За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 67 065
  • 765
# 300
Моля, ако някой е квасил биволско мляко да даде ноу-хау 😊. Каква температура трябва да е млякото при слагане на закваската и колко часа да го квася? Доста различна температура ми казаха от тази, на която квася кравето мляко, та търся и други мнения  Praynig
Виж целия пост
# 301
Благодаря момичета HugА тестото преди да го сложа в хладилника каква трябва да му е консистенцията?Предполагам по-рядко от това за питка или?
Питам ,защото и в двете рецепти брашното е 'около' и да не направя гаф Crazy
Виж целия пост
# 302
Ами, мекичко трябва да е. Като го раздърпаш да видиш нишки. Аз си намазнявам купата и тестото преди да го прибера в хладилника. После по-лесно се работи. На сутринта си накъсвам топчици. Сгрявам много олио. Хващам топката, разстилам между дланите на ръцете и пускам. Стават много бързо , за това си приготвям топчиците предварително.
Виж целия пост
# 303
Разбрах, благодаря Hug
Виж целия пост
# 304
Моля, ако някой е квасил биволско мляко да даде ноу-хау 😊. Каква температура трябва да е млякото при слагане на закваската и колко часа да го квася? Доста различна температура ми казаха от тази, на която квася кравето мляко, та търся и други мнения  Praynig
Биволско не съм квасила, но прочетох че трябва да е по-горещо от кравето, да ти пари на пръста преди да го сипеш в бурканите. За времето...същото като за другото, не пречи да си го провериш след няколко часа.
Виж целия пост
# 305
 lady_gothic , ако решиш да приготвяш мекици някой  път,  можеш да опиташ тази рецепта и няма да съжаляваш  Peace. Винаги се получават .

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/02/blog-post_22.html

Откакто я открих все по нея ги приготвям.
Виж целия пост
# 306
Чудесно,благодарности bouquet 3 изпитани рецепти и човек,който обожава мекици,ще ги пробвам всичките Crazy
Виж целия пост
# 307
Аз първият път като правих мекици ( по друга рецепта) нещо не уцелих пропорциите. Тогава пържех и ревях, че не съм се справила. Ама сега вече нямам грешка Simple Smile
Виж целия пост
# 308
Здравейте,

Купих желираща захар. Скъса се пакета и го изхвърлих. Сега нямам указания как се ползва тази захар, а май има тънкости и ако я ползвам както обикновената - няма да постигна желаната консистенция.

Моля за алгоритъма.
Извинете, ако вече е коментирано, но плодовете ме чакат, а нямам време да търся назад по темите. Hug
Виж целия пост
# 309
Здравейте,

Купих желираща захар. Скъса се пакета и го изхвърлих. Сега нямам указания как се ползва тази захар, а май има тънкости и ако я ползвам както обикновената - няма да постигна желаната консистенция.

Моля за алгоритъма.
Извинете, ако вече е коментирано, но плодовете ме чакат, а нямам време да търся назад по темите. Hug
    Плод - 2 кг
    Желираща захар - 1 кг (2:1)
    Лимонов сок - 1 - 2 ч.л. или 1 ч.л. лимонтузу
насипват се плодовете със захарта и се оставят около 6 часа така да престоят - вари се около 10 мин с разбъркване, слага се лим. киселина и горещо се слага в бурканчета. Обръщат се капачката на долу.
Виж целия пост
# 310
Мерси много.
Виж целия пост
# 311
Имам малко маскини, вече са готови за ядене, във вода и сол. Около 2 кг са. Как да ги съхраня от тук нататък?
Виж целия пост
# 312
Моля, ако някой е квасил биволско мляко да даде ноу-хау 😊. Каква температура трябва да е млякото при слагане на закваската и колко часа да го квася? Доста различна температура ми казаха от тази, на която квася кравето мляко, та търся и други мнения  Praynig
Биволско не съм квасила, но прочетох че трябва да е по-горещо от кравето, да ти пари на пръста преди да го сипеш в бурканите. За времето...същото като за другото, не пречи да си го провериш след няколко часа.

Благодаря Simple Smile
Още снощи го заквасих аз на температура по мое усмотрение (по-горещичко от кравето)  Simple Smile , че не можеше да чака. Получи се страхотно на вкус и консистенция  eat
Виж целия пост
# 313
Имам малко маскини, вече са готови за ядене, във вода и сол. Около 2 кг са. Как да ги съхраня от тук нататък?

Най добре да залееш със зехтин
Виж целия пост
# 314
Здравейте,

Купих желираща захар. Скъса се пакета и го изхвърлих. Сега нямам указания как се ползва тази захар, а май има тънкости и ако я ползвам както обикновената - няма да постигна желаната консистенция.

Моля за алгоритъма.
Извинете, ако вече е коментирано, но плодовете ме чакат, а нямам време да търся назад по темите. Hug
Сигурно вече е късно, но аз правя сладкото по рецептата на пакета желираща захар "Захира". Един килограм плод се сварява с 1суп. лъж. лимонов сок (аз слагам толкова, по рецепта е 2суп.лъж.). Оставя се да изстине, слага се 1 кг желираща захар и се слага на котлона, след като се появяват първите балончета, се засичат 4-6 минути. Прави се проба за желиране (качва се капка от сладкото върху чинийка, трябва да се желира веднага, това означава, че е готово). Насипва се горещо, запечатва се и се обръща върху капачката.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия