Турска кухня *6*

  • 70 003
  • 273
# 60
Здравейте, момичета и момчета Simple Smile
Моля за изпитана рецепта за менемен (или както там се пише Simple Smile ) намирам в нета, но доста различни, а като не отбирам и езика и не знам на коя да се доверя. Та моля дайте ваши, ако имате такава.

Пеп-4o, правя си я като зимнина. След като отворя буркана, изсипвам съдържанието му в тиган, загрявам, прибавям само яйце и сирене евентуално. Готово.
http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/09/blog-post_14.html
Виж целия пост
# 61
не е това, което търся Ванка. На онова (в един филм) девойката запържи зеленчуците - чушки в тигана, сложи и парчетата домати, изглеждаше нещо като мишмаш със сурови чушки правен, но видях и яйца имаше до тигана.. И после като затапяше с къшей беше доста гъсто Simple Smile Всъщност не знам яйцата за вътре ли бяха, има ли ги, или не. Някъде видях, че и млечен сос има към него.
Виж целия пост
# 62
не е това, което търся Ванка. На онова (в един филм) девойката запържи зеленчуците - чушки в тигана, сложи и парчетата домати, изглеждаше нещо като мишмаш със сурови чушки правен, но видях и яйца имаше до тигана.. И после като затапяше с къшей беше доста гъсто Simple Smile Всъщност не знам яйцата за вътре ли бяха, има ли ги, или не. Някъде видях, че и млечен сос има към него.

Аз съм я побългарил за зимнина.
Ето виж тази - 

Тук е рецептата на турски. С гугъл преводача се разбира. Пък и девойките, които владеят езика ще ти помогнат. Simple Smile
https://yemek.com/tarif/domates-biber-soganli-menemen/
Виж целия пост
# 63
Менемена си е нашият миш-маш ,нищо по-различно!
В рецептата по-горе продуктите са: 5 домата,  2 глави кромид лук, 4 чушки сиврия, 3 яйца, 2 суп. лъж. олио
по 1 ч.л сол и черен пипер,
Виж целия пост
# 64
Пепчо, Hug ето и от мен една рецепта.

https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD
Виж целия пост
# 65
Здравейте, момичета! Моля за рецепта за булгур-гарнитура, както го сервират в турските ресторанти в София. С детето много го харесваме, но не мога да намеря рецепта, която да ми прилича на това което ни сервират.
Виж целия пост
# 66
За кюнефето да ти вземе и сирене.


Да, да обезателно! Някаква марка кадаиф и сирене да препоръчате.

Аз кадаиф си купувам от пазара. Марка не знам. Забелязах, че го носят в големи пакети (вероятно поне от 2 кг) и го разделят на по-малки разфасовки в най-обикновени пликчета. Сигурно на големите пликове има марка, ама...

Сиренето за кадаиф го взимам от магазин за млечни продукти и го търся просто като "кюнефе пейнир". Купувала съм го от магазин в Лозенград. Ако върши работа, ще кажа къде е. Предполагам, че всички специализирани магазини предлагат.
Виж целия пост
# 67
Здравейте, момичета! Моля за рецепта за булгур-гарнитура, както го сервират в турските ресторанти в София. С детето много го харесваме, но не мога да намеря рецепта, която да ми прилича на това което ни сервират.
В софийски ресторант булгур не съм яла, но съм яла в Турция и в Русе в турски ресторант и този булгур, който си готвя много се доближава на вкус. Търси клипчета за булгур пилав. Аз от You Tube си взаимствах рецепти преди години.
На първа страница има рецепта, която съм пробвала и също е сполучлива
Виж целия пост
# 68
Да, това е менемен, като нашия миш маш, сервират го обаче традиционно на закуска.
Виж целия пост
# 69
Тези дни много си мисля за менемен и хоп тъкмо това сте коментирали последно...значи ще се готви на почивните дни Relaxed

Аз рецептата я знам така- задушава се нарязан на кръгчета суджук(може и без-тогава се задушават зеленчуците), после се добавят пресни чушки сиврия(на средно ситно Simple Smile ), малка главичка стар лук(на по-ситно от чушките) задушават се и те, после се добавят пресни домати -на кубчета -овкусява се,  затваря се с капак да поизври малко водата от доматите. После се чукват яйцата и пак с капак-за да се забулят. Аз ги обичам рохки и не ги държа дълго на котлона.
Поръсва се с магданоз при сервиране.
Горе-долу така изглежда, но яйцата са цели, а не така разляти Simple Smile






Виж целия пост
# 70
А да знаете случайно, някъде в София да се продава турски локум, такъв какъвто има и в Турция например, с ядките му и всичките му разновидности? Simple Smile
Виж целия пост
# 71
А да знаете случайно, някъде в София да се продава турски локум, такъв какъвто има и в Турция например, с ядките му и всичките му разновидности? Simple Smile
И аз се присъединявам към въпроса.
Виж целия пост
# 72
А да знаете случайно, някъде в София да се продава турски локум, такъв какъвто има и в Турция например, с ядките му и всичките му разновидности? Simple Smile
И аз се присъединявам към въпроса.

Минете по арабските магазини на ул. Цар Симеон, около Женският пазар. В отсечката между пазара и ул. М.Луиза, има много магазинчета. Продават какво ли не- локум, пишмание, болгур, кори за баклави, подправки и други неща.Всички магазини продават на еднакви цени. Аз, пазарувам от там редовно.
Виж целия пост
# 73
Благодарим за отговора.
Виж целия пост
# 74
Здравейте,донесоха ми една кутия кадаиф, готов, изпечен, само да се залее със сироп, но ми се иска да си направя кюнефе,но не знам ще стане ли с него? Друго да попитам-какво сирене мога да използвам и как да си го приготвя?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия