Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Начални училища в Пловдив - тема 2

  • 76 996
  • 734
# 480
elei,
Пътуването до училише си е фактор, и то голям.
При положение, че за П. Хилендарски е въпрос на късмет на коя учителка ще попадне детето, трябва добре да прецениш.
Освен това в П. Хилендарски са на смени, дори и в 1ви клас.
Ако разчиташ на училищната занималня е добре да знаеш как стои въпросът с нея.

Аз лично, след опитът ми до сега бих записала детето в близкото училище. Ако има извънкласни занимания ще е много по-удобно за всички.

А ако се наложи ще го преместиш, не е толкова страшно.
Виж целия пост
# 481
В допълнение, преместих го от Христо Ботев в Паисий Хилендарски.
Сега ще е 3 клас.
Виж целия пост
# 482
Elei, разбирам разочарованието ти, че детето не е прието при избраната учителка. Но предвид факта, че училището ти е близко и не е на смени (което си е голямо удобство) защо не погледнеш от малко по-различен ъгъл?
Може това да му е късметът на детето. Може "нежеланата" учителка да се окаже по-подходяща. Може да си пасне с детето, нищо, че с теб не си пасва.
А и нищо не е толкова трайно, колкото си мислим. Ако желаната учителка догодина се премести, напусне, пенсионира...
В началния курс е важно училището да е близко, да си има квартални приятелчета, с които да създава социални контакти извън клас и да не свързва пътуването до училище с безкрайно висене в колата...
Виж целия пост
# 483
Всичко което сте споделили като опит и разсъждения,го премислям и поставям на везните вече трето денонощие-проблемът с времето за пътуване,смените(пълно безумие за начален курс),занималнята(голямо неизвестно),извънкласните дейности(недоумявам как ще се случват)
Единствено ме успокоява донякъде фактът ,че доста родители изпълняват подобни еквилибристики всеки ден.Оцелява се явно,въпреки невидимите за външни хора жертви.
Благодаря за доброжелателния тон и опита да ми помогнете с решаването на този ребус.
Виж целия пост
# 484
За съжаление това, че даден учител е отличен възпитател не е гаранция,че ще се прави като класен.
Скрит текст:
Говоря от лични наблюдения. Мой колега, за една година възпитател беше безупречен. Дотолкова, че като се откри място за учител директорът, без никакво колебание го направи, въпреки, че имаше доста колежки, които бяха от дълго време в училището и също можеха да бъдат учителки. За огромно съжаление на всички се оказа, че колегата не успя да се справи. Тази година дори напусна и отиде в друго училище отново възпитател. Явно и той прецени, че да е учител не е по силите му.
Честно казано всички си отдъхнахме.
Виж целия пост
# 485
По отношение на занималнята в "Паисий Хилендарски", в сайта им ми прави впечатление, че в първи клас всяка паралелка е на занималня - с различен възпитател. Във випуска на племенничката ми се оказа, че имат деца за четвърта паралелка и една от възпитателките стана учител. При нея се падна дете от групата на Ива в ДГ и майката после казваше, че са доволни.
Виж целия пост
# 486
...В началния курс е важно училището да е близко, да си има квартални приятелчета, с които да създава социални контакти извън клас ...

Това също е фактор. Гледам в класа на дъщеря ми - децата от махалата, ако нямат нещо извънкласно в съответния ден, остават след училище да си доиграят в двора. Пътуващите преговарят "пет минутки, десет минутки", докато родителите се нервят, че са паркирали криво, защото са разчитали на бързо придвижване или пък бързат да се приберат/върнат на работа. Не е болка за умирачка, но натоварва.
Виж целия пост
# 487
Вчера взех решение и днес изтеглих документите от ,,Антим 1,,и ги подадох в ,,Паисий Хилендарски,,.Надявам се решението да е правилно за цялото ни семейство и горчивия привкус от изживяното да отшуми.Но след тази ситуация оставам крайно резервирана по отношение на цялата ни образователна система-липсата на прозрачност,на кадри,задължителното използване на влияние за да постигнеш нещо ит.н. и т.н.
И доколкото разбирам нещата стават и по-сериозни нататък.
Както и да е,благодаря ви за групата за взаимопомощ която спретнахте:hugs:.Пожелавам успешна година на учениците и спокойна такава(доколкото е възможно) на родителите.
Лично аз,смятам довечера да си сипя една голяма чаша вино и да си боядисам косата,защото по думите на познати трябва да очаквам рязко побеляване до края на първия срок.Blush
Виж целия пост
# 488
Никога училището не ми е било близко.И да ,трябва организация.Не би ме спряло разстоянието,но всичко е въпрос на гледна точка.Живея извън града,работим и двамата в града .Еднакво зле ще е за нас къде учи детето.Все ще трябва пътуване,но не бих я оставила в селското училище ,само защото ми е близко или ще може да се прибере сама.Така че по-добре е да е добре за детето.
Виж целия пост
# 489
Някой да има отзиви за г-жа Д.Стоянова от КК Философ?
Така се надявах да се падне в класа на Невена Видева, но уви ...
Виж целия пост
# 490
Даниела Стоянова беше на занималнята на 4ти клас тази година. Родителите я хвалят, но нямам преки впечатления от нея.
Виж целия пост
# 491
Момичета, кои ще са учителките, които ще поемат децата в I клас следващата учебна година 2019/2020г (сега би трябвало да са с четвърти клас) в ОУ "Райна Княгиня"? Някой може ли да ми даде отзиви за тях, ако имате детенце в училището?
Захващам се отново с избор на училище, защото първоначално избраното отпадна  Disappointed
Виж целия пост
# 492
защото по думите на познати трябва да очаквам рязко побеляване до края на първия срок.

Ако причината за това е разстоянието до училище - то спокойно мога да ти кажа, че 4 години всеки ден карах по 5-6км в посока 4 пъти дневно до детската градина, сега ще карам 10км до училището, отново 4 пъти на ден ... верно, побеля ми косата, но от други неща Grinning
И не съжалявам нито ден за избора си ..

Виж целия пост
# 493
За разстоянията - аз си водех детето на училище с автобус, в трети клас се наложи по обяд да се придвижва сама. И аз нито веднъж не съм съжалила за избора си.
Побеляването определено не е от разстоянието до училище.
Виж целия пост
# 494
И ние не живеем в града и караме децата всеки ден, но ни отнема около 15 минути, та не е драма. Драмата е в това, че децата по този начин не създават близки отношения с други деца. Тези, които са в района на училището си играят и се търсят и след него, а ние се мятаме по колите. Зависи и от детето, но... Поне за сина ми го намирам за проблем. Особено като смени и училището и в 5 клас отиде в ново. Притеснява ме това. На село пък също не излизат, та си растат малко като единаци. Субективно е, но аз го намирам за проблем.
Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия