Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 129-та тема

  • 311 450
  • 755
# 570
Скрит текст:
Опитът с годините ме научи да действам "на око".
Като дете се чудех на двете ми баби как не ползват рецепти, а винаги готвеха най-вкусно и месеха най-вкуснитe питки/ козунаци/ хлябове. Опит.
В наши дни, ако искам нещо - отварям YouTube или IG, поглеждам какво се слага и го правя, като действам и според вкуса ни.
Причина да готвя на око също е и любимата ми Мари Бароун. Израснах със сериала, а нейният образ (на отлична готвачка) ми е бил пример.

Ето, откъси от сериала точно посветени на готвенето на Мари и нейното виждане за рецептите/точните продукти.
И наистина най-важната съставка е... Любов. Любов към храната и нейното приготвяне.


Ето от вчерашното сладко. Днешното си почива, обърнато с капачките надолу.

Виж целия пост
# 571

Овчарски пай с леща


И супичка пак от леща, зеленчуци и пилешки гърди с лук по желание на приятеля ми
Виж целия пост
# 572
Кюфтенца със сос



Палачинки

Виж целия пост
# 573
Сладолед с кокосово мляко, авокадо и аромат на лавандула и лайка

Виж целия пост
# 574


Бисквитена тортичка


Тази бисквитена тортичка ми прободе сърцето! Не е много по правилата на групата, но не се сдържах да попитам: Как така ви стоят бисквитите на правилни редове? Моите редовно изплуват нагоре, същото ми се случи и с тирамисуто последния път, изплуват нагоре, а кремът остава...къде греша, каква е тънкостта? Ползвам бисквити за торта, не Закуска, ако е от значение това....
Виж целия пост
# 575
Накисваш ли ги в мляко преди това? Така ще натежат. И друго, което си мисля е дали кремът не ти е прекалено рядък.


Бисквитена тортичка


Тази бисквитена тортичка ми прободе сърцето! Не е много по правилата на групата, но не се сдържах да попитам: Как така ви стоят бисквитите на правилни редове? Моите редовно изплуват нагоре, същото ми се случи и с тирамисуто последния път, изплуват нагоре, а кремът остава...къде греша, каква е тънкостта? Ползвам бисквити за торта, не Закуска, ако е от значение това....
Виж целия пост
# 576
Може би недостатъчно ги накисвам. Все ме е страх да не станат много воднисти, Закуската са по- дебели май. Ще пробвам, благодаря за насоката!
Виж целия пост
# 577
На мен ми изплуват,, когато е много рядък крема.  Peace
Виж целия пост
# 578
Росониера, може лесно рецепта за jianbing/дзиенбин?
И за да не спам днес сме на печен патладжан с доматен сос, моцарела и пармезан
Виж целия пост
# 579
Салата Цезар.🙂

Виж целия пост
# 580
 



BiankaD, RossoneraFlowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

Пилешки дробчета със зеленчуци
Виж целия пост
# 581
Скрит текст:


Бисквитена тортичка


Тази бисквитена тортичка ми прободе сърцето! Не е много по правилата на групата, но не се сдържах да попитам: Как така ви стоят бисквитите на правилни редове? Моите редовно изплуват нагоре, същото ми се случи и с тирамисуто последния път, изплуват нагоре, а кремът остава...къде греша, каква е тънкостта? Ползвам бисквити за торта, не Закуска, ако е от значение това....

Заливам дъното на тавичката с пласт горещ крем, след това веднага редя бисквити. Изчаквам малко и после с черпаче заливам отгоре с крем. Пак бисквити и накрая крем. Трябва просто внимателно да сипвате крема черпаче по черпаче, а не изведнъж. Защото тогава бисквитите започват да плуват.
http://ipeychev9.blogspot.com/2014/08/blog-post_31.html
Виж целия пост
# 582
sway, ....

Скрит текст:
..., в смисъл? Искаш да ти обясня как да ги направиш в домашни условия ли?

Дзиенбин са лесни. Тестото им е само брашно и вода. Вижда се от видеото, което сложих в поста, с каква гъстота (като палачинки, но без яйце и мляко). Правя ги на най-обикновен тиган. Мажеш го леко с олио или масло и слагаш от сместа.
След това, когато палачинката вече "хване", чукваш сурово яйце и го разнасяш по цялата палачинка. Вижда се на видеото как го прави китаеца. Яйцето да ти хване добре, а отдолу палачинката леко да се запече и си готова. Не се правят на силен огън, това е важно, иначе прегоряват бързо отдолу, а яйцето остава отгоре сурово. На умерен огън.
След това взимаш готовата палачинка и слагаш в нея каквото искаш, но задължително отдолу преди да сложиш зеленчуците и месото, намазваш с лют сос (разбира се, ако обичате) или някакъв друг сос.
Моите ги направих намазани с лют сос, сложих пилешко нарязано на по-дребно, задушени моркови, които са нарязани предварително на ленти, пресен спанак и зелен лук. Завиваш, както се вижда и от видеото. Зеленчуците и месото поемат от лютия сос и става... ммм. Бижу.
Можеш, разбира се, да сложиш и друго.
Това е.

Нищо не съм готвила, но правих домашни овче кисело мляко и овче сирене.
Да не съм без нищо в темата - един десерт с млякото и малко от сиренцето.



Виж целия пост
# 583
Росониера, много извинявай уж оня ден гледах линка, а тотално бях забравила днес като те питах. Много ти благодаря за разяснението.
Виж целия пост
# 584
Няма проблем. Щом е за азиатците ми е приятно, че има интерес.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия