За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 67 049
  • 765
# 285
Много ви благодаря за отговорите  bouquet Радвам се ,че все още има места , където някой да ти протегне ръка в нужда  Hug
Виж целия пост
# 286
Здравейте,
Тръгнах да правя "Павлова", спазих всичко по рецепта, от два часа е във фурната на 120 гр и не изсъхва и не изсъхва.  ooooh! Къде може да е проблема? Да чакам ли още, ще стане ли?  newsm78
Виж целия пост
# 287
Здравейте,
Тръгнах да правя "Павлова", спазих всичко по рецепта, от два часа е във фурната на 120 гр и не изсъхва и не изсъхва.  ooooh! Къде може да е проблема? Да чакам ли още, ще стане ли?  newsm78
За това време трябваше да е готова според мен, че даже и да пожълтее от печене...провери си фурната, да не би нещо там да има  newsm78
Виж целия пост
# 288
Здравейте,
Тръгнах да правя "Павлова", спазих всичко по рецепта, от два часа е във фурната на 120 гр и не изсъхва и не изсъхва.  ooooh! Къде може да е проблема? Да чакам ли още, ще стане ли?  newsm78
За това време трябваше да е готова според мен, че даже и да пожълтее от печене...провери си фурната, да не би нещо там да има  newsm78
Пожълтя, но е мека. Какво да й има например на фурната?? newsm78
Нямала съм проблеми досега.
Виж целия пост
# 289
"Блатът" за Павлова е целувчен, изключи фурната и остави да изстине. Надявам се да си го направила леко вдлъбнат, за да има място за крема и плодовете. Може да е бил по-дебел, но щом е пожълтял, значи е готов, че и препечен в случая.
За фурната...импровизирах, може нищо да и няма, а да си го направила блата по-дебел и съответно по-бавно да съхне.
Виж целия пост
# 290
"Блатът" за Павлова е целувчен, изключи фурната и остави да изстине. Надявам се да си го направила леко вдлъбнат, за да има място за крема и плодовете. Може да е бил по-дебел, но щом е пожълтял, значи е готов, че и препечен в случая.
За фурната...импровизирах, може нищо да и няма, а да си го направила блата по-дебел и съответно по-бавно да съхне.
Мда, малко е дебеличък май,  Grinning Леко е вдлъбнат, да.
Ок, благодаря  Hug , ще изключа фурната.
Виж целия пост
# 291
Когато пекох блатове за Династията, която също е на белтъчна основа, включих вентилатора. Така се изпекоха по-бързо.
Виж целия пост
# 292
Когато пекох блатове за Династията, която също е на белтъчна основа, включих вентилатора. Така се изпекоха по-бързо.
Мислех да пробвам, ама се отказах.  Hug
Другият път.
Виж целия пост
# 293
Здравейте, искам да направя пица , която да изглежда така . Кашкавалът предварително ли да го настържа или да поопека пицата и после да настържа отгоре кашкавал и пак леко да запека??
Виж целия пост
# 294
Май зависи от кашкавала.Някои видове се разтичат, но не се запичат до златисто, просто се стопяват.Ако пицата е тъничка няма нужда от предварително запичане.
Виж целия пост
# 295
На пица винаги слагам кашкавала или моцарелата в началото. Но категорично зависи от кашкавала, има такъв който просто се разтопява, но не се запича по този начин. Продават една моцарела, в калъп като салам, идеална за настъргване, тя ми се е запичала много добре.
Виж целия пост
# 296
Здравейте,
Тръгнах да правя "Павлова", спазих всичко по рецепта, от два часа е във фурната на 120 гр и не изсъхва и не изсъхва.  ooooh! Къде може да е проблема? Да чакам ли още, ще стане ли?  newsm78
Днес правих точно това," Птичи  гнезда от белтъчен меренг и крем Шантили" после им се поставя разбита сметана и т.н. Два часа и половина съм ги пекла във фурната с вентилатор на 100 градуса и не и не, все още са меки, което за мен е грешка някъде. По- дебели са , не са като целувката, и не искат и не искат за станат хрупкави. Много важно, ще ги хвърля накрая.  Винаги изпичам такъв вид блатове, като затоплям фурната на 200 градуса, поставям белтъчното тесто и веднага изключвам, но сега реших да действам според рецептата. На сутринта са перфектни, но този път се доверих на Ана Олсе/ън тя пише в рецепта си :" пече се на 140 градуса за 45/65 мин" , е няма как да стане според мен целувчен блат да се пече на 140 градуса, той става въглен. Какви са им фурните.. как го правят... не знам, но знам че ми скъсаха нервите.  Mr. Green Ще си ги изпичам така както аз си зная, гореща на 200 градуса, вкарвам, веднага изключвам и на сутринта имам перфектната целувка/блат или нещо друго белтъчно.

Да се добавя, оставих блатовете в топла изключена фурна, сега я отварям - перфектни са. Хрупкави и  са напълно изпечени. Готови са за допълнителна работа със сметаната. Знам си аз!  Утре ще ги довърша.
Виж целия пост
# 297
Здравейте, може ли рецепта за мекици? PraynigИзпитана и лесна.
Знам,че в Интернет има много и различни ,но мога да реша коя ще ми се получи без проблем.Половинката ме моли от седмица за мекици,а от готово тесто не ги харесва Confused
Благодаря Hug
Виж целия пост
# 298
Здравейте, може ли рецепта за мекици? PraynigИзпитана и лесна.
Знам,че в Интернет има много и различни ,но мога да реша коя ще ми се получи без проблем.Половинката ме моли от седмица за мекици,а от готово тесто не ги харесва Confused
Благодаря Hug
http://www.tanitaang.com/2007/12/blog-post_10.html
Виж целия пост
# 299
Здравейте, може ли рецепта за мекици? PraynigИзпитана и лесна.
Знам,че в Интернет има много и различни ,но мога да реша коя ще ми се получи без проблем.Половинката ме моли от седмица за мекици,а от готово тесто не ги харесва Confused
Благодаря Hug

Тази рецепта е ЗЛАТНА! Замесвам си тестото от предната вечер, на другия ден ги пържим много бързо и хапваме доста хора. Особено като сме извън града е най-лесната закуска.
http://ilrai.blogspot.bg/2014/01/blog-post_5.html
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия