Колко пари месечно давате за храна?

  • 169 161
  • 2 293
# 1 080
.
Виж целия пост
# 1 081
Румцайс,
Не съм запозната с книгата,
Скрит текст:
но сега я погледнах в сайта на издателството и мисля при следващото прибиране до България да се огледам за нея. В момента съм на биографията на един канадски астронавт и след нея ще ми е приятно отново нещо заземяващо и уютно Simple Smile Hug

обаче картинката ми е пред очите направо  Grinning Grinning

Между другото, от темата научавам, че слоукуукърът е икономичен уред, аз интуитивно го бях причислила към харчещите ток и това също ме спираше, до някъде, да експериментирам с него по-често.
Виж целия пост
# 1 082
Цитат на: Down Under link=topic=974668.msg34904563#msg34904563 date=1493043418
Това по какъв повод го споделяш?
[/quote
По повод че ми се смяхте 10 страници назад.  Joy Днес много пишете и не ви насмпгвам, дочитам.
Виж целия пост
# 1 083
Нелия, ти Лени ли си? Напомняш ми на една потребителка, омъжена за италиянец.Биолог беше жената.
Лени е 10 c's. Изгуби се напоследък и в нашата тема, надявам се да е добре...
Виж целия пост
# 1 084
Между другото, от темата научавам, че слоукуукърът е икономичен уред, аз интуитивно го бях причислила към харчещите ток и това също ме спираше, до някъде, да експериментирам с него по-често.
В зависимост от марката и класа, харчи между 70 и 200 вата на час. Готвенето в него отнема между 3 и 6 часа, според това какво готвиш. А един котлон или фурна консумират средно 3 000 вата на час. Определено е икономичен уред.
Виж целия пост
# 1 085
Включвам се по въпроса с електричеството, видях и по-рано въпроса на Бояна, но сега отворих фактура от 11.2016 - 41,29 лв. Принципно знам, че плащаме към 50 на месец целогодишно, защото не се отопляваме на ток. Понеже основният разход го правят печката и хладилникът, да кажем, че 30 от тези 41,29 са към храната. А зимата все нещо се пече във фурната, защото готвя в глиненото гърне, също пека хляб, млякото квася във фурната, козунаците по Великднен там втасват, абе ползваме си печката.
Виж целия пост
# 1 086
Между другото, от темата научавам, че слоукуукърът е икономичен уред, аз интуитивно го бях причислила към харчещите ток и това също ме спираше, до някъде, да експериментирам с него по-често.
В зависимост от марката и класа, харчи между 70 и 200 вата на час. Готвенето в него отнема между 3 и 6 часа, според това какво готвиш. А един котлон или фурна консумират средно 3 000 вата на час. Определено е икономичен уред.
хм ако готви около 5 часа едно месо ... значи към 1000 вата... На скарата/фурната стават за 20тина мин - което е пак толкова.
Икономично чак едва ли  newsm78 И всичко има един вкус като в гювеч общо взето.
Не е нашия уред определено  Rolling Eyes .. ама има хора си го харесват.
Виж целия пост
# 1 087
И аз няма да купя никога слоукукър, защото мога да си сложа фурната на 90 градуса и да я настроя да се изключи след 5 часа. И хлебопекарна не ми трябва по същата причина.
Виж целия пост
# 1 088
 Peace
Виж целия пост
# 1 089
И аз няма да купя никога слоукукър, защото мога да си сложа фурната на 90 градуса и да я настроя да се изключи след 5 часа. И хлебопекарна не ми трябва по същата причина.
Хлебопекарна и на мен не ми трябва, но няма как във фурната да сваря боб или нахут. А нахут с риба тон или фалафели са много уважавани у нас. Пак до кюфтета, макар и от нахут, опрях. Laughing
Виж целия пост
# 1 090
Ами това е доста странно, аз варя и боб, и нахут, даже леща и ориз,  без да имам слоукукър, все пак върху печката има 4 кръгчета, наречени котлони и там всичко може да се свари  Simple Smile
Виж целия пост
# 1 091
И аз няма да купя никога слоукукър, защото мога да си сложа фурната на 90 градуса и да я настроя да се изключи след 5 часа. И хлебопекарна не ми трябва по същата причина.
Хлебопекарна и на мен не ми трябва, но няма как във фурната да сваря боб или нахут. А нахут с риба тон или фалафели са много уважавани у нас. Пак до кюфтета, макар и от нахут, опрях. Laughing
Тенджера под налягане за 30-40 мин  newsm78
Нахут - такова животно ям само на салата 2-3 пъти годишно... Продават го сварен. Боб също... Идеално е за малки порции готвене без да се хаби сумати енергия..
Виж целия пост
# 1 092
Малко сода във водата докато киснат бобовите и после се приготвя по-бързо. Има вариант и за ракия във водата в която ври, но не съм пробвала.  Laughing Майка ми се кълне че помага.
Виж целия пост
# 1 093

Двойно няма да се качи, но с 50% ще успея с ултраскъпи риби ежеседмично.  Mr. Green И с вина. Вино пия само с храната, затова ми е в графа храна.

Е, ако вкараш виното към храната и си ценител може да ти скочи до небето, там наистина няма таван.

Включвам се по въпроса с електричеството, видях и по-рано въпроса на Бояна, но сега отворих фактура от 11.2016 - 41,29 лв. Принципно знам, че плащаме към 50 на месец целогодишно, защото не се отопляваме на ток. Понеже основният разход го правят печката и хладилникът, да кажем, че 30 от тези 41,29 са към храната. А зимата все нещо се пече във фурната, защото готвя в глиненото гърне, също пека хляб, млякото квася във фурната, козунаците по Великднен там втасват, абе ползваме си печката.
Благодаря, интересно ми беше, а и наистина без да имам знанието за точната сметка на готварската печка, смятам, че е в пъти по-евтино човек да си готви, вместо да си купува готова храна. Просто не знаех дали все още пиниза от времената на баба ми с 3 манджи от четвърт пиле върви или не.

Хлебопекарна имам от времената, в които не умеех не само да меся, но и изпитвах свръхестествен ужас от провалите ми с тесто. Сега ако ми се счупи няма да си правя труда да си купя нова, защото вече се понаучих мисля. Кукъри не виждам за какво биха ми служили, загледах се само в нещо, което с функция за под налягане, но то пак не е толкова идейно, колкото ми изглежда. Но аз си работя от вкъщи и не ми пречи да готвя по традиционния начин, вероятно за работещи има няаква логика, не мога да кажа.
Виж целия пост
# 1 094
Висотите на баба ти едва ли ще стигна, но от едно пиле правя три неща, които ядем поне два дни. Веднъж споделих в друга тема и никой не повярва, а то е самата истина - бялото месо на хапки с корнфлейкс, бутовете - с ориз, а останалото по скелета месо и крилата, заедно с бульона, в който са врели - супа или каша.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия