Колко пари месечно давате за храна?

  • 169 187
  • 2 293
# 1 095
Ами това е доста странно, аз варя и боб, и нахут, даже леща и ориз,  без да имам слоукукър, все пак върху печката има 4 кръгчета, наречени котлони и там всичко може да се свари  Simple Smile
Разбира се, че може, но с повече разход на ток.
Виж целия пост
# 1 096
Не е вярно - в херметическата тенджера бобът увира за 40 минути, нахутът - за 15. Картофите - за 8.
Виж целия пост
# 1 097
Готвенето в него отнема между 3 и 6 часа, според това какво готвиш. А един котлон или фурна консумират средно 3 000 вата на час. Определено е икономичен уред.

Моят за три часа няма начин да сготви каквото и да било. Най-малко 6 часа на високата степен го включвам, по-често за 8, но най-често на ниската за 10-12 часа. Нищо с дребни кости не готвя в него, например пиле или заек. Само пуешки бут вече и джолан от тези с костите, че на едно пиле се чудехме как точно да му ги различим от месото.  Mr. Green Често правя говеждо за сандвичи в него, но също и варено (пак говеждо), както и шкембе понякога. Тук телешко не ядем, те почти и не продават.

Янечек, в тенджера под налягане много по-бързо стават нещата, но по различен начин. Говоря за месо, аз зеленчуци в слоукукър не слагам, струва ми се кощунство да ги варя толкова. Най-много някой морков и глава лук за вкус. Боб не съм готвила, но би трябвало да стане добре, като в гърне.
Виж целия пост
# 1 098
Вие котлони на газ нямате ли? На мен са ми много по-удобни...
Виж целия пост
# 1 099
Висотите на баба ти едва ли ще стигна, но от едно пиле правя три неща, които ядем поне два дни. Веднъж споделих в друга тема и никой не повярва, а то е самата истина - бялото месо на хапки с корнфлейкс, бутовете - с ориз, а останалото по скелета месо и крилата, заедно с бульона, в който са врели - супа или каша.
То може да стигнеш, но дано да няма нужда. Тя е била 27 годишна вдовица с две малки деца и се е научила да прави чудеса по този повод.


Нахут, киноа и рукола не ям. Боб си варя на котлона, ако е хубав не отнема много време, а ако не е хубав просто няма смисъл  Grinning

Тук телешко не ядем, те почти и не продават.
И в България никога не са продавали почти телешко, но така го наричат, иначе си е говеждо и тук.  Wink
Виж целия пост
# 1 100
Чек, на моя 3 часа са достатъчни за заек или пиле. Янечек, в тийн годините си успях да взривя една тенджера под налягане, та явно не сме една за друга.
Виж целия пост
# 1 101
Как говеждо, Бояна? Няколко месари са ми казвали, че в България говеда почти няма, а и телешкото месо там определено е телешко, а не говеждо. Говеждо като за стекове има често в Метро, 70 лева килото, но е замразено.
Виж целия пост
# 1 102
Popcorn Малко се пообърках ...от последните постове...
Така, ще споделя при мен как стоят нещата. Мъжа ми е готвач в едно от най-реномираните заведения в София (Средиземноморска кухня). 70% от храната ни е от там. В къщи се купува предимно, кафе, мляко плодове и зеленчуци. И двамата сме не пушачи. Санитарията и храната за котката са най-големия ни харч в домакинството. Тегля чертата на 300 лв.

Вярно ли? От остатъците ли се храните или от заредените продукти. Ако е последното, то наистина си се объркала. За селската тема си.

Вие котлони на газ нямате ли? На мен са ми много по-удобни...
Нямам и никога няма да имам.
Виж целия пост
# 1 103
Аз готвя на газови котлони и не мисля, че някога ще мина отново на ток. Даже и на фурна с газ свикнах, но не ме кефи.
Виж целия пост
# 1 104
Човек от зор и птичка става, но така или иначе, дори да няма нужда, едно пиле е много храна в моите очи. Нашето семейство го яде два дена.
Киноата пак добре - нея я прибавям към салати тип табуле, че мразя булгур, но амарантът е много коварно нещо. Имам навик да измивам под течаща вода всичко зърнено и как сипах амаранта в цедката, така си и изтече в канала, егати ситната фракция.
Нямам газ на готварската печка и не ми се занимава да купувам. Майка ми има два газови котлона на нейната - ами не ми е удобно.
Виж целия пост
# 1 105
Аз готвя на газови котлони и не мисля, че някога ще мина отново на ток. Даже и на фурна с газ свикнах, но не ме кефи.
Да, фурната на газ и на мен не ми харесва, не мога да свикна. Котлоните обаче са много по-удобни според мен.
Виж целия пост
# 1 106
Аз пък не харесвам киноа и табуле правя с булгур или кус-кус.

neliq, аз им свикнах напълно на газовите фурни, но не ми харесват, че много изсушават всичко. Месо дори като пека няколко пъти трябва да доливам вода, защото се изпарява много бързо.
Виж целия пост
# 1 107
Готвя на газ откак се помня, 2 бутилки по 20лв на година зареждаме...
1 пиле = 1 ядене
Виж целия пост
# 1 108
Как говеждо, Бояна? Няколко месари са ми казвали, че в България говеда почти няма, а и телешкото месо там определено е телешко, а не говеждо. Говеждо като за стекове има често в Метро, 70 лева килото, но е замразено.
Уверявам те, че всичко, което в България наричат телешко е говеждо. Домашното говедо е мъжкото на кравата и баща на телето. Теле в месопроизводството е животно, което тежи под 90 кг и е практически напълно нерентабилно да се използва за тази цел, затова е и безумно скъпо. Породите у нас и на запад са различни, затова месото е различно. Ние използваме едни и същи породи за мляко и за месо, но си е говеждо, лошо говеждо, непоходяща порода често, твърде тичало, но си е същото месо.
Това, което става за ядене, за стек и прочее,  го има и в Метро, и не само и е аржентинско, ирландско и прочее и е от 50 лв нагоре. нашето също би могло да става, но е до късмет, защото вече не се гледат индустриално почти и никой не може да ти каже какво ще ти се падне.
Виж целия пост
# 1 109
 Peace

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия