Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кога спортувате?

  • 28 193
  • 99
Напоследък ми е все по-трудно да вмествам тренировките във времето си. До скоро тренирах рано сутрин, преди работа вкъщи, но тогава нямам нито сила, нито енергия, нито издръжливост. Обичам да тренирам на гладно или на едно кафе примерно, защото това е гаранция, че няма да ми е тежко по времена тренировката. Заради работата ми обаче 2 дни съм по 12 часа навън, в които няма как да вмъкна тренировка, 2 дни съм от рано сутрин до обед, а като се прибера обикновено съм много много гладна, като хапна ми се доспива, понякога си вземам дрямка, заради умората от педния ден и недоспиването. А след това цялата домакинска работа ме чака, тъй като предния ден съм била толкова изморена, че даже съдовете не съм измила, а за тренировка не ми остава време. (Редуват ми се дните - един ден съм 12 ч, другия ден съм до обед, после пак 12 ч и след това до обед). Петък, събота и неделя не работя, тогава гледам да вмествам тренировките сутрин след като съм се наспала хубаво и след кафето, но през седмицата ми е абсурдно. По този начин обаче успявам да тренирам 2 пъти седмично само, а ми се иска повече. Лошото е, че тренировките вкъщи много бързо ми омръзват, предпочитам на фитнес да отида, а фитнеса е на 20 мин от нас, което през делничните дни ми се струва непостижимо.

Затова питам - вие как успявате да вместите спорта в ежедневието си? Как и къде тренирате? Кога изобщо тренирате?
Виж целия пост
# 1
Аз не тренирам. Няма как да скоча в 4ч. да тренирам при положение, че ставам обикновено 5.30, всеки ден от пон. до пет. съм 11 часа навън. Също ако ще тренирам трябва да е сутрин или около 6 вечерта, но тогава има занимания с децата и домакински задължения. 1 час на ден ако имам в повече би било добре. До 10:30 -
 11:00ч. вечерта обикновено съм скапана след вечеря със семейството си, които не съм виждала цял ден, домашни, пранета и разни административни неща (лични имейли, сметки), които трябва да се свършат. Това предвид, че имам жена, която се грижи за децата и къщата от 7 до 6ч. докато нас ни няма. Почивам само събота и неделя и пак за наспиване дума не може да става със ставане в 7ч. да правя закуски на децата и да ги приготвя за спорт. Понякога успявам да открадна 2-3 часа екстра сън събота и неделя (общо). Кафе пия докато сгъвам пране сутрин и се гримирам. Такъв лукс да седя и пия кафе мога да си позволя само през уикенда или като излизаме с приятели след обяд. Така че, ако искам и да спортувам щях да го правя, ако можех да го върша с нещо друго едновременно, както правя на работа и вкъщи, жонглирайки поне 2-3 неща наведнъж.
Не знам на колко години си, но във форума за преждевременното остаряване има майки, които вместват в 24 ч. 2 работи, 3 деца, тренировки, време със семейството и в същото време пращят от енергия.
Явно щом аз се измарям като съм на крак по 17 - 18 часа на ден нещо не ми е наред.
Виж целия пост
# 2
Намирам време, защото гледам да се фокусирам върху приоритетите си и това, което е важно за мен. Дори целият ден да ми е запълнен и с много ангажименти сили за тренировка имам, защото после се чувствам много по-добре и отпочинала.
Виж целия пост
# 3
Ако приоритетите ти са ти да изглеждаш перфектно за сметка на децата и семейството си - съгласна съм.
Би ли споделила графика си? Не се заяждам, интересно ми е да сравня със своя.
Виж целия пост
# 4
Silver Dream, явно много ти е натоварена работата. А недоспиването е съсипващо. Въобще не ти се учудвам.

Може би ако разделиш храненията на по-малки порции, но по-често, няма да ти е тежко, и тогва ще можеш да вместиш тренировка.
Едва ли ще ти е от полза ако другите ти кажат как и кога тренират, защото професиите ни са различни, а там май е ключа от палатката.

Аз съм от тези които работят и са с 3 деца, но в понеделник и сряда свършвам в 2.30, а в петък в 11.
Време колкото щеш- и за тренировките на децата, и за моите.

Едит: Сега видях поста на Малка Принцеска и се сетих за същото- дори да съм много изморена, ако се насиля да започна тренировката, тя ме зарежда и се чувствам страхотно след това.
И сънят ми е подобрен тогава, и психически се разтоварвам, просто за мен това не е просто от суета, а цялостна грижа за организма и здравето.


Виж целия пост
# 5
Хайде и аз след Дези да си напиша графика Blush
Ставане всяка Божа сутрин без единия почивен ден в 04.45, пия кафе и преглеждам ФБ Mr. Greenда не изтърва кой, къде е ял и към 5.30 излизам да тренирам/цяла зима не съм пропускала/ вън.Редувам кардио стълби и бягане на игрището в гимназията/живея до двете/.Прибирам се в 06.30 и директно влизам в банята, докато съм по халат приготвям закуската и будя децата, докато те закусват аз оправям леглата и се оправям за работа, ако съм първа смяна съм от 8 и след работа в 14.00 ходя на зала, ако пък съм втора смяна ходя на зала преди работа.С този ми график и две деца за сега съм ок.Гоня 40 години Blush
Виж целия пост
# 6
Работа до 2 не е пълен работен ден, хора.

Ясно е, че ако се свършва в 2,3,4 е съвсем друго и може да се намери време 3 пъти в седмицата.

Сиска79, когато ти се прибираш в 6.30 да се оправяш, аз 10 мин след теб излизам от къщи, за да стигна на работа. Освен 9 часа на работа имам и 2 часа път. Работен ден под 8 часа се нарича парт тайм и тогава свободното време е повече.

Аз отдавна минах 40г., нямам време за спорт и никой не ми дава годините.
Виж целия пост
# 7
Да уточня, че за сметка на 6 часовия работен ден събота или неделя работа по 12 часа Simple Smile
Имам щастието да работя на 10 минути пеш от нас.
Виж целия пост
# 8
Работа до 2 не е пълен работен ден, хора.

Ясно е, че ако се свършва в 2,3,4 е съвсем друго и може да се намери време 3 пъти в седмицата.

Сиска79, когато ти се прибираш в 6.30 да се оправяш, аз 10 мин след теб излизам от къщи, за да стигна на работа. Освен 9 часа на работа имам и 2 часа път. Работен ден под 8 часа се нарича парт тайм и тогава свободното време е повече.


Освен ако не си учител или лектор. Тогава имаш самоподготовка в къщи. Така че останалото си го отработвам с децата, докато те пишат домашни, или докато спят.
Аз ставам в 5, денят ми започва с йога. Децата стават в 6 и в 6;45 се излиза от къщи.
Виж целия пост
# 9
Тренирам след работа - 3/4 пъти седмично.
Избрала съм си зала до офиса. Придвижвам се за около 10 минути и толкова ми отнема преобличането.
Приключвам към 8-8,15.
Сутрин не е моето време.
Виж целия пост
# 10
Или сутрин преди да станат децата - това ми е най-омразния вариант!
Или между 13-14 часа - оптимален!
Или след като легнат децата - но тогава гледам да не правя кардио, защото после не мога да спя!
PS Напоследък по време на тренировките на децата вкарвам доста кардио - вярно, не стоя до линията да подкрепям и насърчавам, но кой ми дава 45-60 мин само за мен!?! 
Виж целия пост
# 11
Имам зала вкъщи, тренирам основно вечер, през уикенда може и през деня. Може би пренебрегвам други работи за сметка на спорта, но явно не ми липсват, докато спорта би ми липсвал, ако го спра.

Изобщо не кипя от енергия, аз не съм от тези ужасно енергични хора и понякога се насилвам да сляза в залата. Тук и времето е кофти, винаги студено и голямата надморска височина ми влияе и все съм уморена и ми се спи, но шест дни в седмицата спортувам. Тренировките ми са къси и интензивни, така че да натоваря съответните мускули, да се изпотя и да приключа. Не мога да вися по уредите с часове, а няма и смисъл от такова висене.
Виж целия пост
# 12
Болна тема.Никакво време нямам.Ставам в 7, до 07:30 трябва да съм излязла. Вечер най рано се прибирам в 7 и докато се оправя и станало 8. Освен това съм уморена и нищо не ми се прави.
Виж целия пост
# 13
Опитвам се да тренирам всеки делничен ден и обикновено успявам. Разбира се това при условие че живея в малък град, всичко ми е наблизо и работата ми позволява. Три дни съм на работа от 11.30 до 17, а два дни съм до обяд. Ходя на спорт вечер от 18.15. до 19. Опитвам се сутрин, когато съм у нас да наваксам с домашните задължения, а вечер се занимавам с децата.
Виж целия пост
# 14
Трудно съвместявам тренировки, домакинска работа и тренировки, но от опит знам, че е въпрос на организация. Работя на пълен работен ден, ставам в 6, правя тибетските упражнения за раздвижване и защото смятам, че ви се отразяват добре на кръста /имам проблеми с дискова от години/, минавам през банята, обличам се, правя си кафе и си вземам нещо за обяд и е станало време да тръгвам - 7,15 обикновено излизам. Имам около 20 минути път пеша до работата. Умишлено не ползвам автомобил, макар да спестява време, защото през целия ден съм на бюро. През деня имам обедна почивка, през която гледам пак да изляза да се разходя, дори да нямам работа извън офиса. Прибирам към 18,00-18,15. Обикновено към 19,00 вече съм облякла екипа и започвам да тренирам, като преди това съм заредила пералнята  Laughing примерно или съм прибрала някое вече изсъхнало пране. Оборудвала съм си мини фитнес у дома, защото преди като ходех в зала, губех още време за разкарване до там и обратно. Отделно в къщи не се съобразявам с точен час на тренировката, а преди тренирах с група и това още повече ангажира. Тренировката ми е не повече от 30-35 минути и се старая да не пропускам делничен ден. Е, тая пролет на два пъти ме събаря някакъв вирус и пропусках тренировки по цяла седмица, но това са извънредни ситуации. Понякога пък имам в къщи неотложни неща за вършене и пак не успявам. Нямам малко деца, но когато децата бяха ученици някак успявах да намеря 2-3 дни по 30-тина минути да тренирам, понякога докато децата пишат домашни или си играят наоколо. Така че смятам, че е въпрос на желание и организация, щом тогава съм успявала. Това си го казвам и на себе си всеки път когато ме мързи и се чувствам уморена за спорт вечер  Joy Между другото въпроса с огладняването го реших като си нося нещо малко за хапване за следобедна закуска в офиса, някъде към 16,00 часа, така като се прибера не съм прималяла от глад и мога да тренирам без да ми е тежко. Вечерям в 20,00 часа, не е според правилата /да се яде преди 18,00 часа/, но няма как.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия