Какво кафе пиете? Препоръчайте ми марка кафе или смеска кафе! -тема 2

  • 104 584
  • 765
# 555
Точно това се чудех дали би ми харесало повече, защото обичам да е силно.

Наблизо до нас са отворили пекарна за кафе. Мисля да ги посетя и видя какво предлагат. Видях, че имат и машини, вероятно може да се тества, но моята машина в къщи - няма да приготви същата напитка Simple Smile
Виж целия пост
# 556
Метода е сходен, с тази разлика, че смляното кафе се залива равномерно, спазвайки някоя от популярните методики, важно е да се използва температура на водата 90-94 градуса, никога вряща, мерят се и количествата кафе/вода. Филтърното кафе има лоша слава у нас поради факта, че сме имали дълги години достъп само до некачествена суровина(кафе на зърна). Както вече написах в полеви условия не ползвам нищо повече от нещата на снимката и го карам по усет, кафето ми харесва много. Идеално е да го пробваш с до средно изпечени зърна от доказана пекарна по твой избор.

Абсолютно точно! Към поста Ви бих предложила и приготвяне на кафето по Вашия метод ( филтриране ), но с класическото виетнамско филтърче (phin), което не изисква използване на хартиени филтърчета и съответно е по-природосъобразно, практично и без рискове от счупване. Да не говорим за дзен-момента с броенето на капките, но това е друга тема Wink

Виж целия пост
# 557
Много е удобно виетнамското кафе, правя го с горещата вода от диспенсера за вода.
Виж целия пост
# 558
За да приключа темата с Vedra кафе - отворих третото - Cuba - малко по-горчиво е. Бразилското ми остава фаворит - най-ароматно и богато на вкус. Ако поръчвам пак - ще е то и може да пробвам някое от другите след консултация.
Виж целия пост
# 559
За да приключа темата с Vedra кафе - отворих третото - Cuba - малко по-горчиво е. Бразилското ми остава фаворит - най-ароматно и богато на вкус. Ако поръчвам пак - ще е то и може да пробвам някое от другите след консултация.

Дай му шанс с по-ниска температура на екстракция.
Виж целия пост
# 560
Някой пил ли е от това? Днес го гледах в Лидл и му се чудех. Хубаво мирише, а на вкус как е? Меко, горчиво, кисело? https://kafemania.bg/lavazza-caffe-crema-dolce-kafe-na-zarna-1kg
Здравейте, аз съм го опитвала (имам кафе автомат)-лично на мен не ми харесва-слабо и безлично. По добре вземете това  : https://kafemania.bg/kafe/lavazza-compatible-capsules/lavazza-ka … oma-kafe-na-zarna. Пускат го на промоция почти всяка седмица в магазините.
Виж целия пост
# 561
Благодаря за отзива. А какво е съдържанието му?
Виж целия пост
# 562
Благодаря за отзива. А какво е съдържанието му?
Смес Арабика и Робуста, не знам точното съотношението.
Виж целия пост
# 563
Много е удобно виетнамското кафе, правя го с горещата вода от диспенсера за вода.

Да, наистина е много практично, а вкусът и ароматът са просто уникални! Откакто го открихме у нас, само него си пием. Приготвяме го предимно с кафеварка тип Мока, а през уикедите се поглезваме с филтърчето Simple Smile
Виж целия пост
# 564
Здравейте! Мога ли да се възползвам от темичката, за да не правя нова Simple Smile

Другия месец ми предстои пътуване в чужбина при роднини, но имам огромен проблем с кафето. Те не пият кафе, нямат кафе машина, а аз не мога да си отворя очите без ароматна чаша чисто еспресо. Обаче тъй като ще ми се наложи (няма откъде да си купувам, докато стигна до най-близкия магазин, ще съм се събудила отдавна Grinning) и мислех за разтворимо кафе. Нищо не разбирам от него, сигурна съм, че и най-доброто сигурно ще ми бледнее пред еспресото, НО! Може ли да ми препоръчате качествено разтворимо кафе без захари, без да ме боли главата после от химиите вътре, нещо, което максимално вие можете да определите да се доближава до еспресо? Четох какви ли не мнения за чибо, якобс, давидоф....днеска гледах 20минути на щанда в Кауфланд и накрая си тръгнах с празни ръце. Много благодаря!

Едит: забравих да кажа, че не обичам кисело кафе, а горчиво. Coffee
аз когато пътувам и нямам възможност за еспресо - вземам нова бразилия крема дозички, стават поносимо и с гореща  вода от чешмата.
Виж целия пост
# 565
Нямате никакъв избор за хубаво кафе от разтворимите.Там е пълно с химия, като сорт обикновено е робуста и то от най-евтината.Отдавна са обработвани и запечатани.А относно горчивината, съжалявам , но това е недостатък на кафето , а не качество.Кафето е плод и като такъв има характеристиките на плод-сладко-киселинен на небцето.Горчивината е белег на препичане, с цел да се прикрият някои недостатъци от обработването му.
Виж целия пост
# 566
Това кафе как е,някой пробвал ли го е?
Виж целия пост
# 567
Порачах кафе Dallmayr 1кг. Голямата ми грешка обаче беше, че го направих в eMAG с още 3 артикула. Трябваше да е с безплатна доставка + 2 лв. такса. Те обаче решили да ми разбият поръчката на 4 пратки и на всяка сложили по 2 лв. такса!!! Говорих с тях по телефона и ми казаха, че ако не искам някой от артикулите, просто да го върна на куриера и с това се приключи разговора. Със сигурност повече няма да се обръщам към техните некоректни услуги!
Виж целия пост
# 568
черната Лаваца е на промоция в Билла
Виж целия пост
# 569
Някой има ли мнение за тази марка кафе:  Julius meinl premium caffe crema?
Пуснато е на добра промоция, но не съм чувала тази марка досега. Също и дали е 100 % арабика или е смес с робуста и ако е смес в какво съотношение?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия