Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Подновяване на шофьорска книжка

  • 86 021
  • 74
# 60
Здравейте! Имам един въпрос. Книжката ми изтича този месец но не съм отишла още в КАТ за да я подновя.Има ли някой който знае дали всички документи се попълват на ново ,или само ако съм сменила адрес или нещо ?
Виж целия пост
# 61
Върнах се в темата назад да прочета относно подновяването на ШК в районното управление, но не намерих отговор на питането си. Какъв срок институциите определят като “изтичащ” ? Искам да си подновя ЛК и ШК, а им остават още 7-8 месец валидност. Сега обаче мога да отделя време, извадих медицинско. Дали ще мога да подам накуп в районното или ще ме разкарват до КАТ? За Варна става въпрос.
Виж целия пост
# 62
Медицинско трябва ли за подновяване на ШК?
Виж целия пост
# 63
Медицинско трябва ли за подновяване на ШК?
Да.
Виж целия пост
# 64
Привет, момичета!
И аз имам три въпроса относно подновяването на книжката.
1. Всеки общопрактикуващ лекар ли може да издаде необходимото медицинско, или е задължително то да е издадено точно от личния лекар?
2. В сайта на МВР пише, че "Услугата може да се заяви (като обикновена, със срок на изпълнение 30 дни) и в Районно управление на МВР, но единствено в случаите при изтичане на срока на валидност на притежаваното свидетелство за управление на МПС". При положение, че през това време съм сменила постоянен адрес, трябва ли да ходя в КАТ, или все пак мога в РПУ?
3. Колко глоба ще ми "друснат", щом книжката е изтекла още през 2016 г.?
Виж целия пост
# 65
Няма глоба за изтекла шоф. книжка
Виж целия пост
# 66
Няма глоба и се ходи в Районното при смяна на адрес.
Виж целия пост
# 67
Няма глоба и се ходи в Районното при смяна на адрес.

Много благодаря за двата отговора, но имам проблем - при смяната на адрес смених личната карта в РПУ, обаче не подадох документи за смяна и на шофьорската книжка.
Беше откровено незнание, за което в момента ми е супер тъпо - смятах, че едва ли не трябва да държа някакви опреснителни курсове и прочее (с какъв акъл - не знам и аз). И така се оказах със сменена лична карта и неподновена книжка.
Затова задавам въпросите си така, понеже си знам, че съм постъпила идиотски и гледам как все пак да си преиздам книжката. Не е нещо спешно, но ми се иска постепенно да се върна зад волана.
Виж целия пост
# 68
Не мисля, че ще е проблем да подадете сега и за книжка в РПУ.Тя е изтекла, т.е. реално следва подновяване.
Виж целия пост
# 69
Шофьорската книжка НЕ е задължително да я притежаваш, всеки по желание кара кола, каква е логиката да те глобят, че е изтекла???
Виж ако те хванат, че караш с изтекла, има глоба!
За изтекла шоф. книжка не глобяват, но за изтекъл международен паспорт - да. Логиката е същата, но не я търси в държавните институции. То и общественото осигуряване по конституция не е задължително, но на практика е.

мен пък есента не ме глобиха за изтекъл преди 10 години паспорт, просто им го върнах.
Виж целия пост
# 70
Здравейте.Искам да попитам дали някой знае как стои въпроса със смяна на стара шофьорска книжка? Книжката е с категория B и е от преди 20 год. и наистина е от най- старите, каквито бяха още по комунистическо време ... Става дума за това дали изобщо ще я признаят като документ и как изобщо стоят нещата с глоби, необходими документи за издаването, дали наистина се минава отново на някакви опреснителни курсове / понеже ми казаха приятели , че и това е възможно/ и т.н. Благодаря предварително! Не пускам нова тема,защото видях,че има такава,но моя случай е по-тежък.Явно книжката ми е вече с нумизматична стойност,хаха.
Виж целия пост
# 71
Няма глоби, няма и опреснителни курсове, отиваш в КАТ с медицинско за В категория от личния лекар, плащаш таксата и ще имаш чисто нова книжка. Глоба има само за изтекли лични документи (международен паспорт и лична карта).Така знам аз.
Виж целия пост
# 72
Ехаа, супер, ако е така.Като се прибера в БГ,ще го направя.Досега не ми се е налагало да шофирам,но сега ми е наложително..Благодаря много.
Виж целия пост
# 73
Ехаа, супер, ако е така.Като се прибера в БГ,ще го направя.Досега не ми се е налагало да шофирам,но сега ми е наложително..Благодаря много.
Дано да не си забравила  ка се кара кола.
Виж целия пост
# 74
Хаха,е да,сега се опреснявам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия