МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 63-та ТЕМА

  • 92 989
  • 742
# 180
Добър вечер!
Купихме си  хлебопекарна. Имам въпрос. В ръководството и на самия дисплей пише 1кг ,1,25 и 1,5 кг. Позволява ли машината да се прави и хляб под 1 кг, въпреки че започва от килограм?
аз съм на противоположно мнение.
можеш да правиш хляб и с по-малко количество от посоченото.  аз лично го правя вече 7-8 год.
1.5 кг е максимума , който машината може да изработва.  но няма ограничение за минимум.
разликата в посочените 3 позиции е във времето за втасване и печене.
примерно - втасването при 1 кг  е около 20 мин , при 1.25 - 25 мин , 1.5 - 30 мин.  при печенето разликата пак варира в рамките на около 5 мин.
направи си хляб с ОБЩО количество на продуктите  около 6-7-800 гр, задай му 1 кг   и на средна коричка. ако не ти харесва изпеченото  следващият път задай на препечена коричка.  просто трябва да видиш възможностите на твоята машина и да си пригодиш подходящата рецепта за нея.
Виж целия пост
# 181
И няма проблеми за машината? Не пречи на работата,  това че продуктите и след това тестото е по-малко като грамаж? А при получаване на по.малък хляб за по-кратко време ли печеш или?
Виж целия пост
# 182
Интересно как, след като задаването на грамаж, определня времето на месене, втасване и печене, съответно при поставяне на по-млако тесто в машината от зададеното на дисплея, хлябът превтасва и се преопича?
Добър вечер!
Купихме си  хлебопекарна. Имам въпрос. В ръководството и на самия дисплей пише 1кг ,1,25 и 1,5 кг. Позволява ли машината да се прави и хляб под 1 кг, въпреки че започва от килограм?
аз съм на противоположно мнение.
можеш да правиш хляб и с по-малко количество от посоченото.  аз лично го правя вече 7-8 год.

Виж целия пост
# 183
Нищо му няма на хляба ще стане и с по малък грамаж-на бързата програма!
Виж целия пост
# 184
Интересно как, след като задаването на грамаж, определня времето на месене, втасване и печене, съответно при поставяне на по-млако тесто в машината от зададеното на дисплея, хлябът превтасва и се преопича?за превтасването - просто намаляваш с една идея маята.  на практика получаваме по-малко количество тесто , с по-малко мая  и втасване за нормално време. а ако на човек му се занимава може да регулира със солта и захарта.
за препичането - този фактор е индивидуален. за едни един и същ хляб е препечен, а за други- недопечен.  човек трябва да определи кое е най-подходящото за него.
но при всички положения може да се прави хляб с по-малък грамаж от посочения. обаче не трябва да се надвишава максималният грамаж. а защо ? - това е писано многократно.
Виж целия пост
# 185
Още веднъж много благодаря за отговорите! Хубава вечер пожелавам!
Виж целия пост
# 186
Естествено, че може, програмите са еднакви за различните количества (1 кг., 1,25 и 1,5). Каква е логиката да не стане хляба, ако се прави по-малък. Никаква. Намали само пропорционално продуктите и готово!
Виж целия пост
# 187
Естествено, че може, програмите са еднакви за различните количества (1 кг., 1,25 и 1,5). Каква е логиката да не стане хляба, ако се прави по-малък. Никаква. Намали само пропорционално продуктите и готово!
програмите са еднакви - времетраенето при месене,втасване и печене са различни. ако няма тази разлика няма да се предлагат 3-те опции за грамаж.
Виж целия пост
# 188
И няма проблеми за машината? Не пречи на работата,  това че продуктите и след това тестото е по-малко като грамаж? А при получаване на по.малък хляб за по-кратко време ли печеш или?

Аз когато правя хляб с по-малък грамаж го пека 5-10 мин по малко
Виж целия пост
# 189
Естествено, че може, програмите са еднакви за различните количества (1 кг., 1,25 и 1,5). Каква е логиката да не стане хляба, ако се прави по-малък. Никаква. Намали само пропорционално продуктите и готово!
програмите са еднакви - времетраенето при месене,втасване и печене са различни. ако няма тази разлика няма да се предлагат 3-те опции за грамаж.

Аз предполагам, че са сходни като времетраене процесите и затова си мисля, че няма да има проблем. Правила съм по-малък хляб, но инцидентно и не помня причината. Следващия път ще пробвам задължително.
Виж целия пост
# 190
Естествено, че може, програмите са еднакви за различните количества (1 кг., 1,25 и 1,5). Каква е логиката да не стане хляба, ако се прави по-малък. Никаква. Намали само пропорционално продуктите и готово!
програмите са еднакви - времетраенето при месене,втасване и печене са различни. ако няма тази разлика няма да се предлагат 3-те опции за грамаж.

Аз предполагам, че са сходни като времетраене процесите и затова си мисля, че няма да има проблем. Правила съм по-малък хляб, но инцидентно и не помня причината. Следващия път ще пробвам задължително.
ако са сходни времената тогава се обезсмислят тези 3 опции - 1000 гр - 1250гр 1500 гр.  ще има една опция.
Виж целия пост
# 191
Принципно има резон в забележката ти. Но аз правя прекрасен пълнозърнест хляб с програмата за бял. Или пък бях забравила точното количество вода и слагах грешно количество (по-малко), а хляба пак си ставаше идеален. Като ѝ хванеш цаката на машината не е нужно всичко да е по конец, поне при мен е така. Може и да греша, затова ще опитам утре-вдругиден и ще докладвам!
Виж целия пост
# 192
Принципно има резон в забележката ти. Но аз правя прекрасен пълнозърнест хляб с програмата за бял. Или пък бях забравила точното количество вода и слагах грешно количество (по-малко), а хляба пак си ставаше идеален. Като ѝ хванеш цаката на машината не е нужно всичко да е по конец, поне при мен е така. Може и да греша, затова ще опитам утре-вдругиден и ще докладвам!
забележки не правя. разсъждавам на глас за да стигнем до някаква правилност. може и да греша.
за това сме тук - за да си казваме мненията.  bouquet
Виж целия пост
# 193
В книжката към машината времената са указани подробно. И когато се сменя грамажа - времето, зададено на дисплея също се сменя. Ако се нацели правилното съотношение, нещата може и да се получат.
Виж целия пост
# 194
7002_ognob, не го казах с лошо, както и аз казах може пък аз да греша.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия