Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Математическите паралелки от 5 клас в 125 СУ и 107 ОУ, София

  • 37 388
  • 398
Линкове към сайтовете на училищата:

119 СУ- http://www.119sou.com/bg

125 СУ- http://www.sou125.com

107 ОУ- http://www.107ou.com

Линк към старата тема:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=570079;;20

Успех на всички кандидатстващи дечица  bouquet

Виж целия пост
# 1
Някой може ли да се включи с пресни.отзиви за 5-класниците в 107мо, както и изобщо 5-7 клас. Интересно ми е всичко, как учат мат, как се набляга на бел, история, природни, вкл и немат паралелките каква им е разликата с мат паралелките.

Може е за 119то Simple Smile

И да попитам някой има ли инфо за мат класовете в 138мо?
Виж целия пост
# 2
Разликата между математическата "Г" паралелка в 107-мо и останалите нематематически, е основно в часовете ЗИП. За математическата са 3 часа математика. За останалите паралелки, ЗИП-овете са по други предмети.
Право на математичска школа имат всички деца, които покрият рейтинг мин. 65%, средноаритметично, от определени състезания. За тази школа, както могат да спечелят участие деца от нематематическите паралелки, така и децата от математическата може да не се класират.
По всички предмети се учи сериозно. Няма неглижиране дори и на музиката и изобразителното изкуство. Като казвам това, не разбирайте, че се иска от всеки да пее и да рисува шедьоври, но часовете се провеждат най-сериозно и отговорно, като и по двата предмета се отделя време за " история на изкуството". А това обогатява...
История, ЧП, география...учи си се сериозно. По български нашият клас е при страхотен преподавател - Галина Китанова. Благодарение на тази жена, разбрах, че детето ми има дар слово  Heart Eyes. Щом него накара да харесва литературата, значи занае какво прави.
Пристрастна съм, вярно, но все пак мисля, че няма да сбъркате, ако изберете 107-мо.
Виж целия пост
# 3
Супер! А приемът на деца в 107мо от др.уч. след 4 клас е само за мат.паралелки май, нали?

И за 125то ще се радвам някой да опише учебния процес, пропуснах...
Виж целия пост
# 4
Доколкото знам, има години, в които попълват и единични бройки и в останалите паралелки от този прием.
Виж целия пост
# 5
Но на каква база,по какви критерии, състезанието Еврика или нещо друго?
Виж целия пост
# 6
Да, по Еврика. След като формират мат. паралелка, ако имат места за запълване, започват да нареждат последващите в класирането деца.
Виж целия пост
# 7
О, благодаря, много полезно. В 138мо правят състезание Ал Хорезми, за първи път го чувам... то служи за прием.
Виж целия пост
# 8
Запис да следя
Виж целия пост
# 9
Peace и аз така bouquet
Виж целия пост
# 10
Някой да има идея кога трябва да излязат резултатите в СМГ
Виж целия пост
# 11
на 26.06.2017 г. до 10:00 часа
Виж целия пост
# 12
Класирането е на следващият ден. Ако публикуват обаче точките и от ОМТ и от състезанията ще имаме още същият ден неофициално класиране най-вероятно.
Аз прескочих записването за 125-то, кога ще е второто класиране за него? След обявяването на резултатите за СМГ ли?
Виж целия пост
# 13
125-то имат по - ранни срокове за класиране, но ако деца са приети в СМГ и освободят места се обаждат по телефона на следващите в класирането до запълване на местата. Миналата година до края на юли имаше движение.
Виж целия пост
# 14
В 119 приемат деца, само ако има свободни места по паралелки. За тази година са обявили 0 свободни места, което обаче не означава, че няма да се освободят след време (ако има деца, приети в СМГ например или на друго място). От тази година паралелките са пак профилирани и се събират деца, които имат еднакъв ЗИП (преди се запазваха паралелките след 4 клас, а за ЗИП-овете децата се събираха от различни класове). Тази година са обявили 2 паралелки със ЗИП математика и БЕЛ. Това НЕ са математически паралелки, каквито има в 107 и 125. Тоест не очаквайте състезателна математика, освен ако не са решили самите учители да включат такъв тип задачи. Което разбира се, не означава, че не се учи здраво. Сред учителите по математика има доста добри и ако ви се падне някой от тях, сте уцелили 6 от тотото. Но дали ще се падне - това вече е въпрос и на късмет. Някои от учителите водят курсове за НВО 7 клас в Регалия, така че и това е предимство (тоест в клас буквално изцеждат децата и изискванията им са доста завишени). Но пак зависи дали ще ви се падне такъв преподавател. Нямам идея кои ще водят часовете в тези две паралелки от есента. Общо взето това е положението. Не са типични математически паралелки. Ако идеята е за чисто математически, другите две училища са по-подходящият избор. Иначе 119 е много добро училище, със стабилна дисциплина и се учи здраво. Но фокусът е по-различен.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия