Колко пари месечно давате за храна?

  • 169 106
  • 2 293
# 1 065
И аз не обичам Хамон. Тук е около $100 килото, но не ми допада. Аз и Прошуто не харесвам много.
Виж целия пост
# 1 066
И на мен много ми се прияде цаца, ох и миди...обожавам морските неща / от тази тема  се сетих и вие сте виновни/. Някой знае ли в Пловдив къде се продава незамразена  цаца Confused
Иначе пак по темата - брашно и при нас се купува в големи количества,всякакво - царевично, бяло, ръжено, лимец... Така си правя  паста всякаквовидова /имам машинка/,  хляб,  пици,  питки, баници. Всеки ден правя по нещо,  ето вчера бяхме на гьоза /щото се вдъхнових от едно педаване/. Та,  това  си е спестяване от купуване на готови продукти. Отделно имам саксии с  най-употребяваните мерудии. Млечни купуваме от мандри. Само с месариите се изхвърляме/ щото  всите ми мъжове са с по пет стомаха, въпреки  крехкото си телосложение/, но както казах,  МП- Промоцията, винаги намира   качествени неща  на  по-ниска цена, та менюто се определя,според купеното. Рядко замразявам -  само ,когато промоциите са били повече Laughing
Виж целия пост
# 1 067
Проклетият октопод колко е скъп!

Има едни 25 дни годишно, когато си го хващаме. Фук-фук. Flutter  Аз с изкуствена примамка, ММ с харпун.
Е, сега умрях от завист! Припад!
Виж целия пост
# 1 068
Евтино е в Испания, но зависи от храната. Купи си няколко пържоли иберико и истинско прясно мляко или масло, които обикновено са английски ако си на юг, и спира да бъде евтино. Просто трябва да ядеш определени неща и изобщо да не опитваш други, за да ти е евтино.

Едни и същи вносни стоки в Испания са поне 20% по-евтини от тук, за местните им зеленчуци, плодове, тестени изделия, колбаси и риба да не говорим. Че даже и една и съща козметика.  Laughing Но естествено, че има и скъпи храни, като навсякъде. Аз си купих хамон, за който в момента в който го режеше жената, мъжът ми сръгвайки ме ми припомни, че цената от 20 евро която виждам е за 100 грама, не за килограм.  Mr. Green Аз въобще не се усетих, на всичкото отгоре изобщо не ми хареса.
При вас нямам представа как е, нито какви са доходите, по испанско не взимат особено много пари. Само казвам, че вече никъде храната не е особено евтина. Евтините неща са точно определени за всяка страна. Изключвам Германия, те са построили комунизма. И изобщо не говоря за скъп хамон, а не случайно споменах мляко и кафе.
У нас в България просто качеството рязко пада, но за сметка на това цените са се покачили прекалено и заплатите са твърде ниски за всичко това. Това си е мое мнение, не ангажирам никого. Други страни споменах само, защото се носят някакви легенди как едва ли не по цял свят цените на всичко са по-ниски от тези в България, което просто не е вярно. Има неща, които са евтини, други, които не са, но като цяло у нас е твърде скъпо за стандарта ни на живот, не по други причини, че и почти всичко е внос, което не е нормално.
Виж целия пост
# 1 069
От промоциите ме излекуваха едни кори за лазаня в периода на ранно съжителство с мъжа ми. Събрали сме се да живеем заедно, общ покрив, общ бюджет, в магазина сме, пълним количката без предварителен списък. Накупили, каквото накупили, насреща - с едни хубави големи букви - ела, не бегай около късмета си, промоция на кори за лазаня. Обич прави наум сметка: обичаме лазаня + обичаме да готвим вкъщи = има голяма вероятност да си сготвим вкъщи обичаната от нас лазаня. Трас, прас, 4 (четири!!!) пакета в количката, да има резерва ако не стане от първия път, после ако желаем да повторим и един за разкош. Мъж ми щастлив, гледа четерите пакета и си представя някаква лазанена нирвана от тук до края на света и думичка не обелва.
Занесохме си ги вкъщи тези кори, ама нали не се развалят, паркирахме ги при останалите трайни неща в шкафа и си зачакаха реда.
Месеци по-късно се изнесохме от това жилище, и си ги занесохме в новото, без на някой да му се е прияла междувременно лазаня. Половин година след това, от чиста вина и чувство за провал се прежалих да опитам да сготвя единия пакет. Оказаха се някакво ново агрегатно състояние тия кори в сготвен вид, вечерята на вкус беше същинско паранормално преживяване.
И най-хубавото, имах още три останали пакета, да си ги бия в главата.  Sunglasses Изхвърлих ги, със свито сърце, чак като им изтече извънземният срок на годност, така и непрестрашила се да направя втори опит, но и не можех да се накарам да ги изхвърля, докато уж, може би в някоя паралелна вселена, ставаха за ядене. Накрая толкова се бях привързала към тях (бяха до нас от началото на връзката ни, все пак), че не знам дали ми липсват, ама ей на, още се сещам за тях.
Виж целия пост
# 1 070
Уиш, лятото имам път натам. Искаш ли мини октоподи? Laughing
http://burgasdream.com/vkusno-bg/14933-kupete-si-presen-oktopod-v-burgas  
Жива да си! Как да не искам! И без това всяко лято минавам през Бургас.
Виж целия пост
# 1 071
Обич , милата тя  Joy Обаче много хубаво разказваш Hug
Виж целия пост
# 1 072
.

Виж целия пост
# 1 073
Зандали  Hug
Не ми е лесно, дет' се вика, ама поне не ми е скучно  Blush


Иначе за слоукуукъра, моля за някаква сполучлива рецепта, която да оправдае престоя му в кухнята, защото всичко, което съм пробвала досега (от пинтерест основно) не е било особен хит и сериозно се замислям дали ми трябва, на фона на останалите джаджи. Подарък от снаха ми е, та не ми се ще да го бастисвам, ако бих могла да си го ползвам със здраве, така да се каже.
Виж целия пост
# 1 074
Обич синеока Joy Hug Сладка история, но да знаеш, че и корите за лазаня могат да се ползват като друга паста, а даже и като юфка, ако обичаш. Ако се озовеш с такива не ги изхвъляй, направи си закуска Wink
Виж целия пост
# 1 075
Заек със зеленчуци.
Виж целия пост
# 1 076
Обич, слоукукърът е идеален за месо и бобови. Също, за хубав бульон от кости.
Виж целия пост
# 1 077
Бояна, не се бях сетила, да си призная, благодаря.  Peace

Мерси, Уиш,  Peace , аз го ползвам за приготване на хляб в момента, защото при опитите ми с месо съм доволна от месото, но нещо не ми се нрави вкусът на сосовете (много са ми гъсти и интензивни), а уж действам по рецепта. Чувала съм, че хората цели сладка варят вътре, .т.е. фантазия да има човек само, аз с другите си уреди нямам трудности, обаче с този не се сработваме. И нали е подарък, склонна съм да продължа да опитвам.
Виж целия пост
# 1 078
Изхвърлих ги, със свито сърце, чак като им изтече извънземният срок на годност, така и непрестрашила се да направя втори опит, но и не можех да се накарам да ги изхвърля, докато уж, може би в някоя паралелна вселена, ставаха за ядене. Накрая толкова се бях привързала към тях (бяха до нас от началото на връзката ни, все пак), че не знам дали ми липсват, ама ей на, още се сещам за тях.
Като написа срок на годност и се присетих за "Три ябълки падат от небето" и как бабата заради срока на годност все не се решаваше да изхвърли една мая, та го направи чак когато разчистваше за дългоочакваните си гости, и то в нужника. Последиците все още ме карат да избухвам в див смях Mr. Green
Виж целия пост
# 1 079
А би ли се променил драстично списъкът храни, ако бюджетът за храна се увеличи двойно? Аз в момента се замислям ако разполагам с по-луксозен бюджет от 2000 лева само за храна къде щеше да отиде, но не виждам откъде може да дойде драстична разлика във вкусове...може би откъм хранене навън, но то е по-скоро в графа забавления.
Именно. Или от това да наемеш някой да ти готви, но това влиза в графа персонал, не храна. Mr. Green
Вместимостта на стомаха ми не може да се увеличи, нито да започна да ям Блек ангъс и на закуска.

Пак правя опит да повдигна въпроса за елекричеството. За мен то е към храната, поне половината и ако се готви редовно.
Двойно няма да се качи, но с 50% ще успея с ултраскъпи риби ежеседмично.  Mr. Green И с вина. Вино пия само с храната, затова ми е в графа храна.

Аз готвя много, но не плащаме зверски сметки нито за ток, нито за газ. Със сигурност едно излизане навън е повече от всичките сметки около готвенето ми.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия