Колко пари месечно давате за храна?

  • 168 976
  • 2 293
# 1 050
Живея в къща, имам соларна  батерия за през лятото, през зимата топлата вода е от парното. Готвя само уикенда. Всички уреди и крушки са енергоспестяващи. Чистя само уикенда. Пералня и миална почти всеки ден.
Виж целия пост
# 1 051
По повод шкембето, да си призная че не пия концентрати, дамо вино и бира. Което обяснява липсата на тренинг. Не ми понася твърдия алкохол на стомаха, става ми зле преди да се напия  Sick

Това по какъв повод го споделяш?
Виж целия пост
# 1 052
По повод шкембето, да си призная че не пия концентрати, дамо вино и бира. Което обяснява липсата на тренинг. Не ми понася твърдия алкохол на стомаха, става ми зле преди да се напия  Sick

Това по какъв повод го споделяш?
Вероятно по повод защо не е стигнала никога до това да обича шкембе  Laughing Mr. Green Готино е.
Виж целия пост
# 1 053
Живея в къща, имам соларна  батерия за през лятото, през зимата топлата вода е от парното. Готвя само уикенда. Всички уреди и крушки са енергоспестяващи. Чистя само уикенда. Пералня и миална почти всеки ден.

Да това обяснява до някъде нещата.И пак малко ми се струва или мен си ме прецакват.Най-ниската ми сметка е през лятото и не пада под 100 лв.Хладно е и климатик лятото почти не се ползва newsm78
Виж целия пост
# 1 054
Проклетият октопод колко е скъп!

Има едни 25 дни годишно, когато си го хващаме. Фук-фук. Flutter  Аз с изкуствена примамка, ММ с харпун. След няколко люти битки се научихме как да трупясваме хайванчета хуманно. Ако не хванем някой приличен екземпляр повече от ден, купуваме по 10-ина евро/кг пресен и така или иначе си отяждаме. Дори най-големият каприз и консерватор вкъщи в лицето на щерката примира като го види. Тук по витрините само го подминаваме, защото не е ли съвсем пресен, не ни е толкова вкусен.
Виж целия пост
# 1 055
Лидъл отдавна не са минималистичната марка, която бяха.
Едно време имаше реклама, че парите които давате за половин количка продукти другаде, в Лилд ще напълните цяла кошница.

В България разходът за храна е доста по-голям процент от доходите спрямо "белите" страни.
И у нас е 40%, сега като се замислих.
Виж целия пост
# 1 056
Нелия, ти Лени ли си? Напомняш ми на една потребителка, омъжена за италиянец.Биолог беше жената.
Виж целия пост
# 1 057
Ей това бих го научила, просто в Гърция ме хваща яд на всичкото това плуващо мезе, което на всичкото отгоре живее само година-две и трябва да бъде изядено, за да не измре и да не цапа морето.

А иначе и в Лидл са си цени като цени, ама нещата са подредени така, че не ми се завива свят.
Виж целия пост
# 1 058
По повод шкембето, да си призная че не пия концентрати, дамо вино и бира. Което обяснява липсата на тренинг. Не ми понася твърдия алкохол на стомаха, става ми зле преди да се напия  Sick

Това по какъв повод го споделяш?
Вероятно по повод защо не е стигнала никога до това да обича шкембе  Laughing Mr. Green Готино е.

Ха ха, аз го проядох преди да започна да пия в Яйцето  Grinning.
Виж целия пост
# 1 059
Проклетият октопод колко е скъп!

Има едни 25 дни годишно, когато си го хващаме. Фук-фук. Flutter  Аз с изкуствена примамка, ММ с харпун. След няколко люти битки се научихме как да трупясваме хайванчета хуманно. Ако не хванем някой приличен екземпляр повече от ден, купуваме по 10-ина евро/кг пресен и така или иначе си отяждаме. Дори най-големият каприз и консерватор вкъщи в лицето на щерката примира като го види. Тук по витрините само го подминаваме, защото не е ли съвсем пресен, не ни е толкова вкусен.

Бива ли такива работи да ни говориш...  Laughing

Уиш, лятото имам път натам. Искаш ли мини октоподи? Laughing
http://burgasdream.com/vkusno-bg/14933-kupete-si-presen-oktopod-v-burgas  
Виж целия пост
# 1 060

А иначе и в Лидл са си цени като цени, ама нещата са подредени така, че не ми се завива свят.
А аз там имам чувството, че съм в някакъв футуристичен кошмар, в който соц-а продължава по малко по-развит начин, т.е. с повече продукти. Но за някои неща са безалтернативни, не само като цени, а изобщо. И изненадващо фурната им е с доста по-добри неща от тези на останалите магазини.
Виж целия пост
# 1 061
Бива ли такива работи да ни говориш...  Laughing
Стане ли въпрос за риболов и октоподолов, всякакви задръжки падат. Joy За съжаление тази година Средиземноморието може би ще го гледам само на картинка, но междувременно се подготвям теоритично как се хващат калмари.
Виж целия пост
# 1 062
Евтино е в Испания, но зависи от храната. Купи си няколко пържоли иберико и истинско прясно мляко или масло, които обикновено са английски ако си на юг, и спира да бъде евтино. Просто трябва да ядеш определени неща и изобщо да не опитваш други, за да ти е евтино.

Едни и същи вносни стоки в Испания са поне 20% по-евтини от тук, за местните им зеленчуци, плодове, тестени изделия, колбаси и риба да не говорим. Че даже и една и съща козметика.  Laughing Но естествено, че има и скъпи храни, като навсякъде. Аз си купих хамон, за който в момента в който го режеше жената, мъжът ми сръгвайки ме ми припомни, че цената от 20 евро която виждам е за 100 грама, не за килограм.  Mr. Green Аз въобще не се усетих, на всичкото отгоре изобщо не ми хареса.
Виж целия пост
# 1 063
Точно графата "морски дарове" ще увелича. Проклетият октопод колко е скъп! А толкова обичам. Но на тази цена, само веднъж на високосна година.

Аз бих се изхранвала изцяло с една риба, чието месо е подобно на това на калкана, но двойно по-скъпо. Като съм скромна ще минавам на барбун. Морските дарове за предястие или мезе. Останалото пак ще е зеленчуци, месо няма да погледна.

Wild Poppy, купих едни такъми за сепия на ММ, защото много искаше да ги лови, но още ги купуваме от магазина, защото в морето явно няма.  Mr. Green Калмарите са евтини тук, защото са малки, а те дребни работи не обичат да ядат. Сафридът бил за супа, даже често не му знаят името продавачите. Питаме ги каква е тази риба, защото не ни се вярва, че има много едър пресен сафрид за две евро, той отговаря "За супа!".  ooooh! И паламуд за три евро има, но него явно само ние и сърбите го купуваме.
Виж целия пост
# 1 064
... все опитвам за попитам за тока за готвене.
Много зависи от уредите, които ползваш. Поне 50% от готвенето ми е в слоукукъра, а той харчи много, много малко ток. Ако хладилникът е клас А, ще е различно от А+++, а наскоро гледах уреди А+++, които предполагам са още по-икономични. Слава Богу, нарязването на салатата не харчи никакъв ток.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия