Бретарианство/соларно хранене - възможно ли е?

  • 51 113
  • 688
# 510
Уиш, как се прави това сирене от кашу?

Продаваната в магазините месна луканка е ужасна. Ако човек може да я замени със зеленчукова, го намирам за супер. И без това купената няма никаква хранителна стойност. Въпреки че се съмнявам, че ще има вкус на истинска луканка.
Виж целия пост
# 511
Защото повечето вегета преди са били месоядни. Носталгия просто.
Дори и доза хумор в ежедневието.
Виж целия пост
# 512
Уиш, как се прави това сирене от кашу?
Ето го. http://vanillka.com/2012/08/11/hard-cashew-cheese/
Виж целия пост
# 513
Защото повечето вегета преди са били месоядни. Носталгия просто.
Дори и доза хумор в ежедневието.
Повечето? Защо си мисля, че не се е родил досега ни един веган. А ако някое нещастно новородено е принудено да бъде веган от раждането си, едва ли ще има късмет да доживее възраст, в която ще нарича цвеклото луканка.
Виж целия пост
# 514
на мен ми приличат на бивши хероинови наркомани, минали на метадон.
Виж целия пост
# 515
Уиш, как се прави това сирене от кашу?

Продаваната в магазините месна луканка е ужасна. Ако човек може да я замени със зеленчукова, го намирам за супер. И без това купената няма никаква хранителна стойност. Въпреки че се съмнявам, че ще има вкус на истинска луканка.


То щото зеленчуците, дет се продават, са все едни екологични...  Grinning Grinning Grinning Между другото пържените кюфтета от овесени ядки удивително напомнят по вкус на обикновените кюфтаци - това е спомен от вегетарианския ми период.  Joy Joy Joy
Виж целия пост
# 516
О, кюфтета от овесени ядки ужасно обичам. Никога не съм ги свързвала с вегетата. Нещо като картофени или кюфтета от тиквички, просто постно ястие.
Виж целия пост
# 517
О, кюфтета от овесени ядки ужасно обичам. Никога не съм ги свързвала с вегетата. Нещо като картофени или кюфтета от тиквички, просто постно ястие.


Мдааа, и кюфтетата от магданоз са супер, както и супата от същия.  Grinning  Grinning chef
Виж целия пост
# 518
И аз обичам картофени и магданозени кюфтенца.
Мариачи, не става въпрос, че зеленчуците са екологични, а че в колбасите слагат вече много малко месо и какви ли не пълнежи.
Виж целия пост
# 519
И аз обичам картофени и магданозени кюфтенца.
Мариачи, не става въпрос, че зеленчуците са екологични, а че в колбасите слагат вече много малко месо и какви ли не пълнежи.


Съгласен съм. Все се каня вече няколко лета да купя хубаво свинско и телешко месо и да дам да направят луканки в някой цех, ама все се разсейвам, инак сигурно ядем рога и копита в суджуците и луканките, в кренвиршите - там е тъмна Индия, а като ми разправяха шунка как правят...  Rolling Eyes  Joy Joy Joy
Виж целия пост
# 520
Ние правим домашна пастърма, супер лесно е и супер вкусно. И най-важното - знаеш какво месо ядеш. Правим и домашна шунка. Кренвирши в къщата ни не са внасяни от минимум 10 години. Не сме много по месото по принцип. Повече постни храни харесваме. Но не сме и вегетарианци, вегани или суровояди.
Виж целия пост
# 521
Ние правим домашна пастърма, супер лесно е и супер вкусно. И най-важното - знаеш какво месо ядеш. Правим и домашна шунка. Кренвирши в къщата ни не са внасяни от минимум 10 години. Не сме много по месото по принцип. Повече постни храни харесваме. Но не сме и вегетарианци, вегани или суровояди.


А каква е рецептата?!  bowuu chef Grinning Пастърмите обикновено са доста солени...  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 522
О, кюфтета от овесени ядки ужасно обичам. Никога не съм ги свързвала с вегетата. Нещо като картофени или кюфтета от тиквички, просто постно ястие.
Мдааа, и кюфтетата от магданоз са супер, както и супата от същия.  Grinning  Grinning chef

И аз! И аз - и тиквени, и спаначени, и магданозени - обожавам ги!
Дали ги ядат вегани или някой друг - въобще не ме интересува.
Виж целия пост
# 523
Джуди, аз правя и такива от праз, много са вкусни.Само че, всички зеленчукови кюфтенца, които съм правила до сега са с яйца и сирене, понякога и кашкавал, та не знам как ги правят веганите.
Виж целия пост
# 524
давай рецептата за празените, тъкмо имам наличен.

аз от овесени ядки не харесвам, не ми напомнят на тези от кайма  newsm78

веган луканката стана не лоша, не може да се реже на тънко и за мен няма онзи вкус на сушено месо.
като дете не ядях много месо, но пъстърма от рибица и сурово-сушени меса ядях много.
този наситен умами вкус няма как да се докара само с подправки. Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия