Коприва

  • 3 260
  • 16
# 15
Хайде да се включа и аз малко късно но все може да влезе в употреба
Копривата (попарена и нкълцана на дребно) се запържва с ориз и лук. Като побелее ориза се долива вода и се вари до полусваряване. после се прехвърля в тава и към него се прибавя шепа смлени орехи. Пече се и му се прави заливка от кисело мляко яйце и брашно. Сервира се с кисело млякол Може преди да сложете заливката да сипете и малко доматен сок придава му по хубав вкус.
Виж целия пост
# 16
Проблема ми е как да накарам децата да ядат коприва /таткото не я обича, но яде, ако е на супа, а после има кюфтета нямам "разправии" с него/, но децата  Cry обясняват си едно на друго колко е полезна, но като дойде ред да се яде....мъка! С магданоза е същата работа.
Да не забравя да споделя рецептата все пак. Знам я от колежката ... Стефчето  bouquet

ПАНИРАНИ КОПРИВЕНИ ВРЪХЧЕТА - добре измити и оцедени връхчета се топят в панировка по ваш вкус + чесън на прах, пържат се и по желание се гарнират с кисело мляко.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия