За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 67 011
  • 765
# 210
За пълнени чушки с яйца и сирене какво ми трябва?Чушки и пълнеж яйца+сирене+копър,чесън,магданоз и кисело мляко?Дайте идея и за заливка...като за мусака може би?
Ето примерна рецепта
http://petyakeranova.blogspot.bg/2012/03/blog-post_6006.html?m=1
Иначе за заливка или като за мусака,или сос бешамел,ние ги харесваме с доматен сос с чесън.Може и така да ги изпечеш и да приготвиш отделно чесново-майонезен сос.Или да се срежат на 2 като лодки,и отгоре да се поръсят с кашкавал ,малко преди да са готови.
В плънката и колбас на малки парченца може да се сложи,както и част от сиренето да се замени с извара,ако обичате.
Аз лично не слагам в плънката чесън и кисело мляко,а за подправките магданоз по-често.
Виж целия пост
# 211
За пълнени чушки с яйца и сирене какво ми трябва?Чушки и пълнеж яйца+сирене+копър,чесън,магданоз и кисело мляко?Дайте идея и за заливка...като за мусака може би?
Аз ги харесвам само с яйца+сирене+магданоз в доматен сос. И половинки и цели стават супер на фурна. А половинки с яйца и сирене стават бързо и леко запържени на тиган.
Виж целия пост
# 212
Във фурна.Какъв доматен сос?Утре ще ги правя.Да нарежа ли просто един домат в плънката?
Виж целия пост
# 213
За пълнени чушки с яйца и сирене какво ми трябва?Чушки и пълнеж яйца+сирене+копър,чесън,магданоз и кисело мляко?Дайте идея и за заливка...като за мусака може би?



Виж целия пост
# 214
Във фурна.Какъв доматен сос?Утре ще ги правя.Да нарежа ли просто един домат в плънката?
Пълниш си чушките и ги заливаш с доматен сос-настъргани домати/доматено пюре с магданоз и малко чесън ,ако харесвате,щипка сол,пипер и малко захар.Може и да го запържиш предварително.
И в плънката може да сложиш домат,месестата част на кубчета,или да ги 'затапиш'с резен домат,ако ще са цели.
Виж целия пост
# 215
Както е написала  lady_gothic. Ако е пюре или консерва слагам направо в тавата около чушките с олио, няколко скилидки чесън и щипка захар. Пресни домати леко изварявам предварително, ако са половинки чушки, за да не ми ги удавят. Не харесвам в плънката домат.
Виж целия пост
# 216
Може ли изпитана рецепта за толумбички. От многото рецепти в нета не можах да се ориентирам за съотношението вода-брашно. В някои рецепти са равни количества,а в други водата е двойно повече от брашното.Съвсем се обърках. Praynig
Виж целия пост
# 217
Пепчовите давам веднага http://pep-4o.blogspot.bg/2011/12/blog-post_18.html   Laughing
Виж целия пост
# 218
Може ли изпитана рецепта за толумбички. От многото рецепти в нета не можах да се ориентирам за съотношението вода-брашно. В някои рецепти са равни количества,а в други водата е двойно повече от брашното.Съвсем се обърках. Praynig

Приготвям ги по тази рецепта:

Тулумички с карамелен сироп
Виж целия пост
# 219
Благодаря на Биляна и Ваня за рецептите.Следващият път ще пробвам рецептите на Пепчо и на Ваня.Сега забърках тесто от 500 мл.вода+150 гр.масло+250 гр.брашно+4 яйца.Спазих технологията за парено тесто,но толумбичките се пукаха при пърженето.Въпреки,че се пържиха повече от 10 мин.,отвътре останаха сурови,а отвън са карамелено-златисти.И сега се чудя къде е грешката? newsm78.Температурата на мазнината  беше добре (както при пърженето на мекици),количеството също.
Виж целия пост
# 220
Благодаря на Биляна и Ваня за рецептите.Следващият път ще пробвам рецептите на Пепчо и на Ваня.Сега забърках тесто от 500 мл.вода+150 гр.масло+250 гр.брашно+4 яйца.Спазих технологията за парено тесто,но толумбичките се пукаха при пърженето.Въпреки,че се пържиха повече от 10 мин.,отвътре останаха сурови,а отвън са карамелено-златисти.И сега се чудя къде е грешката? newsm78.Температурата на мазнината  беше добре (както при пърженето на мекици),количеството също.

Но вида на тестото което пържиш - мекици /толумбички -е различно Трябвало е да намалиш още малко степента на котлона
Виж целия пост
# 221
Благодаря на Биляна и Ваня за рецептите.Следващият път ще пробвам рецептите на Пепчо и на Ваня.Сега забърках тесто от 500 мл.вода+150 гр.масло+250 гр.брашно+4 яйца.Спазих технологията за парено тесто,но толумбичките се пукаха при пърженето.Въпреки,че се пържиха повече от 10 мин.,отвътре останаха сурови,а отвън са карамелено-златисти.И сега се чудя къде е грешката? newsm78.Температурата на мазнината  беше добре (както при пърженето на мекици),количеството също.

Тулумби се пържат в дълбок съд с много мазнина. При пускането в мазнината падат на дъното и бавно изплуват на повърхността. Не трябва да се надуват прекалено много, а на теб щом са ти се напукали, значи ти е бил прекалено силен котлона. Пробвай предварително с малко парченце от тестото. Най-добре стават на газов котлон, защото тогава лесно и бързо се регулира температурата.
Виж целия пост
# 222
Момичета, моля за рецепта за кюфтета от тиквички! Днес отново провал!!!! Какво правя аз: Рендосвам тиквичките, слагам ги в гевгир и се изцеждат около час. Прехвърлям ги в купа и слагам сол, копър, яйце и брашно. Моментално се отделя течност, която изцеждам. Twisted Evil С лъжица слагам в нагорещена мазнина и те стават тънки, тънки. Twisted Evil На вкус  са хубави но вида #Crazy Виждала съм, че ги омесват като кюфтета от месо, овалват ги в брашно и в мазнината. Стават дебелички и пухкави! Идеи?
Виж целия пост
# 223
Момичета, обзаведох се с няколко бурканчета домашно ягодово сладко. Дайте ми предложения, освен чийзкейк, какво бих могла да приготвя bouquet
Виж целия пост
# 224
Палачинки! Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия