БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ - хранене и захранване - 42

  • 37 005
  • 302
# 135
От био магазин го купих, не от пазарите. Но щом има яйце, може и там да е проблема. Аз така и не съм давала повече спанак. От КМ и от белтък ми се изрина зловещо, но в момента с КМ нямаме проблеми. Израстват се тези неща.
Виж целия пост
# 136
Не мисля, че е от жълтъка, защото любимата й комбинация е кус кус със сирене и жълтък и хапва често.
Лапад не съм давала. Дали има още пресен?
Виж целия пост
# 137
Комбинацията спанак+жълтък и сирене,може да е дошла тежка за детенцето .Vermilion` е права,че повечето непоносимости/алергии към храни се израстват.Пък и спанака е полезен,но не е незаменим.
Но ако бебето е реагирало на хистамина,има го във всички зеленолистни,вариант е да се оставят за след годинката.
Лапад има ,до юли-август се намира ,купувам си от пазара,от познат човек.Може и да си го замразиш, ако вземеш по-голямо количество,аз така правя.
Виж целия пост
# 138
Момичета, когато въвеждате глутен, който по спомени се въвежда с натрупване и поне 1м постоянно, въвеждате ли през този месец и други храни (плод, зеленчук...), че да си направя сметка кое кога да давам?

Банан с какво не трябваше да се комбинира, че съм забравила?

Четохте ли за детските пюрета? В нашите пюрета- 1,9% рапично олио, а в чуждите до 0,9%. Голяма разлика.
Виж целия пост
# 139
Мишенце - докато въвеждаш глутена можеш да въвеждаш други храни, но само от вече въведени групи ( плод, зеленчук, вариво, месо), ако не си въвела млечни, ги изчакай за след това, или въвежда преди глутена. Идеята е, че при вече въведена група, организма е запознат с аминокиселинната верига и няма да е чак такъв стрес за организма. Глутеновата непоносимост е с различна симптоматика от обикновената хранителна нетолерантност. Аминокиселинната верига там е дълга и сложна за преработка и за да се прояви симптоматика трябва да се натрупа в организма.
Аз банан не давам с ориз, че запича. Запичащите винаги давам с регулиращи или разхлабващи храни.
Виж целия пост
# 140
Искам да ви попитам, когато въвеждам белтъка чрез застройка в супичка, колко дни подред трябва да давам супичка с такава заатройка, че да се счита белтъка за въведен ?
Виж целия пост
# 141
Искам да ви попитам, когато въвеждам белтъка чрез застройка в супичка, колко дни подред трябва да давам супичка с такава заатройка, че да се счита белтъка за въведен ?

Аз дадох 4-5 дни подред и го броих за въведен! Grinning Hug
Виж целия пост
# 142
foxy-the infant prodigy, много ти благодаря за информацията. Peace

Ред на въвеждане на глутен: овес- ръж- ечемик- пшеница, а къде вмъквате спелтата?
Виж целия пост
# 143
Преди пшеницата.
Виж целия пост
# 144
Точно!
Саб- аз не съм въвеждала със застройка, правих едни соленки за гризане, като пропорционално на броя соленки горе/долу смятах колко белтък има в една от тях и така увеличавах броя им. За около седмица достигнах цял. Сега рядко давам цял, освен ако не направя бъркани яйца.
Виж целия пост
# 145
Благодаря ви! Вчера поразгледах кашите и вкарването на ръж и ечемик ще е трудно, защото те присъстват в многозърнести каши, в които има и пшеница.
Виж целия пост
# 146
Има каша с ечемик,овес и спелта,но с ябълка и круша на Тьопфер,с нея може да въведеш спелтата примерно.
А ечемика го има в био магазините на зърна-оттам нататък или на брашно,или накиснат, сварен и пасиран.Ечемичени ядки като вариант.
Брашно от 100%ръж също има,подходящо е за каши,или ръжени ядки.Намира се и хляб само от ръж .
Виж целия пост
# 147
Скрит текст:
Има каша с ечемик,овес и спелта,но с ябълка и круша на Тьопфер,с нея може да въведеш спелтата примерно.
А ечемика го има в био магазините на зърна-оттам нататък или на брашно,или накиснат, сварен и пасиран.Ечемичени ядки като вариант.
Брашно от 100%ръж също има,подходящо е за каши,или ръжени ядки.Намира се и хляб само от ръж .

Такава работа ще си отворя с тези брашна, ама какво да се прави. Спелтата лесно ще се вкара (има каши, пюрета), ама преди нея са ръж и ечемик. Rolling Eyes

Скрит текст:
В схемата на захранване на големия син съм писала, че съм въвела ръж с някаква каша, ама не съм писала марка. Вероятно пак съм търсила някакъв вариант с брашно от БИО магазин.

Отделно, че не съм давала млечни каши още и изборът ми e доста ограничен.
Виж целия пост
# 148
Момичета, не ми се смейте, но колко време да варя яйцата за малечко? Притеснява ме, че са жеги, а нашите яйца са купешки. Татко му докато ги донесе и има и жертви, напукани яйца. Проверявам ги, но понякога се разбира чак като ги сложа да ги варя.
Нашите ги варя по следния начин - слагам ги в топла вода, след завиране ги държа 20 минути.
Виж целия пост
# 149
Така  проверявам яйцата дали са пресни.
http://m.div.bg/%D0%A2%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0%9F%D1%80%D0%B5%D1%8 … l.a_i.314094.html
Напукани,не давам на детето.
10-мин.варене на проверени яйца са достатъчни според мен

За малката ги правех в началото твърдо сварени.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия