Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пети клас - 2017/18 година - тема 1

  • 56 238
  • 731
# 720
Нашето училище като база е супер. Всички стаи светят, но проблемът е, че са на кабинетна система прогимнзиалния курс и ще трябва да си мъкнат нещата.
От първи до четвърти клас беше пей сърце - само в една стая, с индивидуални шкафчета с ключета, гот.
По принцип директорката ни е доста разтропана и през последните години постоянно се прави нещо в училище. Може би ще дойде момент, когато и големите ще се обзаведат с шкафчета, но моите не знам дали ще ги огрее.
Иначе и аз съм "за" учебниците да си стоят вкъщи и да си учат по тях. В училище по-голямата част от тях наистина не са нужни. Още аз като ходех на училище се чудех защо са ми в клас.
Виж целия пост
# 721
Госпожата по математика е казала да не носят учебната тетрадка всеки ден,но в къщи да си попълват съответния урок,който е взет през деня,а учебната тетрадка да се носи само в понеделник,когато тя ще я прибира за проверка и съответно ще я връща във вторник...Ако и по няколко още предмета вземат това решение,на ден ще се носи максимум 1 учебна тетрадка,а не 2-3,та и повече...Направо съм повече от щастлива,че няма да имат учебна тетрадка по музика и технология и предприемачество.
На моето дете за пръв път от години е с много балансирана програмата и ми харесва,чантата тежи безумно само в понеделник,когато имат два разказвателни и АЕ,който се оказа с най-много помагала и тетрадки. Ще се опитам и аз да тегля от понеделник чантата и да пиша теглото.
Виж целия пост
# 722
В понеделник ще имат тест по дом, бит и техника или по модерно му - технологии и предприемачество  smile3544 Това и тетрадката по физическо са ми в топ 10 на малоумщините в училище.
Виж целия пост
# 723
Нашите днес имат контролно по БЕ...синоними,антоними,просто и сложно изречение.В понеделник входно по ЧП и още нещо пак др.седмица.
Виж целия пост
# 724
Аз бях снощи на родителска среща. Иноватиавно училище сме станали и нашият випуск е първият по тази "иновация". Същите общи приказки от родителската среща в края на миналата година на тема що е то иновативно училище и прочие дрън-дрън.
Същественото е, че програмата ни в момента е временна. Не е одобрена от ХЕИ ? доколкото разбрах. Имало някакви нови наредби, които било почти невъзможно да бъдат изпълнени. Може да се наложи да имат блокови часови - 2 часа по един и същ предмет на ден. Например 2 часа история на ден. От една страна ще се намали теглото на раницата така, от друга трябва да вземат по два урока.
За нещо подобно спомена класният на третокласника предната вечер. При тях пък не можело да има ден с 2 часа БЕЛ и разказвателен предмет. Не можело да има и два разказвателни за дена. Само че на седмица имат 8ч БЕЛ и 3ч разказвателни. Това нещо няма как да се събере в 5 дни по начин, който да покрие изискванията. Може, ако един ден карат 2ч ЧО, което пак е безумие.
Та така. Някой някъде си пише разни наредби без никаква връзка с действителността и после в училищата се чудят какви магии да правят за да ги изпълнят.
Другото безумие с този допълнителен спортен модул. Той е задължителен, трябва да е извън редовните часове. Удобен е обаче само за децата, които ходят на занималня. При нас е в понеделник от 16:30. Ние живеем до училището и на сина ми не му е проблем да отиде. Обаче има деца, които живеят далеч. Техните родители протестираха, че това е трудно осъществимо.
Хареса ми учителката по математика. Тя поне не поиска учебник по ЗИП. Каза, че това ще си е нормален час като другите. Просто ще го използват за упражнения, затвърждаване. Тогава ще ползват повече и учебната тетрадка.
Поръчах снощи и всички искани учебни тетрадки и подобни - около 65лв излязоха.
Виж целия пост
# 725
И ние сме с временна програма, то така всяка година. Аз па се дразня че цяло лято не си я разработиха. Има начини, но и учителите искат да си съберат часовете накуп, и други изисквания имат и оттам манджата с грозде, не е само наредбата.
Модула спорт при нас го пишеха Туризъм, събираха часовете и ги ползваха еднократно накуп с някоя еднодневна екскурзия или друго от сорта.
По Предприемачество и ние сме при една...дама...за която съм писала и тук. Беше на голямото дете. По-скоро негативно настроена съм към преподавателя, отколкото предмета, като всеки учебен предмет има значение КАК се преподава и не е хубаво да се залита в крайности.
Моята поръчка с помагала ще се забави до началото на др седмица, което ме подразни и май ще търся да ги купя на място. Някъде около метростанция Сердика продават ли помагала и учебници?
Виж целия пост
# 726
Навсякъде се бавят поръчките, защото чакат допълнителни тиражи. Аз така чакам Просвета плюс да отпечата нещо, също и Атласи нямаха едното помагало.
Булвест пък са крайно нелюбезни и направо е мъка да се поръчва от тях. 
Ще го издържим и тоя кошмар с помагалата, няма как.  Cry
Виж целия пост
# 727
Взех всички помагала без проблем от Славейков. Отказвам да се занимавам с още 20 човека. Ценя си нервите и времето.
Виж целия пост
# 728
На Славейков по сергиите ли, или в някакви книжарници?
А на Окръжна болница има ли още учебници, там как се казваше, книжна борса някаква?
Виж целия пост
# 729
Да, на сергия. След като обиколих всички сергии установих, че на тази, която е непосредствено зад будката за билети на спирката в посока към канала, има всичко, което ми трябва. Продават 2 млади момчета.
Виж целия пост
# 730
Благодаря
Ще отида и аз
Виж целия пост
# 731
Новата тема - http://old.bg-mamma.com/?topic=996658.new#new
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия