Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 29

  • 125 541
  • 923
# 915
Къде са всички? Бързам да се отчета с хубавото и лошото покрай нас....първо с лошото, че е по-малко и то не знам дали е точно лошо, просто ексцентрично. Започна да изпитва голям фетиш към тия пусти улични лампи, пипа ги, докосва ги, жадно като перверзник мръсни женски чорапи. Ххахха..... Други мании пък изчезнаха, явно му омръзва нещо и идва нещо ново. Хубавото....уча го да си казва годините, много успешно при това, почна да се опитва да вкарва 3 думи в изречение, все повече фрази и изречения къси се явяват в речта и увеличаване на речника. Друго, което го мъча е да го карам да си слага езика зад зъбите, при нас това е голям проблем заради дълго ползване на шише за заспиване, до 3 и нещо....за моя срама и не че е бил много зомбиран от него, просто не го мислех такъв проблем. А доколкото четох този език между зъбите му пречи за изговор на някои звуци и като цяло затруднява речта. Ще трябва и на ортодонт да го водя лятото, тук никой не намира това за някакъв проблем, но според мен е.  Станал е и доста социален......примерно не виждам нито едно дете на площадката да ходи и да се бута при непознати, той вижда бебе на люлката и отива да го залюля, поздравява познатите от площадката, ходи да ги плесне по гъза, запознахме се с един бг татко с дете и веднага ги позна на втората среща, веднага се паркира при тях и тн.....вчера някакви деца от блока ни поздравиха, той също тях и махна с ръка. В това отношение всичко върви чудесно, бяхме и с близки познати на среща, дори викаше детето по име с обръщение, играха с топка комбинативно, плъзгаха една кола по една пързалка и като му кажеш, вземи колата, качи се по стълбите и я подай на петьо примерно, изпълнява веднага. Събери боклуците от площадката и ги хвърли в коша ( има родители мятат навсякъде аз се дразня ), моя веднага събира хвърля каквото види по терена. Изречения като - Да дойде тате, къде е тате, няма го тате, редя пъзел, качвам се, не давам и тн....се вкараха за 2-3 дни примерно от раз. Отговорите - ами вече 65% отговаря.....преди беше 7% някъде с отговорите. Да и не....се вкараха...даваш ли ми ме4ета, следва не давам примерно. Имаш ли 4иш, нямам, искаш ли банан, да... и тн. Имаше лайно на подметката вчера и идва и показва и аз викам лайно и той по мен лайно, мирише, бърше....хахаха малко оттук оттам ама ме изненада, че го е забелязал. Вече духа носе много добре, преди не се справяше особено, мие си ръцете след всяка тоалетна и бърше осторожно. Абе за някакви дни все нови неща и 90% хубави.....най-вече факта, че иска да има разговор и хваща идеята, че трябва да отговаря все повече. Вчера имаше джамбуре в един двор, силна музика, вика - шуми се и посочва прозореца. Научил си е всичките флаш карти и сам си ги преговаря, само някои не изговаря добре и върху това трябва да се работи, ще трябва да поръчвам нови материали. Чакам да чуя и от вас новини....

Виж целия пост
# 916
Здравейте  момичета.имам син на 4 и половина. Диагнозата която неофициално  му поставиха невролог и психолог  е хадв с аутистични черти.много е активен не се спира,не се изморява направо ми се завива свят 😀аутистичните  черти са че има проблем с храненето.страх да опитва нови храни и любовта му към цифрите и всякакви  дигитални неща като машини за играчки,часовници и тн.изгониха го от детската градина защото не могат  да се справят с него.сега ходи само 2 пъти в седмицата.иначе е много  весело усмихнато и обичливо дете но много шантав😀така се опиянява от цифрите  от игралните  машинки  че получава ерекция.😀пратих коса за изследване при яско сега  чакаме  резултатите.ще му направим и генетични  изследвания следващата седмица.много искам и Ще едно дете но се притеснявам .мечтая си за едно кротко  момиченце😊аз също съм с хвдв без хиперактивноста. Когато започнах да чета по темата го.разбрах и се почувствах  много Добре. Получих много отговори  за себе си.винаги.съм се мислила за глупава,разсеяна.чудела съм.се защо.съм различна и защо мислите  в главата ми  летят а трудно мога да хвана някоя.че и някой мисли  са с музикален съпровод😂чао засега изтръпнаха ми пръстите.
Виж целия пост
# 917
La Catrala, при вас сигурно ли е че детето е с аутизъм, много ми се струва типично дете, на колко е години? 
Ако е под 4  направо все едно е късно проговарящо дете и ще навакса. Не знам де, вие си знаете.
Виж целия пост
# 918
На 4 и 2 месеца е. Никак не е типично дете, случаите не се свеждат само до класическите и за жалост тенденцията била след 100 тина години 50% от населението да е под чадъра.
Виж целия пост
# 919
Мили майки, искам да ви питам - някой доктор казвал ли ви е каква е причината за детето да има аутизъм?
Наскоро четох, че голям риск от развитие на аутизъм е , когато майката е преживяла силна депресия/ тревожност през бременността и това може да отключи процес при формирането на мозъка на детето.
Или когато са вземани антидепресанти през бременността.

Вие имали ли сте депресия или вземали ли сте АД през бременността?

Аз съм все още бременна и страдам от тежка депресия и много се тревожа от тези последствия.
Виж целия пост
# 920
Моля пуснете нова тема.
Виж целия пост
# 921
Ванеса, най-често точната причина не се знае. Предполага се, че е генетична в големия брой случаи. Определено депресията през бременността не се сочи като основен рисков фактор, макар че и аз съм чувала, а мисля, че и тук е споменавано, че има данни за известно влияние (слабо).

Ан Мари, мога да се опитам да направя нова тема, но кой днае дали ще успея. Wink
Виж целия пост
# 922
Не е трудно. Ако имате проблеми, пишете лс на някоя от нас за помощ.
Виж целия пост
# 923
Тема 30.
(Наложи се да стана член на групата, каквото и да значи това, за да отворя нова тема. Wink)
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия