МАРГАРИНЪТ за и против консумацията му от децата ни

  • 5 179
  • 93
# 30
по най-елементарния бабешки начин. като сваря млякото (от една добре гледана селска крава), оставям го да изстине и събирам каймака в бурканче. оставям бурканчето да постои в хладилника и след това започвам да го подрусквам, поклащам, и разбълбуквам, докато в каймака не заплува бучка масло. страхотно е - има вкус на сметана. от 10 л. мляко се получава едно почти пълно бурканче като онези от майонеза.  chef
Виж целия пост
# 31
Не купувам маргарин, както и нищо, което да съдържа хидрогенирани мазнини..........Аз се бях заканила да пиша на производителите на вафли и бисквити, но все нямам време да седна и да измисля текста на писмото.........пратих само на едни от Асеновград и това беше, но ще му дойде времето.......
Виж целия пост
# 32
Против.
Не купувам. Но това не значи, че мога да избегна изцяло употребата му. Дават в училище. Свекърите купуват. Готови закуски, вафли, солети - всичко е с хидрогенирани мазнини.
Виж целия пост
# 33
Май дотук само аз давам маргарин  Sad  Тази вечер е изяла две филии с маргарин и лютеница , друго трудно го яде с желание. Пробвах с масло , но не го хареса . А какво е това немско масло как се казва?
А кое му е толкова вредното на маргарина Thinking

Мисълта ми е, за здравословните храни - ясно, но толкова ли е "отровен" за децата, че да го избягваме като чума?

Ние бяхме с АБКМ и ни бяха забранили всички храни с хидрогенизирани мазнини
Виж целия пост
# 34
Не купувам - съответно против Naughty. Незнам обаче защо в ДГ им мажат филиите с маргарин newsm78
Виж целия пост
# 35
Аз пък купувам маргарин. Щото в събота/неделя като правя печени сандвичи /с кашкавал или кайма/ за закуска ми е по лесно да ги мажа с маргарин. Сиси хапва. 
Виж целия пост
# 36
На бебо давам от немското масло, а за нас купувам Рама или Калиакра. Но само за филийки, не готвя с маргарин. Чувала съм, че е по-диетичен.
Пуснете нещо срещу маргарина, да допълните темата.
Виж целия пост
# 37
Ами аз му давам на синковеца- по-точно му мажа филии за закуска.НЕзная защо сте толкова против маргарина? newsm78
Виж целия пост
# 38
Никога не сме купували в къщи маргарин. Аз да ви кажа и от немските масла не съм много доволна. Като че ли най ми допада Президент.
Виж целия пост
# 39
Аз пък купувам маргарин. Щото в събота/неделя като правя печени сандвичи /с кашкавал или кайма/ за закуска ми е по лесно да ги мажа с маргарин. Сиси хапва. 
Ако го държиш на стайна Т и маслото ще мажеш като маргарина, пък и не се разваля.
Виж целия пост
# 40
Има си и добрата страна - за разлика от маслото не съдържа холестерол.
 
Виж целия пост
# 41
Има си и добрата страна - за разлика от маслото не съдържа холестерол.
Предпочитам хиляди пъти холестерола пред разпадащите се трансмастни киселини или каквото и там да се казваше.
Виж целия пост
# 42
предпочитам маслото Мегле,но като бързам ми се е случвало да намажа и някоя друга филия с маргарин,и малките изобщо и не намират някаква разлика т.е и маргарин и масло похапват с еднакъв апетит/май повечето деца обичат сандвичи Confused/
А сега купуваме Калиакра заради кажи баба денкю
Виж целия пост
# 43
Има си и добрата страна - за разлика от маслото не съдържа холестерол.

Холестеролът ще ти повлияе ако се тъпчеш с масло и подобни  Mr. Green. Аз много обичам масло от дете, даже имам един случай като малка, в който баба ми си изкарала акъла. Оставила масло на масата в кухнята и отишла навън за малко. Аз директно съм си хапала от маслото и съм изяла половината  Laughing.

Има доста статии в нета за маргарина и хидрогенираните мастни киселини - вреднички са.
Виж целия пост
# 44
Като беше по малка на моята съм и мазала филии с маргарин и сладко примерно отгоре. Ама тогава в тези тъмни времена от де инфо, че е вредно туй нещо  Simple Smile
Вече взимам много рядко и то за да мажа филии за тостери, че по лесно го мажа. Иначе в чудо се виждам да размразявам маслото в микровълновата. Особенно с пакетчено. Огън и жупел става  Joy
Аз пък купувам маргарин. Щото в събота/неделя като правя печени сандвичи /с кашкавал или кайма/ за закуска ми е по лесно да ги мажа с маргарин. Сиси хапва. 
Ако го държиш на стайна Т и маслото ще мажеш като маргарина, пък и не се разваля.
Идеята обаче да го държа на стайна Т е добра, ама пусто тоз мой навик да тикам всичко в хладилника. Даже и хляба там си държа  Blush
Но вече така ще процедирам, щото моите много обича маслото и го хапват дори направо от пакетчето....блях  Sick
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия