверяла от глад и се чувствах добре. Исках да си ходя след три дни,  но ми щазаха,  че трябвали да ме държат 5, щакто и др.  момиче в стаята.Ображда ме доктор Карагеоргиев!  Хиляди брагодарности- такова внимание,  постоянно ме успокояваше и ми обясняваше какво ще чувствам и какво да правя. Не съм избирала екип- той бешя на смяна.
Лекъ бремеенене и успешен финал... 
Виж целия пост
# 2
най-накрая нова тема  bouquet
и аз искам без избор на екип eleaa, дано мине леко раждането като цяло не искам да го мисля
Виж целия пост
# 3
Записвам се и аз в темата, макар че не съм убедена дали ще раждам тук. Това държане по пет дни, без да има усложнения и нормалното раждане без клизма ме притесняват
Виж целия пост
# 4
Дани, благодарим ти за новата тема!  bouquet

Не правят ли клизма в ОБ? Мамооооо, смятай, че ще осера всичко  Joy Joy Joy
Между другото и в Щатите и в някои други западни държави не правят.
Дано се падна на някой готин лекар и акушерка  Praynig И аз смятам да раждам там да е живот и здраве.
Виж целия пост
# 5
Така поне казаха на отворените врати миналата седмица. Било стара практика и не се правело никъде от няколко години. Аз познавам обаче майки, родили наскоро в други градове, на които все пак са им правили клизма, та явно зависи от болницата.
Виж целия пост
# 6
Здравейте и аз се записвам за темата.Аз съм решила вече ще раждам там здраве и живот планово секцио дано всичко е на добрата страна.А вместо клизма дават нещо за изчистване на организма ама това е само май за секциото незнам за нормално раждане.
Виж целия пост
# 7
Не,  не са ми правили клизма. Чесно да ви кажа,  това беше последното,  за което мислех... Те са се нагледали на хиляди неща... Пък и не е нужно допълтителтопда стресират майката... Ако много държите,  може да го изискате.
Виж целия пост
# 8
А тези свещички EVAQ за колко време действат? По-добре да си сложа една преди да тръгна към болницата  Thinking
Аз не държа на клизма в никакъв случай  Laughing, просто си представих  какво  ще  стане  Joy, макар че сигурно тогава няма да ми е смешно  Confused
Виж целия пост
# 9
...А вместо клизма дават нещо за изчистване на организма ама това е само май за секциото незнам за нормално раждане.
Не, не дават нищо! През ноември 2014 влязох с преносване и родих секцио, като не са ми давали нищо. На нито едно момиче в отделението не са давали каквото и да е очистително, и със сигурност клизми не правят! Wink Миналата година септември пак там раждах, отново секцио - пак няма клизма. Гадното е само, че бръснат отдолу и е леко неприятно да те жулят Wink И слагането на катетър не е от най-хубавите изживявания, но всичко това е в границите на търпимото и е по-скоро дискомфорт. Wink
Виж целия пост
# 10
Не,  не са ми правили клизма. Чесно да ви кажа,  това беше последното,  за което мислех... Те са се нагледали на хиляди неща... Пък и не е нужно допълтителтопда стресират майката... Ако много държите,  може да го изискате.

Не може да се изиска, доколкото разбрах от коментара на лекарката. Считат го за остарял методи, не го правят. Те са се нагледали на всичко, но аз не съм се изхождала пред лекари и акушери. С предното раждане грам не ми е била стрес клизмата, но да мисля как ще омажа положението пред сума ти народ - определено ще ми е. Но всеки си има своите притеснения, разбира се.

А бръсненето не го ли практикуват навсякъде, ако е нормално раждане и ако жената не го е направила предварително? Сина ми го раждах в друга болница и за мое щастие я бях свършила тази работа вкъщи, нищо не ми правиха, но на друга жена, която роди заедно с мен, не й се размина.
Виж целия пост
# 11
А бръсненето не го ли практикуват навсякъде, ако е нормално раждане и ако жената не го е направила предварително? Сина ми го раждах в друга болница и за мое щастие я бях свършила тази работа вкъщи, нищо не ми правиха, но на друга жена, която роди заедно с мен, не й се размина.
Бръснат и при секцио, при това от пъпа до ануса! Нищо, че нямат работа в крайните 'сектори' Mr. Green
Виж целия пост
# 12
До пъпа разбирам, нали все пак от тази област вадят бебето, но за другите части не ми е ясно защо. Може би ако случайно вземеш да родиш нормално, докато стане секциото? Simple Smile А ако си се обезкосмил вкъщи, дали все пак ще тръгнат да го правят?  newsm78
Виж целия пост
# 13
Първото ми раждане беше в Окръжна и тъй като преносих се наложи да вляза в патологична. Бях се обръснала в къщи, но след 5 дни престой в болницата - не ми  се размина бръсненето. Бяха наболи косъмчетата.
Виж целия пост
# 14
...А вместо клизма дават нещо за изчистване на организма ама това е само май за секциото незнам за нормално раждане.
Не, не дават нищо! През ноември 2014 влязох с преносване и родих секцио, като не са ми давали нищо. На нито едно момиче в отделението не са давали каквото и да е очистително, и със сигурност клизми не правят! Wink Миналата година септември пак там раждах, отново секцио - пак няма клизма. Гадното е само, че бръснат отдолу и е леко неприятно да те жулят Wink И слагането на катетър не е от най-хубавите изживявания, но всичко това е в границите на търпимото и е по-скоро дискомфорт. Wink
Така ми каза докторката като бях в деня на отворените врати че при секцио дават за изчистване на организма,ама ще видим като родя какво ще ми правят.А ти с избор на екип ли си раждала секцио.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия